«Ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών»: Η ταινία για την οποία θα μιλάνε όλοι στην Ελλάδα σε 3 εβδομάδες

«Ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών»: Η ταινία για την οποία θα μιλάνε όλοι στην Ελλάδα σε 3 εβδομάδες

Στις 14 Νοεμβρίου κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες

Δε θα πούμε ψέματα, οι προσδοκίες μας δεν ήταν πολύ υψηλές για αυτή την ταινία. Κάτι ότι τη σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ, που έχει χάσει την επαφή του όπως τον είδαμε στις τελευταίες του ταινίες, δηλαδή από το Martian και μετά. Κάτι ότι ο Πολ Μεσκάλ δε μας πείθει ως πρωταγωνιστής σε τέτοιο στόρι, είχαμε χαμηλά τον πήχη.

Επιπλέον, όταν κυκλοφόρησε το Μονομάχος πριν 23 χρόνια, ήταν κάτι πρωτόγνωρο, κάτι που είχε εκπλήξει. Τώρα, όλοι έχουν προσδοκίες, η περιρρέουσα ατμόσφαιρα συνήθως επηρεάζει τους δημιουργούς και τα sequel σπουδαίων ταινιών, είθισται να πιέζονται πολύ από τη σκιά του «μπαμπά».

Στο Μονομάχος 2, το καστ με Πολ Μεσκάλ, Πέδρο Πασκάλ, Τζόζεφ Κουίν, Ντενζέλ Γουάσινγκτον, έχει μόλις έναν που μας πείθει ότι μπορεί να βγάλει αυτό που απαιτεί ο ρόλος και η εποχή της αρχαίας Ρώμης, τον τελευταίο εκ των τεσσάρων. Ο Μεσκάλ, που είναι και ο επίγονος του Ράσελ Κρόου, μας κάνει για αρκετά «βουτυράτος».

Οι εικασίες όμως, και οι υποθέσεις, είναι για να πηγαίνουν στα σκουπίδια όταν έρχεται η ταινία μπροστά μας. Σε εμάς στην Ελλάδα ακόμα δεν έχει έρθει, θα την δούμε στις 14 Νοεμβρίου, αλλά στο εξωτερικό πήραν ήδη μια πρόγευση σε κάποιες προβολές πριν την πρεμιέρα που στις ΗΠΑ θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου, κυρίως δημοσιογράφοι, αλλά και κοινό δειγματοληψίας, και οι αντιδράσεις είναι διθυραμβικές.

«Όχι απλά η καλύτερη ταινία της χρονιάς, αλλά μια από τις καλύτερες όλων των εποχών», αναφέρει ένας παραγωγός στην Καλιφόρνια ονόματι Ματ Ράμος.

Ας κρατάμε μικρό καλάθι με ταινία του Σκοτ

Ο ίδιος χρήστης υποστηρίζει πως πρέπει από τώρα να αρχίσουν να σκαλίζουν το όνομα του Ντενζέλ Γουάσινγκτον στο Όσκαρ Β’ Ανδρικού.

«Ο Μονομάχος 2 είναι ένα εντελώς ψυχανώμαλο πράγμα και ο Ντενζέλ κυριαρχεί κάθε λεπτό», αναφέρει δημοσιογράφος των LA Times, ο Ματ Μπρέναν.

«Ο Μονομάχος 2 είναι όντως το real deal, ένα επικό sequel, αντάξιο του οσκαρικού προγόνου του. Τρομερή δράση, απίθανα οπτικά εφέ, λαμπερές ερμηνείες, μια επιστροφή στη σκηνοθετική φόρμα για τον Ρίντλεϊ Σκοτ», γράφει ο δημοσιογράφος Σκοτ Μαντζ.

Φυσικά, υπάρχουν και οι πιο μετριοπαθείς απόψεις και, για να είμαστε ξανά ειλικρινείς, τα ίδια ακούγαμε και πέρσι πριν δούμε το «Ναπολέων» και το The Last Duel και στο τέλος πέσαμε σε κρύα μπανιέρα. Το ίδιο θα πράξουμε και τώρα, αγνοώντας και τους διθυράμβους και τα μετριοπαθή. Το αυτό προτείνουμε και σε σας, κι ας λέγονται ήδη τόσο βαρύγδουπα για την ταινία.