Περιμένοντας τον... Μπάτμαν: Όλα όσα ξέρουμε για την σόλο ταινία του «Σκοτεινού Ιππότη»
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Περιμένοντας τον… Μπάτμαν: Όλα όσα ξέρουμε για την σόλο ταινία του «Σκοτεινού Ιππότη»

Ο Ματ Ριβς θέλει να γυρίσει μια ταινία στο στυλ των ταινιών του Χίτσκοκ με επιρροές από το γνωστό βιντεοπαιχνίδι με τον Μπάτμαν, το «Arkham Asylum».

Έχουμε να τον απολαύσουμε σε δικιά του, ολόδικιά του ταινία από το 2012. Τον είδαμε και πέρυσι στο BvS και ήταν απολαυστικός (και τούτο είναι γενικώς παραδεκτό ανεξάρτητο από το ποιοι γούσταραν την ταινία) αλλά δεν κρατιόμαστε ρε παιδί μου, ζούμε και αναπνέουμε για την σόλο ταινία του.

Ο λόγος για τον (ποιον άλλο;) Μπάτμαν που ετοιμάζεται ήδη για την επιστροφή του στους κινηματογράφους. Ο Μπεν Άφλεκ που θα υποδυθεί τον «Σκοτεινό Ιππότη» και ο οποίος ήθελε αρχικά να σκηνοθετήσει και την ταινία έχει αποχωρήσει από την καρέκλα του σκηνοθέτη και έχει περιοριστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο και είναι ο Ματ Ριβς που έχει αναλάβει την πολυσυζητημένη ταινία.

Περιμένοντας τον... Μπάτμαν: Όλα όσα ξέρουμε για την σόλο ταινία του «Σκοτεινού Ιππότη»

Ο Ριβς που έχει δώσει αξιοπρεπέστατα δείγματα με το reboot της σειράς ταινιών ο «Πλανήτης των Πιθήκων» και ήδη δέχεται διθυραμβικές κριτικές για την τρίτη ταινία της εν λόγω σειράς ετοιμάζεται για το μεγάλο άλμα της καριέρας του με την σκηνοθεσία του «The Batman», όπως αναμένεται να λέγεται η ταινία.

Πρόσφατα, ο Ριβς αποκάλυψε πως το κλίμα και η αισθητική της ταινίας θα είναι επηρεασμένα από τις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Με άλλα λόγια η ταινία θα επικεντρώνεται στον Μπάτμαν ως ντετέκτιβ και θα επιδιώκει να είναι περισσότερο μια ταινία μυστηρίου και λιγότερο μια action ταινία.

Ταυτόχρονα, ο Ριβς έχει ήδη γνωστοποιήσει πως ο σκελετός του σεναρίου θα αποτελείται από το σενάριο που έχει γράψει ο Μπεν Άφλεκ σε συνεργασία με τον δημιουργό κόμιξ Τζέοφ Τζονς και τον Κρις Τέριο, τον άνθρωπο που έχει γράψει όλα τα σενάρια των ταινιών που έχει σκηνοθετήσει ο Άφλεκ. Ο Ματ Ριβς όμως σκοπεύει να βάλει και μερικές δικές του πινελιές στην ιστορία.

Περιμένοντας τον... Μπάτμαν: Όλα όσα ξέρουμε για την σόλο ταινία του «Σκοτεινού Ιππότη»

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Αν και υπάρχει τεράστια μυστικοπάθεια προκειμένου να μην μαθευτεί τι ακριβώς θα δείχνει η νέα ταινία, διάφορες διαρροές λένε πως η υπόθεση θα έχει πάρα πολλά στοιχεία από τα διάσημα βιντεοπαιχνίδια με τον Μπάτμαν, τα «Arkham Asylum». Ένα μεγάλο κομμάτι της εξέλιξής της δηλαδή θα λαμβάνει χώρα μέσα στο άσυλο της Γκόθαμ που είναι φυλακισμένοι οι πιο γνωστοί εγκληματίες της πόλης και αντίπαλοι του Μπάτμαν.

Ο Ριβς θέλει στην ταινία να παρελαύνει ένα… ποτ πουρί από τους διασημότερους «κακούς» του Μπάτμαν αλλά ηγετικό ρόλο θα παίζει ο Deathstroke, που αναμένεται να είναι ο βασικός villain της ταινίας. Αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που θέλουν το γνωστό video game και την υπόθεση της ταινίας να έχουν ομοιότητες, τότε είναι μάλλον δεδομένο πως μια μαζική απόδραση θα είναι αυτή που θα ταλαιπωρεί τον «Σκοτεινό Ιππότη».

Περιμένοντας τον... Μπάτμαν: Όλα όσα ξέρουμε για την σόλο ταινία του «Σκοτεινού Ιππότη»

Σε αντίθεση ωστόσο με τα όσα δείχνει το video game, ηγέτης της εν λόγω απόδρασης δεν θα είναι ο Τζόκερ (ο οποίος πάντως είναι δεδομένο πως θα εμφανίζεται στην ταινία) αλλά ο Deathstroke. Η αλήθεια είναι πως αν και δεν είναι αρκετά αυτά που έχουν ακουστεί ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε, ήδη δεν… κρατιόμαστε.

Η αρχική ημερομηνία που είχε δοθεί ως επίσημη για την κυκλοφορία της ταινίας είναι η 5η Οκτωβρίου του 2018 και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό αλλά είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τόσο σύντομα και όλα δείχνουν θα την δούμε στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2019.

Με άλλα λόγια, υπομονή δύο χρονάκια…