Inventing Anna: Όταν η αληθινή ιστορία αρκεί για να στείλει στην πρώτη θέση του Netflix μια αδιάφορη σειρά
Βρείτε μας στο

Το Inventing Anna είναι μια σειρά που ο μύθος της προηγήθηκε κατά πολύ της κυκλοφορίας της στο Netflix. Το αληθινό στόρι στο οποίο βασίζεται, έχει τόσο ενδιαφέρον που δε γινόταν να μην το προκαλέσει στον ίδιο βαθμό και η σειρά.

Σε αντίθεση όμως με όλα τα άλλα που έχει κάνει η Shonda Rhimes, το Inventing Anna δεν ανήκει με τίποτα στα πράγματα που θα θυμάται κανείς για καιρό.

Η σειρά βρίσκεται από το Σάββατο στην κορυφή του Netflix ως προς την Ελλάδα, αλλά βλέποντας κανείς τα 8 επεισόδια από τα οποία αποτελείται, θα αναρωτιέται πώς συμβαίνει αυτό. Και θα πάρει την απάντηση πως το ίδιο συνέβη και με το Manifest και με τόσες σειρές που δεν δικαιολογούν με τίποτα τον τόσο ντόρο.

Αν μας έβαζε κάποιος σε ένα θόλο που θα απεικόνιζε την πραγματική ιστορία της Anna Sorokin τη στιγμή που διέπραττε όσα διέπραττε, τότε θα είχε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ΄αυτό που δείχνει η σειρά.

«Βόμβα» από το πουθενά: Έρχεται σειρά Blade Runner

1 ώρα σε κάθε επεισόδιο που έχει ως επί το πλείστον αδιάφορες ερμηνείες, με ελάχιστη εξαίρεση την Anna Chlumsky, πολύ ατσούμπαλη ροή σκηνών και με μια μάλλον ατυχή επιλογή στον ρόλο της Sorokin, αφού η Gardner είναι ακόμα συνυφασμένη με την προφορά του Μιζούρι και δεν της ταιριάζει καθόλου αυτή η γερμανοτραφής εκφορά της αμερικανικής διαλέκτου.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Η ιστορία της Sorokin έγινε γνωστή το 2017 όταν και συνελήφθη για διάπραξη κατ΄εξακολούθηση απάτης, για κλοπή και απόπειρα κλοπής και συνολικά 8 κατηγορίες να βαραίνουν την πλάτη της.

Το 2018, μετά από μια ακροαματική διαδικασία, μια δημοσιογράφος ονόματι Vivian (στην πραγματικότητα πρόκειται για την Jessica Hesler, που έγραψε το στόρι της Sorokin στο New York Magazine) προσεγγίζει την κατηγορούμενη και εν τέλει ένοχη, για να της πάρει συνέντευξη και με την δέσμευση πως θα βγάλει την δική της ιστορία στον κόσμο. Τελικά, η Sorokin καταδικάζεται σε 3 χρόνια φυλάκισης και το 2020 ολοκληρώνει την θητεία της.

«Δεν θα ξεφύγεις απ’ τη μαμά»: Η προφητική ταινία για το σύνδρομο Μινχάουζεν που έγινε οδηγός στο ανθρωποκτονιών

Στη σειρά του Netflix αυτά τα στοιχεία τοποθετούνται με ασάφειες κι αμφισημίες, ενώ από τον τρόπο που εξελίσσεται η σειρά, δεν καταλήγει και κάπου όσον αφορά στη Sorokin για το αν τελικά ήταν τόσο απατεώνας όσο απεδείχθη ή αν υπάρχει μια οπτική διαφορετική που αλλάζει αυτή την ετυμηγορία.

Το μεγάλο μείον του Inventing Anna είναι ότι σκιαγραφεί το μυστήριο πίσω από την κεντρική ηρωίδα, μέσα από τους ανθρώπους που τη συναναστράφηκαν και ενεπλάκησαν στις κομπίνες της, με το καστ να μην προσδίδει κάτι σε αυτούς τους χαρακτήρες και τελικά, το μόνο ενδιαφέρον, είναι η δημοσιογραφική έρευνα και το πώς χτίζεται από τη Vivian και τους εξόριστους σε μια ανήλιαγη γωνιά συναδέλφους που τη βοηθούν.

Αν διαθέτεις 8 ώρες για χάσιμο, τότε με την ευχή μας να την δεις τη σειρά. Αν όχι, τότε αρκέσου στις διάφορες online κριτικές και περιγραφές και θα είναι σαν να την είδες.