Shogun Disney+ σειρά
Βρείτε μας στο

Από τότε που τελείωσε το Game of Thrones, 5 χρόνια πίσω, έχουμε ακούσει για πολλές σειρές πως θα είναι το νέο Game of Thrones. Το ακούσαμε τόσο πολύ που η σειρά House of The Dragon, prequel του GoT, χαρακτηρίστηκε ελάχιστα με αυτήν την ταμπέλα.

Είναι μια ακόμα φορά που μια σειρά έχει στους ώμους της αυτό το βάρος, αλλά εδώ φαίνεται πως αυτό δεν απέχει τόσο πολύ από την πραγματικότητα, αυτή δηλαδή που πρόκειται να παραδώσει.

Το Shogun είναι μια σειρά όχι τόσο άγνωστη όσο μας ακούγεται, μιας και είχε γίνει πρώτη φορά το 1980, 5 χρόνια μετά την κυκλοφορία του βιβλίου στο οποίο βασίστηκε. Η τωρινή της εκδοχή δεν θα είναι ένα reboot, αλλά μια καινοτόμα, εντελώς νέα προσέγγιση.

Το παιχνίδι της εξουσίας είναι στο επίκεντρο της αφήγησης, η οποία μας ταξιδεύει στην Ιαπωνία των αρχών του 17ου αιώνα.

Εκεί, ο αυτοκράτορας έχει πεθάνει και επειδή ο γιος του είναι ανήλικος, δεν μπορεί να αναλάβει τον θρόνο. Έτσι, έχει την εξουσία ως μεταβατικό στάδιο ένα Συμβούλιο αρχόντων των περιφερειών.

Ανάμεσά τους είναι ο Γιόσι Τορανάγκα, ο οποίος όμως είναι τόσο ισχυρός που τρομάζει τους υπόλοιπους και τον καθαιρούν από τη θέση του στο συμβούλιο, μαζί με άλλους 4 που είναι της επιρροής του.

Αυτή η ρήξη θα δώσει το έναυσμα στον Τορανάγκα να βάλει μπρος το σχέδιο του για να εκδικηθεί και να γίνει ο υπέρτατος άρχοντας στην Ιαπωνία. Τείνει τότε χείρα συνεργασίας στον Τζον Μπλάκθορν, έναν Ευρωπαίο καπετάνιο που το πλοίο του ξώκειλε σε ένα γιαπωνέζικο χωριό και μαζί με το πλήρωμά του έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι.

Ο Τορανάγκα θέλει από τον Μπλάκθορν να του παραχωρήσει τα κανόνια και τα μουσκέτα του για να έχει πλεονέκτημα στον επικείμενο εμφύλιο, όπου οι αντίπαλοι του δεν θα έχουν κάτι άλλο πέρα από τα σπαθία των Σαμουράι.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Για να πετύχει τον σκοπό του ο Τορανάγκα θα επιστρατεύει την σαγηνευτική Μαρικό για να πείσει τον Μπλάκθορν, τοποθετώντας τη στη θέση της μεταφράστριας του, καθότι μιλάει αγγλικά και οι υπόλοιποι γιαπωνέζικα.

Στα trailer που έχουν κυκλοφορήσει, το Shogun θα έχει σκηνές με μεγάλες μάχες ανάμεσα σε στρατούς, το ερώτημα που θα καθορίσει όμως την επικότητα του και το κάτα πόσο θα φτάσει σε ένα ποσοστό το Game of Thrones, είναι η διάρκεια του.

Η σεζόν που θα ξεκινήσει στις 27/2 στο δίκτυο FX και θα προβάλλεται και στο Disney+, είναι 10 επεισοδίων. Θα επιχειρήσουν οι σεναριογράφοι να αλλάξουν το υλικό του βιβλίου του Τζέιμς Κλαβέλ τόσο ώστε να αντέξει η σειρά και για 2η σεζόν; Μακρινό, μάλλον, ερώτημα.

Πρώτα, πρέπει το Shogun να ανταποκριθεί στη φήμη του.