Η απογοήτευση της σεζόν: Η ελληνική σειρά που γκρέμισε με πάταγο τις υψηλές προσδοκίες που είχε δημιουργήσει

Το κοινό φαίνεται να της γυρίζει την πλάτη

Το Αρχελάου 5 έκανε την αρχή και ανάγκασε την ΕΡΤ να ξεκινήσει διαδικασία συζήτησης για το αν αξίζει να ανανεωθεί η σειρά για ακόμα 80 επεισόδια και να τη δούμε και το 2025. Τώρα, μια ακόμα σειρά που ξεκίνησε πριν από 2 εβδομάδες, τίθεται εν αμφιβόλω, με το κανάλι της να κάνει μια πρώτη κίνηση υποβάθμισης.

Μόνο ως τέτοια μπορεί να εκληφθεί η σκέψη του MEGA να πάει το Ταμπού του Ανδρέα Γεωργίου από 4ήμερη προβολή, σε μονοήμερη (το κανάλι τελικά έδωσε άλλη μια εβδομάδα παράταση στη σειρά. Εάν τα νούμερα παραμείνουν χαμηλά η απόφαση θα ενεργοποιηθεί).

Η σειρά, που είναι η 3η που κάνει για το MEGA ο Ανδρέας Γεωργίου, μετά τη Γη της Ελιάς και τη Φαμαγκούστα, έκανε πρεμιέρα πριν από 14-15 μέρες και προβαλλόταν 4 ημέρες, από την Κυριακή μέχρι την Τετάρτη. Η τηλεθέασή της όμως δεν ικανοποίησε το κανάλι που, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Zappit, είχε αποφασίσει να πάει την προβολή στο μονοήμερο.

Το Ταμπού είχε ξεκινήσει από την αρχή πολύ χαμηλά στο δυναμικό κοινό, ήταν οριακά πάνω από το 10%, αλλά τουλάχιστον είχε υψηλές επιδόσεις στο γενικό σύνολο, με 15-16%. Αυτό όμως άρχισε να φθίνει και είναι χαρακτηριστικό πως την Τετάρτη που μας πέρασε, το Ταμπού είχε τηλεθέαση 5,4% και 9,3% σε δυναμικό και γενικό.

Πρόκειται για νούμερα που δεν δικαιολογούν την επένδυση του καναλιού σε αυτή τη σειρά ως προς τις μέρες που θα προβαλλόταν και είναι η Γη της Ελιάς, η έτερη σειρά του Ανδρέας Γεωργίου, που θα αναλάβει να εξισορροπήσει τα πράγματα.

Η Γη της Ελιάς, που βρίσκεται στην 4η σεζόν της και τα πηγαίνει πολύ καλά σε τηλεθέαση (η υψηλότερη τηλεθέαση για σειρά φέτος στο γενικό σύνολο μαζί με το Grand Hotel), θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά (όταν ενεργοποηθεί η απόφαση) και θα προβάλλεται αυτές τις ημέρες, ενώ το Ταμπού θα πάει στην Πέμπτη, με ώρα προβολής 23:20. 

Είναι ξεκάθαρο πως η φετινή δραματική μυθοπλασία έχει να αντιμετωπίσει την κούραση του κοινού και δεν είναι τυχαίο πως οι μόνες μη κωμικές σειρές που πάνε καλά, είναι ο Τιμωρός και το Grand Hotel που ξεκίνησαν πρώτες πρώτες στη σεζόν. Μια ερμηνεία είναι πως το κοινό είχε συγκεκριμένο χώρο για νέες σειρές, είδε πρώτες αυτές, τις επέλεξε, ο χώρος καλύφθηκε.

Σίγουρα ως τα Χριστούγεννα, θα ακούσουμε και για άλλες σειρές να μπαίνουν στον χορό της σπέκουλας και της αμφισβήτησης, διότι έγινε πολύ μεγάλη εκφόρτωση τις τελευταίες εβδομάδες και το κοινό δεν μπορεί πια να ανταποκριθεί σε αυτές τις ποσότητες.

Το Ταμπού ακούει πρώτο το καμπανάκι με την σκέψη για αλλαγή προβολής, κι αυτό θα το δούμε συχνά, σειρές δηλαδή να αλλάζουν ώρα και μέρα, όχι μόνο γιατί τα νούμερα τηλεθέασής τους μπορεί να μην ικανοποιούν, μα και γιατί οι υπεύθυνοι θα θεωρούν πως κάνουν καλύτερο fit σε άλλη μέρα.