Το χρυσό αουτσάιντερ: Μπορεί αυτή η ταινιάρα με τον Μπραντ Πιτ να μην πάρει Όσκαρ;
Βρείτε μας στο

6 χρόνια μετά το μαγικό La La Land, ο Ντέιμιαν Σαζέλ επανέρχεται στην κινηματογράφιση μιας ιστορίας που δηλώνει την αγάπη του για το παρελθόν του Χόλιγουντ, για το Λος Άντζελες, για όλα όσα σημαίνουν το να ζεις σε αυτή τη γωνιά του πλανήτη, με την ταινία Babylon.

Σε αυτό το διάστημα από το 2016 ως σήμερα, ο Σαζέλ έκανε τη σκηνοθεσία του The First Man με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ και μετά ασχολήθηκε με τη σειρά του στο Netflix, το The Eddy, το οποίο αν και αρκετά υποσχόμενο, τελικά δεν είχε το αποτέλεσμα που φανταζόμασταν.

Ο Σαζέλ είναι ένας τύπος που δεν πιέζεται να συμμετέχει σε πρότζεκτ, που δεν αποδέχεται και εύκολα ιδέες άλλων. Θα κάνει όσα θέλει και σκέφτεται ο ίδιος. Κι όσα σκέφτεται, είναι αυτοαναφορικά και αναφορικά προς τον τόπο του, το Λος Άντζελες.

Μετά το Whiplash, το La La Land και το The Eddy, εξερευνά και πάλι την τζαζ μουσική μέσα από την εποχή της δεκαετίας του ’20, μιας δεκαετίας που ήταν το κυρίαρχο είδος. Η Εποχή της Τζαζ. Η εποχή που ο βωβός κινηματογράφος άρχισε να δίνει τη θέση του στις ομιλούσες κεφαλές, στις ταινίες με διαλόγους, τα λεγόμενα talkies.

Το Babylon είναι αυτό ακριβώς και μέσα από το πρώτο του τρέιλερ μας έδειξε τον τρόπο που ο Σαζέλ φαντάζεται το ξεκίνημα του Χόλιγουντ. «Όταν ήρθα στο Λος Άντζελες, οι πινακίδες έλεγαν “Όχι ηθοποιοί και σκυλιά”. Το άλλαξα αυτό». Και μέσα σε μερικά χρόνια γεννήθηκε το Χόλιγουντ, το μέρος όπου είναι όλοι ηθοποιοί και σίγουρα επιτρέπονται τα σκυλιά.

Με σκηνές που απεικονίζουν την διασκέδαση και τα μεγάλα πάρτυ, με στοιχεία που παραπέμπουν στο κοενικό Hail Caesar και ξυπνούν μνήμες από το Great Gatzby και το μπουνιουελικό Los Olvidados, το Babylon είναι ένα οπτικό φεστιβάλ, ένα κατά τα φαινόμενα ταξίδι νοσταλγίας στο παρελθόν που αν και νεκρό, έχει πάντοτε τον τρόπο να φαίνεται ένδοξο.

Το πολύ δυνατό καστ του Babylon αυξάνει τις προσδοκίες εν όψει και των Όσκαρ, μιας και η ταινία θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2023. Μπραντ Πιτ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Γουότερστον και Σαμάρα Γουίβινγκ δημιουργούν ενδιαφέρον, ιδίως ως προς την Ρόμπι που μπορεί απ΄αυτόν τον ρόλο να βάλει ένα μεγάλο παράσημο στα credits της.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…