The Lincoln Lawyer
Βρείτε μας στο

Πριν από αρκετούς μήνες – ανοίγουμε παρένθεση παππού «πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός», κλείνει η παρένθεση παππού – είχαμε φάει μια φλασιά και θελήσαμε να γράψουμε για την ταινία The Lincoln Lawyer (τσέκαρε εδώ).

Στο τότε κείμενο είχαμε υποστηρίξει πως το The Lincoln Lawyer ήταν η ταινία που έδωσε το προμήνυμα για όσα θα έκανε στα επόμενα 3-4 χρόνια ο Μάθιου ΜακΚόναχι. Τότε, δεν είχαμε ιδέα ότι το Netflix είχε ετοιμάσει μια spin-off σειρά ξεκινώντας την μάλιστα με το ίδιο στόρι.

Κι όταν πια το μάθαμε, πριν μερικές εβδομάδες που κυκλοφόρησε το trailer, είχαμε προετοιμαστεί πως θα δούμε κάτι το σούπερ αδιάφορο, μια σειρά που θα έβαζε τρικλοποδιά στην ταινία.

Δεν χρειάστηκαν παρά 48 λεπτά, όσα και η διάρκεια του πρώτου επεισοδίου, για να καταλάβουμε πως έχουμε κάνει λάθος, πως οι εκτιμήσεις μας έχουν πέσει έξω.

Το The Lincoln Lawyer δεν είναι σίγουρα μια από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει την τελευταία 2ετία. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα ντεσαβαντάζ, γιατί σε αυτά τα 2 χρόνια παίζει να έχουν κυκλοφορήσει άνετα 100 νέες σειρές. Άρα, το να μην είναι στις πρώτες 4-5, δεν είναι και συνώνυμο της αποτυχίας. Ίσα ίσα.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από τη συνδρομή μας στο Netflix, έρχονται και το Disney+ με το HBO στις επόμενες εβδομάδες. Το Netflix έχει να προκαλέσει κάτι παραπάνω από το basic ενδιαφέρον, τουλάχιστον έναν χρόνο.

Το επόμενο έπος μετά το Endgame: Η Marvel ανοίγει τον δρόμο με το Dr. Strange 2

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Επί της ουσίας στην ελληνική αγορά βρίσκεται σε φάση κατάρρευσης. Μόνο να δει κανείς τις σειρές και ταινίες που βρίσκονται στα trends εδώ και ένα μήνα, θα το καταλάβει.

Φαίνεται από το ότι καμία σειρά ή ταινία δεν έχει αντέξει πάνω από εβδομάδα στα trends. Και το Lincoln Lawyer πιθανότατα δεν θα κρατήσει για πολύ. Αλλά τουλάχιστον είναι από τις σειρές που δεν θα έχεις χάσει το χρόνο σου να τις δεις ολόκληρες, τα 10 δηλαδή επεισόδια. Δεν είναι απ΄αυτές που τις βλέπεις για 2-3 λεπτά και ο αλγόριθμος σε μετράει ως viewer.

Ο Μανουέλ Γκαρσία-Ρούφο υποδύεται τον Μικ Χόλερ, έναν δικηγόρο στο Λίνκολν που έχει για γραφείο του το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του και ψάχνει την υπόθεση που θα του αλλάξει το στάτους. Αυτή εμφανίζεται όταν ένας συνάδελφος του δολοφονείται κι ενώ έχει αναλάβει την περίπτωση του Τρέβορ Έλιοτ, που κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του Μάγκι.

Ο Μικ θα κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει στον Έλιοτ πως πρέπει να τον εμπιστευτεί για να τον οδηγήσει στην αθωότητα, όμως όταν το πετύχει, θα συμβούν πράγματα που θα του δείξουν ότι ίσως να ήταν πολύ βιαστικός στην κρίση του.

Το The Lincoln Lawyer σε κερδίζει όχι μόνο επειδή υπενθυμίζει την τρομερή γοητεία της Νιβ Κάμπελ, αλλά γιατί δεν αναλώνεται σε ανούσιες πολυπλοκότητες. Είναι μια σειρά που έχει στοιχεία Law and Order ή NCIS και με αυτή την προσδοκία θα την δεις και θα την απολαύσεις. Και θα της αναγνωρίσεις ότι δεν πέφτει κάτω από τον κινηματογραφικό πήχη.