Δικαίωσε τις προσδοκίες: Η ταινία που σε 60 λεπτά ανέβηκε στο no1 του Netflix σάρωσε όπως αναμενόταν τα πάντα (Vid)
Βρείτε μας στο

3 χρόνια πριν, την περίοδο που ολοκληρωνόταν η πρώτη καραντίνα, οι αδερφοί Ρούσο, λίγο μετά το τέλος των Avengers, ανέθεταν στον κασκαντέρ Σαμ Χαργκρέιβ να σκηνοθετήσει μια ταινία δράσης, το Extraction, με πρωταγωνιστή τον Κρις Χέμσγουορθ.

Το αποτέλεσμα όχι απλά τους δικαίωσε. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η πρώτη ταινία έγινε η πιο δημοφιλής στην ιστορία του Netflix μέχρι εκείνο το σημείο και γρήγορα ξεκίνησε η διαδικασία για να γίνει και sequel.

Και το sequel είναι στην πλατφόρμα από την Παρασκευή και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα πολύ χρόνο για να πιάσει κορυφή.

Το Extraction 2 δεν είναι από τις ταινίες που βρίσκονται στην κορυφή γιατί είναι κάτι καινούργιο και δεν υπάρχει εναλλακτική. Είναι εκεί γιατί κατάφεραν οι άνθρωποι που δούλεψαν σε αυτό να προσφέρουν κάτι ακόμα καλύτερο από το πρώτο.

Προφανώς είναι υποκειμενική εκτίμηση αυτή, αλλά όταν βλέπεις μια ταινία στο πρώτο της μισάωρο να έχει μια σκηνή σε μια φυλακή στη Γεωργία, στην πιο σκληροπυρηνική, και τον Τάιλερ Ρέικ (Χέμσγουορθ) να έχει πύρινη γροθιά, χωρίς αυτό να φαίνεται αστείο, αλλά να δικαιολογείται, τότε τι μπορείς να πεις;

Σε αυτό το sequel του Extraction, ο Τάιλερ Ρέικ είναι στο νοσοκομείο από σοβαρό ατύχημα, έχει τραυματίσει σοβαρά το χέρι και το πόδι του και η ομάδα του τον μεταφέρει σε ένα απομονωμένο σπίτι για να ηρεμήσει. Εκεί όμως τον βρίσκει ένας ανώνυμος τύπος (Ίντρις Έλμπα) για να του αναθέσει μια αποστολή.

Αυτή την αποστολή την έχει αναθέσει στην ουσία η πρώην γυναίκα του Ρέικ στον ίδιο. Κι είναι να πάει στην φυλακή αυτή στη Γεωργία και να σώσει την αδερφή της και τα δύο της ανίψια, που είναι αιχμάλωτοι του συζύγου της, Νταβίτ, ενός διαβόητου μαφιόζου στη χώρα, που μαζί με τον αδερφό του Ζουράμπ, ελέγχουν όλο το πολιτικό σύστημα.

Οι δυο τους ηγούνται της μαφίας των Ναγκάζι και ο Ρέικ θα κληθεί να ξεσηκώσει τα κτήνη της συμμορίας για να σώσει την Κετεβάν, την πρώην κουνιάδα του, και τα παιδιά της.

Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να σκοτώσει τον Νταβίτ. Και ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πως στον κώδικα τιμής της οποιασδήποτε μαφίας, ένας γιος ψάχνει πάντα για εκδίκηση. Είναι το αρχέγονο ένστικτο. Η βία και το ιερό. Κι ο έφηβος γιος τον οποίο ο Ρέικ σώζει μαζί με την αδερφή και τη μητέρα του, θα προδώσει το σχέδιο διάσωσης υποκινούμενος από το μίσος του για τον σκοτωμό του πατέρα του.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Αυτός είναι ο αφηγηματικός πυρήνας του Extraction 2 και ο εξωτερικός του φλοιός είναι εντυπωσιακός. Οι σκηνές δράσεις παραμένουν εξίσου αψεγάδιαστες με την πρώτη ταινία, έχουν όμως και μερικές λεπτομέρειες που τις καθιστούν μεγάλες ενέσεις αδρεναλίνης και ντοπαμίνης.

Ο Κρις Χέμσγουορθ και οι υπόλοιποι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε αυτές, παραδίδουν μια αρμονία κινήσεων, έναν χορό θανάτου. Τόσο η σκηνή στη φυλακή όσο και η σκηνή στον ουρανοξύστη, χαρακτηρίζονται από ευφυΐα δράσης και ικανότητα εκτέλεσης ύψιστου βαθμού.

Κι είναι, εκ του αποτελέσματος, ωραίο που το φινάλε δεν έχει ακόμα μεγαλύτερη κλιμάκωση δράσης, αλλά καταλήγει στο 1 vs 1 και ποντάρει περισσότερο στις συναισθηματικές διεργασίες και λιγότερο στη σωματική δύναμη και στην οπλική ικανότητα.

Το Extraction καθίσταται με αυτό το sequel ένα franchise με φόντα να γίνει ένα νέο Mission Impossible. Βαριά δήλωση, μα την πιστεύουμε.