Από 31 παραγωγές αυτή είναι η πλέον υποσχόμενη: Η ελληνική σειρά που περιμένουμε πώς και πώς αυτήν την τηλεοπτική σεζόν
Βρείτε μας στο

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε όσες ελπίδες εναποθέσαμε σε ελληνικές σειρές στην τηλεοπτική σεζόν που μόλις άρχισε, θα πάνε στον βρόντο. Γι’ αυτό και το παρόν κείμενο που αφορά την πιο υποσχόμενη, κατ’ εμάς, ελληνική σειρά, μπορεί να εξελιχθεί σε φιάσκο.

Το ξεκίνημα δεν ήταν ενθαρρυντικό με το Αρχελάου 5, αφού το φάσκελο των 5 το πήραμε εμείς που ελπίζαμε. Μας έχει μείνει Η Κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα, για να νιώσει μια αγαλλίαση το μέσα μας, ότι εμφανίστηκε επιτέλους μια καλή ελληνική κωμωδία, όμως το βλέπουμε στη γωνία να μας πλησιάζει το μαύρο που θα πέσει στις προσδοκίες μας.

Εν πάση περιπτώσει, αφού έχουμε ήδη πει ό,τι θέλαμε για την Κατάρα, αλλά και για το prequel της Μάγισσας, πάμε στις υπόλοιπες παραγωγές, εκεί όπου δεσπόζει μία και σε ένα κανάλι όπου η μυθοπλασία είναι κάτι ανοίκειο και βγάζει 1-2 σειρές τον χρόνο.

Ουκ εν τω πολλώ το ευ όμως, και στο STAR βαδίζουν σε ένα καλό μονοπάτι στις επιλογές τους και στην ισορροπία ριάλιτι-μυθοπλασίας-εκπομπών ψυχαγωγίας. Από τα συνολικά 31 πρότζεκτ που είναι γνωστά μέχρι στιγμής, η ελληνική σειρά που μας έχει κινήσει πολύ το ενδιαφέρον, είναι οι Μαύροι Πίνακες.

Πρώτα με τον πολύ ψαρωτικό τίτλο, αλλά κυρίως σε δεύτερο και τρίτο επίπεδο με την πλοκή και τα παρελκόμενα.

Οι crime ιστορίες, έχουν πάντα ενδιαφέρον. Όταν τις βλέπουμε στο εξωτερικό. Όταν βλέπουμε για παράδειγμα την μυθοπλασία εγκλήματος των Σκανδιναβών, που είναι μετρ. Συνήθως, η μεταφορά κάποιων κόνσεπτ στα ελληνικά δεδομένα, οδηγεί σε καρικατούρα. Κι εδώ, υπάρχει πάντα αυτό το ρίσκο.

Αλλά ας μην εστιάζουμε στο αρνητικό. Ας δούμε την θετική κίνηση να υπάρξει μια τέτοια σειρά, να επενδύσει σε αυτήν το STAR, όπου φέτος θα δούμε και τον 2ο κύκλο του IQ180.

Ως προς το στόρι που έχουν οι Μαύροι Πίνακες, αυτό μας πάει στις Λεύκες μια κωμόπολη στην επαρχία, όπου δολοφονείται μια έφηβη μαθήτρια. Η ιστορία ξεκινάει από εκεί, αλλά έχει ένα παρελθόν, αφού αυτή η δολοφονία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από άλλες, με το μοτίβο να προδίδει την ύπαρξη ενός serial killer.

Κόουτς, Αλόνσο, μετά το ματς της Τούμπας έχουμε μια απορία…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κόουτς, Αλόνσο, μετά το ματς της Τούμπας έχουμε μια απορία…

Η αστυνομία της περιοχής δεν μπορεί μόνη της να αναλάβει αυτή την υπόθεση, οπότε καταφτάνουν δυνάμεις από την Αθήνα για να εντοπιστεί ο δολοφόνος-καλλιτέχνης, υπό την έννοια πως σε κάθε θύμα του, στο νεκρό του σώμα, έχει μια αναφορά σε έναν από τους μαύρους πίνακες του Γκόγια.

Ο Ισπανός ζωγράφος Φρανθίσκο Γκόγια είχε ζωγραφίσει 14 μαύρους πίνακες στην τελευταία φάση της ζωής και δημιουργίας του. Μαύροι όχι γιατί είναι απλά ένα μαύρο χρώμα σε καμβά, αλλά γιατί είναι γκοθ, εξερευνούσαν σκοτεινά, παγανιστικά μοτίβα και φαίνεται στις απόκοσμες και τρομακτικές φιγούρες.

Ένας τέτοιος πίνακας είναι ο ξακουστός πίνακας με τον Κρόνο να καταβροχθίζει το κεφάλι ενός γιου του.

«Πολλοί δεν αντέχουν καν να τους δουν», έχει ειπωθεί για τους Μαύρους Πίνακες του Γκόγια, και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στη σειρά για την κατάσταση των θυμάτων, όπως τα αφήνει ο δολοφόνος.

Η έρευνα θα αποκαλύψει μία εφιαλτική αλήθεια, που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα κάνουν αγώνα δρόμου για να βρουν ποιο θα είναι το επόμενο θύμα, αν τα επιλέγει ο δολοφόνος δηλαδή με μια συγκεκριμένη λογική, οπότε ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε κάθε επεισόδιο.

Στα θετικά της σειράς ότι η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Φιλιώτου που υπέγραφε πέρσι το Αυτή Η Νύχτα Μένει στον ALPHA, και ήταν από κοινού σεναριογράφος με τον Τσαφούλια στο Έτερος Εγώ.

Από τις περιγραφές και από τα γυρίσματα που γίνονται σε εξωτερικούς χώνους, σε φυσικό περιβάλλον, πράγμα που δεν το έχουν συνηθίσει σε ελληνικές παραγωγές, φαίνεται πως θα δούμε μια ατμόσφαιρα πολύ κοντινή με τη σειρά Η Γέφυρα, που είδαμε πρόπερσι στο ΑΝΤ1+.

Την αμφιβολία για το αν θα μπορέσει η ελληνική μυθοπλασία και τηλεόραση να μην καταστρέψει το crime genre, καταργεί το ότι πρόκειται για σειρά 10 επεισοδίων.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κάτια Γκουλιώνη, Σοφία Κόκκαλη, Αντίνοος Αλμπάνης, Δημήτρης Κίτσος, Iωάννης Παπαζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Θοδωρής Κατσαφάδος, Ελένη Βεργέτη, Σωτήρης Χατζάκης, Μελέτης Γεωργιάδης, Ολγα Πολίτου, ενώ συμμετέχουν και οι Μιχάλης Βαλάσογλου, Ανδρέας Κοντόπουλος, Μαριλού Κατσαφάδου, Σοφία Καζαντζιάν, Μάριος Ιορδάνου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Εύα Σαμιώτη, Ευδοκία Μιμιλίδη, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Αδωνις Χατζής