True Detective
Βρείτε μας στο

Κάπου στα μέσα Ιουλίου είχε γίνει επίσημο ότι η σειρά θα επιστρέψει για τρίτη σεζόν, με πρωταγωνιστή τούτη τη φορά τον Μαχέρσαλα Αλί. Αυτό το νέο άφηνε τρομερές υποσχέσεις. Το δεύτερο νέο που αναβίωνε την καλή αίσθηση του Trie Detective ήταν η υπόνοια ότι η πλοκή θα τοποθετηθεί χρονικά και τοπικά πολύ κοντά σε αυτή του πρώτου κύκλου. Δηλαδή στις ένδοξες μέρες του Ραστ Κολ και του Μάρτιν Χαρτ.

Ο Νικ Πιτσολάτο είχε ήδη τελειώσει το σενάριο και έκανε τα τελευταία μερεμέτια. Τώρα, ενάμιση μήνα μετά, το HBO μπορεί να μιλήσει με κάθε επισημότητα για την τρίτη σεζόν. Ο κύριος Κέισι Μπλόις, υπεύθυνος προγράμματος του HBO, έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να μπούμε σε mood τρίτου κύκλου του True Detective.

Ξεκινάμε από το μέρος στο οποίο θα διαδραματίζεται η τρίτη σεζόν του True Detective. Τα Όζαρκς είναι κάπως γνώριμα εσχάτως. Α, ναι, γιατί ο Τζέισον Μπέιτμαν έβγαλε μια τρομερή σειρά με κεντρικό τίτλο το όνομα των λιμνών-βουνών και εν γένει της περιοχής που απλώνεται σε Άρκανσο, Μιζούρι, Οκλαχόμα και Κάνσας.

True Detective: Η πλοκή της 3ης σεζόν μας γυρνάει στον Ραστ Κολ

Στο πρόσφατο παρελθόν, η συγκεκριμένη περιοχή είχε αποτελέσει τόπο αφήγησης για την ταινία August Osage County. Γενικώς, είναι ένα τραβηχτικό μέρος για μυστήριο και μπόλικο σκοτάδι. Στο επίκεντρο της ιστορίας θα είναι το Βορειοδυτικό Άρκανσο. Εκεί εδράζεται ο Γουέιν Χέιζ, ο αστυνομικός που θα υποδυθεί ο Μαχέρσαλα Αλί. Ο Χέιζ θα κληθεί να εξιχνιάσει μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Ένα μακάβριο έγκλημα που ταλανίζει για δεκαετίες τους αστυνομικούς στην περιοχή. Γι΄αυτό κιόλας οι χρόνοι της αφήγησης θα είναι τρεις. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν μιλάμε για δύο παρελθοντικούς χρόνους και έναν παροντικό ή για κάποιο άλλο συνδυασμό. Ο συνδετικός κρίκος με τον Ραστ Κολ και τον Μάρτιν Χαρτ έρχεται ακριβώς με την οπτική των παράλληλων διαστάσεων του χρόνου, αλλά και με το είδος του εγκλήματος. Τα στοιχεία θυμίζουν αρκετά την πολυπλοκότητα και το υπερφυσικό της πρώτης χρονιάς.

Το HBO επίσης επιβεβαίωσε στο Hollywood Reporter ότι ο Τζέρεμι Σολνιέ (Green Room, Blue Ruin) θα σκηνοθετήσει όλη τη σεζόν μαζί με τον Πιτσολάτο. Δεδομένου ότι ο Φουκουνάγκα θα παραμείνει ως executive producer, μαζί με άλλα 7 άτομα, μεταξύ των οποίων οι Χάρελσον-ΜακΚόναχι, μπορούμε να ελπίζουμε ότι το σκηνοθετικό φιάσκο της δεύτερης σεζόν θα αποφευχθεί. Δεύτερον, να μάθουμε τον αριθμό των επεισοδίων. Στις πρώτες δύο σεζόν ήταν 8, αλλά ακούγεται έντονα ότι θα πάμε σε τουλάχιστον 10 για τον τρίτο κύκλου.