Κάθε βδομάδα και μία: 16 ταινιάρες που περιμένουμε στο πρώτο μισό του 2024 (Vids)
Βρείτε μας στο

Ένα 2024 που ξεκινάει με την κυκλοφορία της ταινίας του Λάνθιμου στις αίθουσες, δε μπορεί παρά να είναι πολλά υποσχόμενο κινηματογραφικά. Κι αυτή η λίστα με τις 16 πιο δυνατές ταινίες στο πρώτο μισό του 2024, θα σε πείσει.

Poor Things

Η εξήγηση: Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα από όσα έχουμε ήδη πει εδώ.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Σήμερα κιόλας στους κινηματογράφους από την Feelgood

Dream Scenario

Η εξήγηση: Γιατί παίζει να είναι η κορυφαία ερμηνεία του Νίκολας Κέιτζ στην καριέρα κοντά 40 ετών που έχει και είναι ένα από τα πιο έξυπνα «κωμικά» θρίλερ που έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 11/1/2024

The Holdovers

Η εξήγηση: Για «Τα Παιδιά του Χειμώνα» γράψαμε όσα χρειάζεται να ξέρεις εδώ.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 25/1/2024

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του

Argylle

Η εξήγηση: Δεν φανταζόμασταν πως θα το πούμε αυτό, αλλά για κάποιο λόγο το υποκριτικά κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ντούα Λίπα (την είδαμε για πολύ λίγο στη Barbie, αλλά εκεί κυρίως τραγουδούσε κι είπε και 5 ατάκες), σε action ταινία, μας ψήνει πολύ. Φυσικά, εδώ πρωταγωνιστεί ο Χένρι Καβίλ που για κάποιο λόγο του έκαναν ένα μαλλί σαν να είναι το μαμούθ στο Ice Age. Γενικά το καστ σε προδιαθέτει για πολύ καλή action comedy, αφού έχει Τζον Σίνα, Σαμ Ρόκγουελ και την Αριάνα ΝτεΜπόουζ.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 1/2/2024

Ironclaw

Η εξήγηση: Η υποδοχή στο εξωτερικό δεν ήταν όσο καλή θα περίμεναν ο Ζακ Έφρον και οι λοιποί συντελεστές, αλλά αλίμονο αν καθίσουμε να εμπιστευτούμε τυφλά τους κριτικούς και όσα λένε στις ΗΠΑ. Η αλήθεια είναι πως μας ξενερώνει η φάτσα του Τζέρεμι Άλεν-Γουάιτ με αυτό το μαλλί, αλλά κατά τ΄άλλα γουστάρουμε τον τουμπανιάρη Έφρον και ένα στόρι για αληθινές προσωπικότητες του wrestling.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 8/2/2024

Madame Web

Η εξήγηση: Κανονικά, θα έπρεπε ήδη να έχουμε απελπιστεί με την κατηφόρα του Marvel Cinematic Universe και γενικά με τα νερόβραστα μακαρόνια που μας προσφέρουν DC και Marvel μαζί. Επίσης, δεν μας ψήνει τόσο η Ντακότα Τζόνσον σε ρόλο Madame Web. Από μια κάποια διαστροφή, ανυπομονούμε να μην επιβεβαιωθούμε γιατί μετά και τη φλόμπα του The Marvels κάπου φτάνει.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15/2/2024

All of Us Strangers

Η εξήγηση: Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ είναι ήδη υποψήφιοι για Χρυσή Σφαίρα και πιθανότατα θα βρίσκονται στην 5αδα της διεκδίκησης του Όσκαρ, ο πρώτος για το ‘Α Ανδρικό, ο δεύτερος για το Β’. Πολύ όμορφη, ρομαντική ιστορία, από αυτές τις καταδικασμένες που έχει βαλθεί να παίζει ο Πολ Μεσκάλ.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 15/2/2024

Dune 2

Η εξήγηση: Το Dune 2 μοιάζει με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση δημοφιλών νέων αστέρων του Χόλιγουντ, ειδικά με την προσθήκη κάποιων όπως του Όστιν Μπάτλερ, στο 2ο μέρος. Πολλές φορές το κυνήγι των ονομάτων αφαιρεί από την ουσία. Το trailer πάντως γεννά προσδοκίες μεγαλύτερες από το πρώτο μέρος που είχε ορισμένες ατέλειες στην προσπάθεια του να συστήσει έναν κόσμο.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 29/2/2024

Ghostbusters: Frozen Empire

Η εξήγηση: Όχι ότι πεθάναμε από ικανοποίηση με την προηγούμενη ταινία, αλλά ας πούμε ότι έχουμε κι εδώ μια διαστροφική ανάγκη να βλέπουμε οτιδήποτε έχει τον τίτλο Ghostbusters. Επίσης, λίγος Πολ Ραντ ακόμα δεν έκανε ποτέ κακό. Μόνο καλό.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 28/3/2024

Mickey 17

Η εξήγηση: Ο Μπονγκ Τζουν-Χο επιστρέφει 5 χρόνια μετά τα Παράσιτα, με την πρώτη του αγγλόφωνη ταινια, με πολύ δυνατό καστ (Ρόμπερτ Πάτινσον, Μαρκ Ράφαλο, Τόνι Κολέτ, Ναόμι Άκι, Στίβεν Γέουν) και σε sci-fi στόρι.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Στο εξωτερικό θα κυκλοφορήσει 29/3, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία, παρόλο που το trailer κυκλοφορεί κοντά έναν χρόνο.

Civil War

Η εξήγηση: Οκ, Κίρστεν Ντανστ και Τζέσι Πλέμονς το έχουν υπερφορτώσει με την κοινή τους παρουσία σε ταινίες τα τελευταία χρόνια, θα τους δώσουμε ένα περιθώριο για το Civil War, αλλά μετά βάλτε μια παύση παιδιά. Στα της ταινίας, έχουμε έναν αμερικανικό εμφύλιο κάπου στο εγγύς μέλλον και η προαναφερθείσα δυάδα συν μερικούς ακόμα, συνθέτουν μια ομάδα δημοσιογράφων που ψάχνουν στοιχεία για να δουν πώς προέκυψε αυτός ο εμφύλιος. Η στάμπα του A24 στούντιο είναι αρκετή για να πούμε πως έχουμε μπροστά μας ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολλά φόντα.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Απρίλιος 2024

The Fall Guy

Η εξήγηση: Κάποιος αποφάσισε πριν από μια 3ετία περίπου, να πάρει τους Ράιαν Γκόσλινγκ-Κρις Έβανς-Έμιλι Μπλαντ και να τους βάλει σε ένα μίξερ για να παράξει 3 ταινίες με διαφορετικούς συνδυασμούς. Πρώτα, είχαμε το δίδυμο Γκόσλινγκ-Έβανς για το Gray Man. Μετά, Έβανς-Μπλαντ για το Painkillers και τώρα Γκόσλινγκ-Μπλαντ για το The Fall Guy. 2022, 2023, 2024. Η μόνη διαφορά είναι πως το εν λόγω δεν είναι στο Netflix. Κατά τ’ άλλα, έχουμε κι εδώ συνδυασμό δράσης με το κωμικό στοιχείο και γενικά κάτι πολύ ελκυστικό. Λογικά, να περιμένουμε κάποια στιγμή ταινία με Άνα ντε Άρμας και Γκόσλινγκ και με Άνα ντε Άρμας και Μπλαντ, γιατί κι αυτή ήταν στο Gray Man και μετά έκανε το Ghosted με τον Έβανς.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Μάιος 2024

Furiosa: A Mad Max Saga

Η εξήγηση: 8 χρόνια έχουν περάσει από το Mad Max: Fury Road και ο Τζορτζ Μίλερ μας επαναφέρει στις ερημιές, αυτή τη φορά κάμποσα χρόνια πίσω από τα γεγονότα του Fury Road, εκεί που έγινε η Furiosa μαχήτρια. Η Άνια Τέιλορ-Τζόι είναι πάντοτε γοητευτική, έχουμε κι έναν Κρις Χέμσγουορθ δύσκολα αναγνωρίσιμο εμφανισιακά, οπότε τι άλλο θες για να την βάλεις στα must;

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Μάιος 2024

Ballerina

Η εξήγηση: Η Άνα ντε Άρμας είναι πάντα μια καλή δικαιολογία για να δούμε μια ταινία, εδώ είναι και σε spin-off στόρι του John Wick, θα υπάρξει δηλαδή παρουσία και του Κιάνου Ριβς, άρα την αναμένουμε πώς και πώς.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2024

The Bikeriders

Η εξήγηση: Θύμησες από Sons of Anarchy, Gangland Undercover και Mayans M.C. μας έρχονται στο νου με αυτή την ταινία, απλά εδώ το αποθεωτικό στοιχείο είναι η παρουσία του Τομ Χάρντι και δη ως ηγέτη μιας συμμορίας μηχανών. Γενικά, βάλε τον Χάρντι όπου θέλετε κι εμείς θα το δούμε.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: Ιούνιος 2024

A Quiet Place: Day One

Η εξήγηση: Πιστεύαμε πως αυτό το σύμπαν έχει τελειώσει, αλλά ο Τζον Κραζίνσκι έχει μπόλικο υλικό. Οι δύο πρώτες ταινίες ήταν φανταστικά horror, στην τρίτη συνήθως καίγεσαι, αλλά κάτι μέσα μας μας λέει ότι εδώ δε θα συμβεί. Ότι βέβαια η ταινία κυκλοφορεί τέλη Ιουνίου κι όχι Μάρτιο όπως τα προηγούμενα δύο, ίσως λέει κάτι για την εμπιστοσύνη του στούντιο στη δυναμική της.

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/6/2024 (;)