Άλμα στο κενό, χωρίς κασκαντέρ: Ο Τομ Κρουζ τολμά στα 60 του το μεγαλύτερο stunt στην ιστορία του σινεμά (vid)
Βρείτε μας στο

Ακόμη και να μη σου αρέσουν οι ταινίες δράσης, ακόμη κι αν έχεις βαρεθεί τον Τομ Κρουζ στα 60 του χρόνια να υποδύεται ξανά και ξανά τον ακαταμάχητο μυστικό πράκτορα, Ιθαν Χαντ, δεν μπορείς παρά να του βγάλεις το καπέλο για αυτό που έκανε για τη νέα του «επικίνδυνη αποστολή».

Όταν παίρνεις τα ποκ κορν σου και κάθεσαι αναπαυτικά στις πολυθρόνες του σινεμά για να δεις ένα χολιγουντιανό φιλμ, δεν σκέφτεσαι τι μπορεί να έχει συμβεί στα παρασκήνια για να βγει μία επικίνδυνη σκηνή δράσης.

Προφανώς, οι περισσότεροι ηθοποιοί ντουμπλάρονται από εκπαιδευμένους κασκαντέρ, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη να βγάλουν εις πέρας επικίνδυνα stunts, με κίνδυνο της ίδιας τους της ζωής! Συνεπώς, το να δουλεύεις στο Χούλιγουντ δεν είναι το ίδιο απλό και ασφαλές για όλους.

Ο Τομ Κρουζ πάντως, αποτελεί την εξαίρεση και συνεχίζει την παράδοση να επιχειρεί τα πιο τρελά stunts μόνος του. Και μόνο λοιπόν το γεγονός ότι εκπαιδεύτηκε σκληρά για μήνες, προκειμένου να πηδήξει στο κενό με μηχανή είναι αρκετό για να πας να δεις τη νέα του ταινία «Mission: Impossible – Dead Reckoning».

Ο 60χρονος σταρ προσέλαβε ειδικούς trainers και πραγματοποίησε σκληρή προετοιμασία, κάνοντας πάνω από 500 άλματα με αλεξίπτωτο και περισσότερα από 13.000 άλματα motocross!

Το promo βίντεο με τη βουτιά θανάτου του Τομ Κρουζ έχει ήδη ξεπεράσει τις 4,4 εκατομμύρια προβολές μέσα σε μία ημέρα. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο stunt που έγινε ποτέ στην ιστορία του κινηματογράφου», σχολίασε χαρακτηριστικά το στούντιο της Paramount, αποθεώνοντας τον Κρουζ για το θάρρος, την τόλμη και την τελειομανία του.

Τα γυρίσματα της σκηνής, έγιναν σε μία ειδικά διαμορφωμένη ράμπα, όπου ο πράκτορας Ιθαν Χαντ αναπτύσσει ταχύτητα με τη μηχανή του και πηδάει στον νορβηγικό γκρεμό, με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Κρίστοφερ ΜακΚουάρι να παρακολουθεί έντρομος από έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κρουζ είχε κόψει ξανά την ανάσα, αφού έκανε ελεύθερη πτώση για να ευχαριστήσει δημόσια το κοινό του, που αγκάλιασε την προηγούμενη ταινία του, το «Top Gun: Maverick».

Sky is the limit Τομ Κρουζ…