Το μυστήριο λύθηκε: Το Netflix αποκάλυψε γιατί τελείωσε ξαφνικά την πιο «άρρωστη» σειρά του
Βρείτε μας στο

Στις αρχές Ιανουαρίου οι δημιουργοί του “1899”, γνωστοποίησαν με δήλωσή τους μέσω του Instagram ότι η δημοφιλής σειρά μυστηρίου κόβεται οριστικά από το Netflix και δεν πρόκειται να περάσει σε δεύτερο κύκλο. Αυτή η είδηση ασφαλώς απογοήτευσε τους εκατομμύρια οπαδούς του “1899”, που περίμεναν με ανυπομονησία τη συνέχεια του.

Η σειρά είχε ως αντικείμενο τις μυστηριώδεις συνθήκες γύρω από ένα ταξίδι ενός ατμόπλοιου γεμάτο μετανάστες από την Ευρώπη, που είχαν ως τελικό προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Άνθρωποι διαφορετικών καταβολών και εθνικοτήτων ενώνουν τις ελπίδες και τα όνειρά τους για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό εν όψει της έλευσης του νέου αιώνα. Το ταξίδι τους όμως, παίρνει απροσδόκητη τροπή όταν ξαφνικά ανακαλύπτουν στα ανοιχτά ένα άλλο πλοίο, το οποίο είχε χαθεί για μήνες. Και έτσι το πέρασμά τους στη γη της επαγγελίας μετατρέπεται τελικά σε έναν εφιαλτικό γρίφο.

Η πλοκή είναι γεμάτη απρόβλεπτες ανατροπές και η πρώτη σεζόν κράτησε με αμείωτο ενδιαφέρον τους  θεατές. Το “1899” ήταν αναμφίβολα από τις καλύτερες σειρές του Netflix το 2022 και δημιούργησε φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι ανυπομονούσαν να βγει η δεύτερη σεζόν για να λυθούν τα αναπάντητα ερωτήματα που άφησε η πρώτη.

Παρόλα αυτά, θα μείνουν με την όρεξη, καθώς το Netflix αποφάσισε να κόψει τη σειρά, όπως ανακοίνωσαν μέσω Instagram οι δημιουργοί του, Jantje Friese και Baran do Odar, οι οποίοι είχαν συνυπογράψει και το “Dark”, μία σειρά σύμβολο για το Netflix. Η απόφαση της πλατφόρμας ασφαλώς προκάλεσε αντιδράσεις και πολλοί fans ζητούν εξηγήσεις μέσω social media.

Οι αριθμοί ωστόσο είναι αμείλικτοι και η δημοφιλής πλατφόρμα λειτουργεί πλέον με γνώμονα μόνο αυτούς. Οι CEO του Netflix, Ted Sarandos και Greg Peters μίλησαν πρόσφατα στο Bloomberg και υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις τους, αναφορικά με τις ακυρώσεις σειρών όπως το “Warrior Nun”, “Resident Evil” και “1899”, τονίζοντας πως δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί καμία σειρά που θεωρείται επιτυχημένη.

Το μυστήριο λύθηκε: Το Netflix αποκάλυψε γιατί τελείωσε ξαφνικά την πιο «άρρωστη» σειρά του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

«Πολλές από αυτές τις σειρές είχαν κάποιο κοινό, αλλά ήταν μικρό σε σχέση με τον μεγάλο προϋπολογισμό τους. Το κλειδί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι πρέπει να απευθύνεσαι σε ένα μικρό κοινό, όταν έχεις ένα μικρό budget και σε ένα μεγάλο κοινό όταν έχεις μεγάλο budget. Αν το κάνεις καλά αυτό, μπορείς να το κάνεις για πάντα», εξήγησαν τα «κεφάλια» του Netflix και ουσιαστικά έδωσαν την απάντηση και για το “1899”.

Η σειρά ήταν στο Top 10 μεταξύ 13 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου, δηλαδή για πέντε ολόκληρες εβδομάδες. Η τηλεθέαση άγγιξε περίπου τις 257,15 εκατομμύρια ώρες. Τα νούμερα ωστόσο αποδείχθηκαν μη ικανοποιητικά για τον προϋπολογισμό της και ως εκ τούτου το Netflix έκρινε πως η επένδυσή του δεν έφερνε τα λεφτά της πίσω.