9+2 ταινίες που αναμένουμε με ενθουσιασμό στο φινάλε του 2018
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

9+2 ταινίες που αναμένουμε με ενθουσιασμό στο φινάλε του 2018

9 με επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, 3 που ακόμα δεν ξέρουμε αν θα προλάβουν το 2018.

Το 2018 έχει αφήσει πίσω του τα 2/3 της ζωής του και του μένει ακόμα ένα 4μηνο μέχρι να εκπνεύσει εντελώς. Δεν είναι όμως ένα αδιάφορο τετράμηνο ή ένα διάστημα όπου θα βιώσουμε λιγότερο έντονα πράγματα σε κινηματογραφικό επίπεδο. Είναι το διάστημα που παραδοσιακά διαμορφώνεται το οσκαρικό τοπίο. Είναι όμως και το διάστημα που έχει να δώσει ταινίες περιπέτειας, δράσης, θρίλερ κοκ, όπου υπάρχουν αρκετά στοιχεία να δώσουμε σημασία.

Ήδη το Φεστιβάλ της Βενετίας έχει ξεκινήσει να αναδεικνύει ταινίες. Τα είπαμε χθες για το First Man του Σαζέλ. Το Telluride Festival στο Κολοράντο και το TIFF στο Τορόντο είναι ακόμα δύο φεστιβάλ που αναμένεται να πιστοποιήσουν ή και να αναδείξουν ταινίες. Κι αυτό δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο κινηματογραφικό ενδιαφέρον στο λυκαυγές του 2018.

Τουλάχιστον 9 ταινίες με δεδομένη ημερομηνία κυκλοφορίας μπορούν να μπουν στο καλεντάρι σου για να τις δεις, ενώ υπάρχουν ακόμα 2 ταινίες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη Βενετία και δεν γνωρίζουμε ακόμα αν θα κυκλοφορήσουν εντός του έτους ή όπως συμβαίνει συχνά στις πρώτες βδομάδες του 2019.

A Star Is Born

Από τη μία είναι η παρουσία της Lady Gaga που ανεβάζει το ενδιαφέρον για την ταινία. Από την άλλη είναι ο Μπράντλεϊ Κούπερ που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και ως επιστέγασμα έρχονται οι πεποιθήσεις πολλών ότι θα πρόκειται για την αρχή ενός πολύ καλού σκηνοθέτη. Το A Star is Born είναι από εκείνες τις country ταινίες που οι Αμερικάνοι ξέρουν να κάνουν. Έχει την απαραίτητη δόση αποτυχίας, απογοήτευσης, αδιαφορίας και μουντάδας.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου

Venom

Για να μη γίνομαι γραφικά επαναλαμβανόμενος, θα σε παραπέμψω απλώς σε όσα είχα γράψει όταν κυκλοφόρησε το δεύτερο trailer. Δεν μιλάμε απλώς για κάτι υποσχόμενο. Δεν μιλάμε για κάτι που έχει μια καλή βιτρίνα. Μιλάμε για μια ταινία που δεν μπορεί να μας αλλάξει τίποτα την άποψη ότι θα αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στις ταινίες τέτοιου είδους.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 4 Οκτωβρίου

Beautiful Boy

Στο Call Me By Your Name ήταν ο Τίμοθι Σαλαμέ με τον Μάικλ Στάλμπεργκ. Στο Beautiful Boy είναι πάλι ο Τίμοθι, αυτό το πρόσωπο συνώνυμο της όμορφης μελαγχολίας, με τον Στιβ Καρέλ να κάνει τον μπαμπά του. Και η σύζευξή τους σε ένα τέτοιο στόρι είναι a priori εξαιρετικό. Μένει να επιβεβαιωθεί και το posteriori. Εγώ δεν έχω καμία αμφιβολία γι΄αυτό. Όπως δεν βλέπω πως δε θα έχει δεύτερη σερί υποψηφιότητα στα Όσκαρ ο Σαλαμέ και δεύτερη επίσης ο Καρέλ.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ένας ρόλος ενός γιου εξαρτημένου στη μεθαμφεταμίνη κι ενός πατέρα που προσπαθεί να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί, είναι κομμένοι και ραμμένοι για κάτι τέτοιο. Το Beautiful Boy είναι από τις ταινίες που διαρρηγνύουν την ψυχολογία σου.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Οκτωβρίου

Bohemian Rhapsody

Ο Ράμι Μάλεκ έδειξε από το trailer κιόλας ότι έχει το βάθος ψυχής και ικανοτήτων για να δώσει στον Φρέντι Μέρκιουρι την «αναβίωση» που του αξίζει. Το Bohemian Rhapsody δύσκολα θα είναι μια ταινία που θα χαραχθεί στη μνήμη, αλλά έχει αυτό το διακύβευμα. Για τον Μάλεκ να δείξει προς εαυτόν και ημάς ότι δεν είναι μόνο για το Mr. Robot και για το σινεμά να αντιληφθεί αν τέτοιες βιογραφικές ταινίες χρειάζονται κάποια άλλη προσέγγιση στο πως στήνονται.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 24 Οκτωβρίου

Suspiria

Ο Κουέντιν Ταραντίνο έβαλε τα κλάματα μόλις είδε την ταινία. Όχι από συγκίνηση για το περιεχόμενο. Αλλά από συγκίνηση για την καλλιτεχνική σύλληψη. Σίγουρα έπαιξε ρόλο ότι ο Λούκα Γκουαντανίνο, ο σκηνοθέτης, είναι φίλος του. Αλλά ο Ταραντίνο είναι πάντοτε αυστηρός και δύσκολος στα καλά λόγια. Αυτή του η αντίδραση γεννά προσδοκίες. Ιδιαίτερα στους φανατικούς της horror πλευράς του σινεμά. Το Suspiria είναι από τις ταινίες της χρονιάς.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 1 Νοεμβρίου

The Front Runner

Ο Χιου Τζάκμαν ξεκαθάρισε από πέρσι ότι η καριέρα του από δω και μπρος θα προσηλωθεί σε ένα και μόνο πράγμα. Το Όσκαρ. Πέρσι έφτασε πολύ κοντά στην υποψηφιότητα, τη δεύτερη του μετά απ΄αυτή του 2013. Δεν τα κατάφερε. Φέτος, νομίζω πως θα πετύχει τον σκοπό του. Ο ρόλος του Γκάρι Χαρτ, υποψήφιου για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 1988, δημιουργεί για εκείνον το πρόσφορο έδαφος.

Ο Γκάρι Χαρτ ήταν πολλά υποσχόμενος για το κόμμα των Δημοκρατικών. Έμοιαζε να πηγαίνει για να κατατροπώσει τον Τεντ Κένεντι και τον Μάικλ Ντουκάκις. Ώσπου κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει εξωσυζυγική σχέση και η απήχησή του πήρε την κάτω βόλτα. Η εικόνα του καταστράφηκε και είναι μια ιστορία που αξίζει να ακούσει το αμερικάνικο κοινό. Το καλό είναι ότι το The Front Runner αφηγείται από όσο το δυνατόν περισσότερες οπτικές. Όχι μόνο αυτή του Γκάρι Χαρτ.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Νοεμβρίου

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald

Δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ο Νιούτον Σκαμάντερ και τα Φανταστικά Τέρατα επιστρέφουν για να αντιμετωπίσουν χωρίς κρυψίνοια τον Γκρίντεβαλντ. Ο Τζόνι Ντεπ δεν κρύβεται πλέον πίσω από το προσωπείο του Κόλιν Φάρελ. Επίσης, θα δούμε για πρώτη φορά τον νεότερο Ντάμπλντορ με τον Τζουντ Λο να τον υποδύεται.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 16 Νοεμβρίου

Creed 2

Ο Άδωνις Τζόνσον βάζει τα γάντια του, μπαίνει στο ρινγκ κι αυτή τη φορά έρχεται αντιμέτωπος με φαντάσματα του παρελθόντος. Γιατί η αναμέτρηση με τον γιο του ανθρώπου που σκότωσε τον πατέρα του, θα του ξυπνήσει πολλούς δαίμονες. Ο γιος του Ιβάν Ντράγκο απέναντι στον γιο του Απόλλο Κριντ. Με τον Ρόκι Μπαλμπόα πιο αδύναμο από την ασθένεια, να προσπαθεί να κουλαντρίσει την ψυχή του νεαρού φίλου του. Και με τον Τζόνσον να είναι πατέρας πια.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Νοεμβρίου

Robin Hood

Ο Τάρον Έτζερτον πήρε άριστα στα δύο Kingsman και αναλαμβάνει να δείξει το potential του στον Ρομπέν των Δασών. Με τον Τζέιμι Φοξ στο ρόλο του Little John, είναι πιθανό να γίνουμε μάρτυρες της καλύτερης ταινίας με θέμα τον ληστή του Στέμματος που μοιράζει τα λάφυρα στους φτωχούς.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Νοεμβρίου

Roma

Πέρασαν πέντε χρόνια από το Gravity. Ο Αλφόνσο Κουαρόν μπήκε στην ομπρέλα του Netflix και με το Roma του είναι δεδομένο πως θα διεκδικήσει πολλά από τα μεγάλα βραβεία. Σε αυτό το διάστημα ο Κουαρόν πήγε στην πατρίδα του στο Μεξικό, παρατήρησε τις ζωές των ανθρώπων και οδηγήθηκε σε αυτό το φιλμ. Η ζωή μιας μονογονεϊκής οικογένειας στην πρωτεύουσα του Μεξικό πίσω στο 1970.

Μια γυναίκα με 4 παιδιά και δύο εργάτες που την βοηθούν στον καθημερινό της αγώνα. Ένα οικογενειακό δράμα με ένα καστ άγνωστων προς το ευρύ κοινό ηθοποιών. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει κάτι. Το Roma συλλέγει εγκώμια στη Βενετία και δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας να καταλήγει πάλι σε χέρια Μεξικανού, μετά τον Γκιγιέρμο ντελ Τόρο.

Ημερομηνία κυκλοφορίας:

At Eternity’s Gate

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποτελεί αυτή τη στιγμή τον πιο δημοφιλή ζωγράφο. Δεν εξηγείται αλλιώς ότι ένα χρόνο μετά το εξαίσιο κινούμενο Loving Vincent, θα δούμε ξανά μια ταινία επικεντρωμένη στη ζωή του. Κι αυτή θα καταπιαστεί με τις τελευταίες μέρες του, εστιάζοντας αρκετά στην ταραγμένη σχέση του με τον Πολ Γκογκέν. Ο Γούιλεμ Νταφόε και ο Όσκαρ Άιζακ υποδύονται τους δύο ζωγράφους και με τον Μαντς Μίκελσεν να τους πλασιώνει, μιλάμε για ένα τρίο με άπειρο ταλέντο.

Το At Eternity’s Gate θα προβληθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο κλείσιμο του Telluride Festival και ανάλογα την ανταπόκριση είναι πιθανό να τη δούμε στις αίθουσες αρχές Δεκεμβρίου.

Ημερομηνία κυκλοφορίας: