Άντεξε μόνο 14 επεισόδια, στερούνταν έμπνευσης: Η πολυδιαφημισμένη ελληνική σειρά που πήγε άκλαυτη παρά το εξαιρετικό καστ
Βρείτε μας στο

Αν και έφερε την υπογραφή της Δήμητρας Παπαδοπούλου, τα σενάρια της οποίας είχαν εκείνη την εποχή τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε να την καταστήσου κάτι σαν «Μίδα» της ελληνικής τηλεόρασης, η σειρά «Καλά ξεμπερδέματα» πήγε άκλαυτη και ουσιαστικά κόπηκε καθώς η δημιουργός της δεν έβρισκε το παραμικρό κίνητρο για να την συνεχίσει.

Ένα ζευγάρι επιτυχημένων ηθοποιών, ο Αντώνης από τα μπατζάκια του οποίου… στάζει η κουλτούρα, αλλά και η Ρούλα μας, ένα απλό και λαϊκό κορίτσι, συμβιώνουν στο ίδιο σπίτι έχοντας διπλό στόχο και σκοπό.

Άντεξε μόνο 14 επεισόδια, στερούνταν έμπνευσης: Η πολυδιαφημισμένη ελληνική σειρά που πήγε άκλαυτη παρά το εξαιρετικό καστ

Από την μία να συμβιβάσουν τις μεταξύ τους δεδομένες διαφορές και από την άλλη να πορευθούν με βάση τα «θέλω» της εποχής μέσα στην οποία ζουν και κινούνται… Από μόνη της η υπόθεση μοιάζει να είναι ενδιαφέρουσα, ενώ εάν συνδεθεί και με το κάστινγκ, μοιάζει με συνταγή σίγουρης επιτυχίας.

Κι όμως… Ούτε η Δήμητρα Παπαδοπούλου (ως σεναριογράφος αλλά και πρωταγωνίστρια ως Ρούλα), ούτε ο Αντώνης Καφετζόπουλος (ως Αντώνης Καφές) αλλά και η υπόλοιπη εξαίρετη πλειάδα ηθοποιών (Χρύσα Ρώπα, Θοδωρής Αθερίδης, Γιώργος Πυρπασόπουλος) σε πρωταγωνιστικούς ρόλους αλλά και οι –μεταξύ άλλων- Σπύρος Καλογήρου, Χρήστος Φερεντίνος, Μίνα Αδαμάκη, Παύλος Κοντογιαννίδης, Μαρία Καβογιάννη και πολλοί άλλοι μπόρεσαν να κρατήσουν την σειρά πέρα από 14 επεισόδια.

Η πρεμιέρα, για λογαριασμό του καναλιού ΑΝΤ1, έγινε στις 4 Μαρτίου 1996 αλλά μετά την προβολή του πρώτου κύκλου δεν υπήρξε ποτέ δεύτερη σεζόν.

Η ίδια η δημιουργός, Δήμητρα Παπαδοπούλου, κατά την διάρκεια συνέντευξής της αποκάλυψε πως ο τηλεοπτικός σταθμός συνέχισε να πιστεύει στην σειρά (λαμβάνοντας υπόψη και την τεράστια επιτυχία που είχαν κάνει οι Απαράδεκτοι) όμως εκείνη ένιωθε ότι δεν είχε κάτι άλλο να πει μέσα από το σίριαλ και αυτός είναι ο λόγος που την αξιολογεί ως την μεγαλύτερη αποτυχία της.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Έτσι, όταν της ζητήθηκε να γράψει το σενάριο για ένα δεύτερο κύκλο, εκείνη προτίμησε να το σταματήσει όσο ήταν ακόμη νωρίς… Και –μεταξύ μας- πολύ καλά έκανε. Δεν βλεπόταν…