«Δες την κούτα στο κεφάλι»: Πρόσεξες ποτέ τι φαίνεται δίπλα στον Βέγγο στην σκηνή-θρύλο που σπάει την τζαμαρία με το κεφάλι;
Βρείτε μας στο

Στον «Παπατρέχα», ο Βέγγος υποδύεται τον μονίμως σε κίνηση διαχειριστή μιας πολυκατοικίας που τρέχει, τρέχει, τρέχει όλη την ώρα στην προσπάθειά του να εξυπηρετήσει κάθε πιθανή και απίθανη επιθυμία των ενοίκων της. Δίχως να σταματάει πουθενά. Ούτε καν στην τζαμαρία της εισόδου.

Στο φιλμ βλέπουμε τον τρελαμένο Βέγγο να περνά μέσα από το τζάμι, το οποίο σπάει με το κεφάλι του (!) και να συνεχίζει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα! Οι θεατές είναι βέβαιοι πως αποκλείεται να χρησιμοποιήθηκε κανονικό τζάμι ή ότι οι παραγωγοί είχαν καταφύγει σε κάποιο τρικ μέσω του μοντάζ, δένοντας το πλάνο με ένα άλλο στο οποίο θα βρισκόταν κάποιος άλλος. Έστω ότι θα είχε ληφθεί κάποιο μέτρο προστασίας… Στην πραγματικότητα δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά.

Το τζάμι ήταν 100%… τζαμένιο και –μάλιστα- με πλάτος σχεδόν μισού πόντου! Επιπλέον, για να καταλάβει κανείς καλύτερα πώς σκεφτόταν ο Βέγγος, ήταν δική του ιδέα να προστεθεί η συγκεκριμένη σκηνή, με τους ανθρώπους της παραγωγής να μην πολυπιστεύουν ότι θα το κάνει, μέχρι να τον δουν με τα ίδια τους τα μάτια να παίρνει φόρα, να περνά μέσα από το γυαλί και σαν από θαύμα να την βγάζει καθαρή με μια μικρή μόνο γρατζουνιά.

Λέγεται ότι αυτή η ιδέα του κατέβηκε όταν του είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο εκτός πλατό, από την αφηρημάδα του, αλλά και μόνο το γεγονός ότι έχοντας μια τέτοια προηγούμενη εμπειρία και παρ’ όλα αυτά το δοκίμασε, πραγματικά προκαλεί θαυμασμό για την αίσθηση της συνέπειας που ένιωθε μέσα του αυτός ο τιτάνας της κωμωδίας.

Εκείνο που δεν είχε παρατηρήσει κανείς στην θρυλική σκηνή του «Παπατρέχα» μέχρι που το ανακάλυψε ο Ανδρόνικος Τζιβλέρης και το κανάλι Kastalia που συνεργάζονται με το menshouse.gr είναι ένα πλάνο το οποίο ξέφυγε από όλους.

Πριν αρχίσει να τρέχει ο καλός μας άνθρωπος η κάμερα απομακρύνεται από το τζάμι κι εμείς βλέπουμε έναν άνθρωπο του συνεργείου να καθρεφτίζεται φορώντας προστατευτικά στο κεφάλι του μια κούτα. Δείτε εκεί που δείχνει το βελάκι.

«Δες την κούτα στο κεφάλι»: Πρόσεξες ποτέ τι φαίνεται δίπλα στον Βέγγο στην σκηνή-θρύλο που σπάει την τζαμαρία με το κεφάλι;

Το Netflix υποκλίνεται: Ο φιλμικός δυναμίτης της Σκάρλετ Γιόχανσον που σε έχει για 90 λεπτά στην πρίζα (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το Netflix υποκλίνεται: Ο φιλμικός δυναμίτης της Σκάρλετ Γιόχανσον που σε έχει για 90 λεπτά στην πρίζα (Vid)

Και για όσους δεν το είδαν ήδη απολαύστε αυτό και κάποια ακόμα λαθάκια σε ελληνικές ταινίες στο νέο, απολαυστικό βίντεο του καναλιού Kastalia.