The Bear καλύτερες σειρές της χρονιάς
Βρείτε μας στο

Ο Δεκέμβριος σιγά σιγά μετράει αντίστροφα, το 2022 ετοιμάζεται να πάει για πάντα στο παρελθόν – αν αυτό υπάρχει – δε θα λέγαμε ότι θα μας λείψει ιδιαίτερα, αλλά μπορούμε να πούμε πως μας άφησε καλά πράγματα, όπως οι ακόλουθες σειρές.

Αν μας ρωτούσε κανείς πριν έναν χρόνο, θα πιστεύαμε ότι σε αυτή τη λίστα θα είναι πρώτο το Rings of Power. Θέλαμε να πιστεύουμε για την ακρίβεια. Εν τέλει, η σειρά της Amazon είναι μια πρώτη σεζόν 8 επεισοδίων με τα 5 να είναι μέτρια και αδιάφορα και με τα 3 τελευταία πάρα πολύ καλά. Μόνο από τα 3 τελευταία θα έμπαινε στη λίστα. Αλλά, όπως λένε κι οι σοφοί αθλητικοί, ο αγώνας κρατάει 90 λεπτά συν τις καθυστερήσεις.

The Patient

Η σειρά του Hulu, που μπορείς να βρεις στο Disney+, είναι σαν σφηνάκια ψυχολογικού θρίλερ που φτιάχτηκε με πάρα πολύ καλά υλικά και τα «έδεσε» σωστά μεταξύ τους. Τσέκαρε το αναλυτικό μας review εδώ.

Cabinet of Curiosities

Με αφορμή αυτή τη σειρά, η Τέιλορ Σουίφτ αποθέωσε πρόσφατα τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, λέγοντας πως θα αντάλλαζε τη ζωή της για μία μέρα μαζί του, απ΄όλους αυτούς που θα μπορούσε να διαλέξει. Αυτό τα λέει όλα και δε χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι περισσότερο. Παρά μόνο το review μας.

Black Bird

Η Apple TV ήταν το 2022 με διαφορά η πλατφόρμα εκείνη που επέδειξε μια σταθερότητα και μια συνέπεια ως προς τις σειρές της, χωρίς καμία να υπολείπεται. Όλες είχαν κάτι να σου δώσουν, όλες θα μπορούσαν να γίνουν το κόλλημα σου, αυτό που θα συζητάτε με τους φίλους μόνο εσείς και κανείς άλλος. Τα γράψαμε πιο αναλυτικά εδώ.

Slow Horses

Με Γκάρι Όλντμαν δεν έχασε ποτέ κανείς και παρόλο που αυτή η σειρά ακούστηκε ελάχιστα στην Ελλάδα, είναι από αυτές τις διακριτικές σειρές που μόλις ξεκινήσεις να τις βλέπεις, δεν είναι πια διακριτικές, αλλά έχουν όλα τα στοιχεία για να σε πορώσουν. Αν αυτό δε σε πείθει, θα σε πείσει το review μας.

Peacemaker

Είναι η μοναδική σειρά από το σύμπαν των κόμικς και εν γένει αυτή την κατηγορία μυθοπλασίας στην οποία βρίσκονται από κοινού Marvel, DC, Star Wars. Η Marvel είχε κυρίως πατάτες φέτος, ενώ το Star Wars μας έφερε το Andor, αλλά δύσκολα θα το βάζαμε στην λίστα με τις καλύτερες σειρές. Το Peacemaker με τον Τζον Σίνα είχε στην πρώτη του σεζόν όλα τα συστατικά και στη σωστή δοσολογία.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

House of the Dragons

Μπορεί όταν προβλήθηκαν τα πρώτα δύο επεισόδια και γράψαμε την άποψή μας, να υποστηρίξαμε πως όσο καλή σειρά κι αν είναι, δύσκολα θα κερδίσει το κοινό, αλλά τελικά το House of The Dragons τα κατάφερε. Κέρδισε και τον ανταγωνισμό, δηλαδή το Rings of Power, γοήτευσε, συζητήθηκε περισσότερο από τις πρώτες 2-3 σεζόν του Game of Thrones και βάζει πλώρη για ψηλότερα.

We Own this City

Οποιαδήποτε υφολογική σύνδεση με το The Wire είναι αρκετή για να μας κινήσει το ενδιαφέρον και το We Own This City όχι απλά μας το κινεί, αλλά το επιτείνει με κάθε του επεισόδιο.

Wednesday

Η συζήτηση γύρω απ΄αυτή τη σειρά είναι ακόμα ενεργή, το Wednesday έχει μπει στη λίστα με τις σειρές του Netflix που ξεπέρασαν το 1 δισ. ώρες προβολής στις πρώτες 4 εβδομάδες και, όντας ακόμα στην 3η εβδομάδα, πάει να αφήσει πίσω του το Dahmer και το Stranger Things 4.

1899

Τώρα μπαίνουμε στη ζώνη των μεταλλίων. Το 1899 μπορεί να μην προκάλεσε τον τόσο ντόρο που προκάλεσε το Wednesday, αλλά αυτό συνέβη ακριβώς επειδή προηγήθηκε χρονικά και το Wednesday του πήρε την δόξα. Οι δημιουργοί του Dark έφτιαξαν μια ακόμα άρρωστη πολυπλοκότητα και μας υπέταξαν. Αναλυτικότερα εδώ.

Severance

Βγήκε τον Ιανουάριο στο Apple TV και είχε ήδη θέσει υποψηφιότητα για την καλύτερη σειρά της χρονιάς. Τελικά, παίρνει την δεύτερη θέση στη δική μας λίστα με τις καλύτερες σειρές, κάτι που δεν είναι καθόλου αμελητέο, δεδομένου ότι με τις σειρές ισχύει ό,τι και με την Eurovision. Όσο πιο τελευταίος βγεις, τόσο καλύτερα θα τα πας σε σχέση με αυτό που θα έπαιρνες.

Ένα καλό τραγούδι που εμφανίζεται πρώτο, λογικά θα χαντακωθεί. Το Severance είναι αυτό το καλό τραγούδι που βγήκε πρώτο, αλλά δεν χαντακώθηκε καθόλου. Κρατήθηκε ψηλά. Κι αν προβαλλόταν στο Netflix, θα είχε πιάσει τα στατιστικά του Wednesday.

The Bear

Η κορυφαία της χρονιάς. Χρειάζεται να γράψουμε κάτι περισσότερο; Αν ναι, το έχουμε ήδη κάνει εδώ. Μόνο να προσθέσουμε ότι ο πρωταγωνιστής έγινε από το πουθενά ένας σταρ, ένα fashion icon και ετοιμάζεται και για πιο μεγάλες ευκαιρίες κινηματογραφικά.