Cobra Kai Karate Kid
Βρείτε μας στο

Ζούμε σε μια εποχή στην οποία οι ταινίες που ανήκουν σε κινηματογραφικά σύμπαντα, πεθαίνουν. Και πεθαίνουν γιατί υπάρχουν σειρές που τις υπερβαίνουν. Γι’ αυτό και η κινηματογραφική επιστροφή του Karate Kid είναι σχεδόν καταδικασμένη.

Το βλέπουμε τα τελευταία 3 χρόνια στις ταινίες της Marvel, θα το δούμε και σε ενδεχόμενες νέες ταινίες Star Wars, θα το δούμε μάλλον και στο Karate Kid όταν είναι έτοιμο να βγει στις αίθουσες.

Όταν υπάρχει μια σειρά που έχει κερδίσει το κοινό και του προσφέρει μεγαλύτερη σύνδεση με τη μυθολογία και μεγαλύτερη κατανόηση, μια ταινία είτε θα γίνει για να ανοίξει νέο πεδίο σειρών είτε για «βάλει ταφόπλακα» στο franchise.

Πίσω στο 2017, όταν βγήκε η πρώτη σεζόν του Cobra Kai, οι προσδοκίες ήταν πολύ χαμηλές. Ο Ραλφ Μάτσιο ήταν τότε κάπου στα χαμένα και για τον ίδιο η επάνοδος ήταν ζήτημα επιβίωσης και αυτεπιβεβαίωσης.

Το Cobra Kai απεδείχθη ένα τολμηρό, αλλά εν τέλει πολύ επιτυχημένο πρότζεκτ που έπεισε το Netflix να το αγοράσει από το Youtube Red και να παράξει τρεις ακόμα σεζόν, αποτελώντας ένα από τα πολύ σημαντικά franchises της πλατφόρμας σε επίπεδο σειρών.

Η επιτυχία του είναι τέτοια που το να κυκλοφορήσει ταινία, ακόμα κι αν γίνεται με τη σύμπραξη του Μάτσιο με τον Τζάκι Τσαν, είναι ένα πισωγύρισμα. Κι αν αυτό είναι μια εκτίμηση, μια υπόθεση εργασίας, το βέβαιο είναι πως το βάρος πάνω σε αυτή την ταινία Karate Kid θα είναι μεγάλο, ακριβώς επειδή το Cobra Kai ως brand είναι πια μεγαλύτερο από τη «μήτρα» του.

Για την ιστορία, Μάτσιο και Τζάκι Τσαν (είχε παίξει το 2010 σε ταινία Karate Kid με τον Τζέιντεν Σμιθ, τον γιο της Τζέιντα Πίνκετ και του Γουίλ Σμιθ) έβγαλαν ένα βίντεο όπου ανακοίνωσαν ότι ξεκινάει ένα παγκόσμιο κάστινγκ για να βρουν το επόμενο Karate Kid, αναμένοντας από επίδοξους και φιλόδοξους ηθοποιούς να στείλουν βίντεο που να πιστοποιούν την ικανότητα τους στην κινησιολογία του καράτε κυρίως και εν δευτέροις στην υποκριτική.

Όπως αναφέρει το Hollywood Reporter, η νέα ταινία θα είναι χρονικά μια συνέχεια του Cobra Kai, που αναμένεται να κυκλοφορήσει με την τελευταία του σεζόν στις αρχές του 2024, με τον Ντάνιελ Λαρούσο να φεύγει από την Κοιλάδα και να πηγαίνει από τη δυτική στην ανατολική ακτή, πιθανώς στη Φλόριντα, όπου θα συναντήσει τις εκπαιδευτικές μεθόδους του Mr. Han, του ρόλου του Τσαν στην τελευταία ταινία.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Αν το κάστινγκ ξεκινάει από σήμερα, γίνεται αντιληπτό πως θα πάρει κάποιους μήνες μέχρι να βρεθούν τα κατάλληλα πρόσωπα, άρα δεν αναμένεται να ξεκινήσουν τα γυρίσματα πριν τις αρχές του 2025, επομένως μια τριετία κενή θα υπάρξει μέχρι να είναι έτοιμη η ταινία.

Κι ως τότε, θα έχουν συμβεί τόσα που μπορεί να φανεί ακόμα πιο «ξένη», πιο ανοίκεια, πιο…παρωχημένη στο κοινό.

Βέβαια, τα ίδια πιστεύαμε και για το Cobra Kai και μας εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Έκλεισε στόματα. Έχει όμως ανάγκη το κοινό από ένα νέο στόρι Karate Kid;