Δε μας τα λέει καλά το Netflix...
Βρείτε μας στο

Ο κορυφαίος (μέσα στην αντικειμενική υποκειμενικότητα) συγγραφέας ιστοριών τρόμου όλων των εποχών. Όσοι τον βλέπουν, ωστόσο, απλά ως “horror writer” θα έπρεπε να διευρύνουν τους αναγνωστικούς τους ορίζοντες πάραυτα.

Ο τύπος που έχει πουλήσει περισσότερα από 400.000.000 αντίτυπα από την στιγμή που εκδόθηκε, πίσω στο μακρινό 1974, η «Κάρι» μέχρι και σήμερα, που συνεχίζει να γράφει με αμείωτους ρυθμούς, μένοντας πιστός στο «1 βιβλίο/χρόνο» (ου μην και παραπάνω…).

Εκείνος που περνάει, σε κινηματογραφικό και τηλεοπτικό επίπεδο, δεύτερη νιότη, μια και μυριάδες δουλειές του «ανακαλύπτονται» εκ νέου χρόνια μετά, με το Χόλιγουντ αλλά και τις μεγάλες πλατφόρμες να δραματοποιούν ολοένα και περισσότερα βιβλία του.

Ο λόγος, φυσικά, για τον ανυπέρβλητο Στίβεν Κινγκ, τον άνθρωπο που μας έχει χαρίσει ορισμένες από τις πιο γλυκές ανατριχίλες της ζωής μας και, συνάμα, πλείστες όσες συγκινητικές στιγμές ανάγνωσης.

Στίβεν Κινγκ

Ο 74χρονος «Βασιλιάς» είναι εξαιρετικά ενεργός στα social media, όπου και δε διστάζει να εκφράσει ακόμα και με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο την άποψή του. Τα όσα… έσουρνε για περισσότερο από μια τριετία στον Ντόναλντ Τραμπ αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα θάρρους της γνώμης.

Συχνότερα ο Κινγκ «καταπιάνεται» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter με τις σειρές, τις ταινίες και τα βιβλία που του αρέσουν και δεν σταματάει ν’ αποθεώνει τους συντελεστές τους. Όπως, αντιστοίχως, ουδέποτε πρόκειται να καταπιεστεί και να μην γράψει αν κάτι δεν του αρέσει.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Αυτό ακριβώς έκανε και προσφάτως, με αφορμή την (ας την πούμε «ελλιπή») κυκλοφορία της τελευταίας σεζόν του “Stranger Things”. Μια και απεχθανόμαστε τα spoilers περίπου όσο και τα μικρά παιδιά το πρασόρυζο, δεν πρόκειται να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, αλλά θ’ αρκεστούμε στο να πούμε ότι ο 4ος κύκλος ήταν καταπληκτικός.

«Είναι λίγο... ξενέρα»: Έχει άδικο ο Στίβεν Κινγκ για την απαράδεκτη τακτική του Netflix;

Αλλά.

Αλλά μας άφησε με μια μεταλλική γεύση στο στόμα καθώς ακολουθήθηκε και εδώ η κλασική, πια, τακτική του Netflix που «σπάει» τους τελευταίους κύκλους των δημοφιλών σειρών του σε δύο μέρη (όπως έγινε δηλαδή και με το “La Casa De Papel” και το “Ozark”).

Πιο συγκεκριμένα, ο Κινγκ έγραψε ότι λάτρεψε σε γενικές γραμμές την τέταρτη σεζόν του Stranger Things- την οποία χαρακτήρισε εξίσου καλή, αν όχι καλύτερη, των προηγούμενων τριών- όμως υπήρχε ένα πράγμα που τον χάλασε: τα επεισόδια χωρίστηκαν σε Vol. 1 και Vol. 2, κάτι το οποίο ήταν ελαφρώς «αποκαρδιωτικό».

Οι Duffer Brothers μέσα από τον λογαριασμό “Stranger Writers” -που εκπροσωπεί την σεναριακή ομάδα της δημοφιλούς σειράς- απάντησαν με κάθε ειλικρίνεια στον «Θείο Στίβι»: «Συγγνώμη Θείε Στίβι τα επεισόδια 8 και 9 δεν ολοκληρώθηκαν ακόμα, αλλά τα δουλεύουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται! Χαιρόμαστε που το απόλαυσε και πως έπιασες την μικρή αναφορά μας στο “Carrie”». 

«Είναι λίγο... ξενέρα»: Έχει άδικο ο Στίβεν Κινγκ για την απαράδεκτη τακτική του Netflix;

Η αλήθεια είναι πως ο άλλοτε απαράβατος κανόνας του Netflix (του να κυκλοφορούν, δηλαδή, ολόκληρες οι σεζόν με τη μία) έχει πάει προ πολλού περίπατο, καθώς η νο1 πλατφόρμα streaming παγκοσμίως, προκειμένου να διασφαλίσει θα έχει σε κάποιους «αδύνατους» μήνες κάτι δυνατό που θα διατηρήσει και θα αυξήσει τους συνδρομητές, επιλέγει την τακτική της… διχοτόμησης.

Σεβαστή, φυσικά, η τακτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, ωστόσο εξίσου σεβαστή είναι και η «ξενέρα» που προκαλεί η συγκεκριμένη επιλογή.

Ξενέρα και για εμάς και, πολύ περισσότερο, για τον Θείο Στίβι…