Σφυροκόπημα 155 λεπτών: Δες απόψε την ταινία του Τομ Χάρντι που κοντράρει το Rocky του Σταλόνε (Vid)
Βρείτε μας στο

Όπως και να το κάνουμε, είναι το στοιχείο του. Οι ταινίες που περιλαμβάνουν μάχη one on one ή και κάποιες φορές ένας εναντίον όλων, αποτελούν trademark του Σιλβέστερ Σταλόνε. Όμως μία από τις καλύτερες του 21ου αιώνα, δεν είναι δικό του δημιουργήμα. Ο λόγος για το The Warrior.

Πίσω στο 2011, ο σκηνοθέτης Γκάβιν Ο΄Κόνορ έφτιαξε την καλύτερη ταινία της καριέρας του και ενδεχομένως τη μοναδική για την οποία θα τον μνημονεύουν στο μέλλον. Ίσως βέβαια να μη συμβεί ούτε αυτό, γιατί το The Warrior δεν έχει πάρει μέχρι και σήμερα τα credits που του αναλογούν, όντας μια ταινία ισάξια με τα Rocky ή με το The Wrestler με τον Μίκι Ρουρκ.

Κι ευτυχώς που βρίσκεται στην πλατφόρμα της Cosmote TV και σε περιμένει να πατήσεις το play για να δεις τον Τομ Χάρντι στα πρώτα του γερά κινηματογραφικά βήματα, να αντιμετωπίζει τον Τζόελ Έτζερτον σε έναν αγώνα MMA. Η ιστορία βέβαια δεν είναι τόσο απλή.

Ο Τόμι Κόνλον έχει επιστρέψει από τη στρατιωτική του θητεία και αποφασίζει να γίνει πρωταθλητής στο MMA. Γι΄αυτό ζητά από τον πατέρα του να αναλάβει την καθοδήγηση και προπόνηση του. Ο Πάντι είναι από τους κορυφαίους προπονητές και καταφέρνει γρήγορα να κάνει τον γιο του ένα beast μέσα στο ρινγκ που δεν χάνει από κανέναν.

Φαίνεται όμως πως στην οικογένεια το έχουν έμφυτο, γιατί ο μεγάλος γιος του Πάντι και αδερφός του Τόμι, ο Μπρένταν, αποφασίζει να παρατήσει την καριέρα του καθηγητή που δεν του αποφέρει ιδιαίτερα έσοδα και να γίνει κι αυτός αθλητής του ΜΜΑ, αναζητώντας τη δική του κάθαρση.

Δες το απόψε: Η ταινία του 2016 που αποθεώθηκε, αλλά ο πρωταγωνιστής της επικρίθηκε

Ο Μπρένταν έχει αποξενωθεί από την οικογένεια, αποφάσισε μικρός κάποια στιγμή να φύγει, όμως ήταν ένα διάστημα επώδυνο γιατί η μητέρα του αρρώστησε και πέθανε. Ο Τόμι το έφερε βαρέως που ο αδερφός του τους παράτησε και δεν του στάθηκε και δεν τον συγχώρησε ποτέ.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Η μοίρα τα φέρνει έτσι ώστε τα δύο αδέλφια να συμμετέχουν στο ίδιο τουρνουά, αυτό που θα αναδείξει τον καλύτερο, άρα και το ποιος έχει καλύτερο προπονητή, με τον Μπρένταν να έχει απευθυνθεί στον φίλο του και γνωστό για τακτικές πιο «ευγενούς άμιλλας», τον Φρανκ.

Τα αδέρφια Κόνλον θα φτάσουν στον τελικό και το διακύβευμα εκεί δεν είναι η νίκη ή η ήττα. Είναι το πώς θα έρθει αυτή, πόσο θα χτυπήσει ο ένας τον άλλον και αν στα χτυπήματα του Τόμι υπάρχει και μίσος απέναντι στον αδερφό του. Η έκβαση του αγώνα τους θα σημάνει την ολοκληρωτική διάλυση της αδερφικής τους σχέσης ή την επανένωση των σπασμένων κομματιών.

Το The Warrior είναι όσο πιο αληθοφανές γίνεται, στοιχείο που σίγουρα πείθει τον θεατή και τον εισάγει μέσα στην ιστορία, έχει όμως και μια σκηνοθετική κατεύθυνση που αναδεικνύει τον κυνισμό, την ωμότητα  και την σκληρή πραγματικότητα που διέπει το ΜΜΑ. Η αφήγηση αφήνεται στο λεγόμενο λακωνίζειν των λέξεων και στην πληθώρα της εξωλεκτικής επικοινωνίας.

Μπορείς να δεις το The Warrior στην πλατφόρμα της Cosmote TV.