Ο τομέας της εστίασης και ιδίως της εστιατορικής φάσης, είναι ένας τομέας που από το 2012 περίπου και μετά δεν κοίταξε ποτέ προς τα κάτω. Ναι, κάποια μαγαζιά δεν κράτησαν πολύ. Κάποια δεν άντεξαν παραπάνω από 2-3 χρόνια. Κάποια άντεξαν, αλλά με άλλο όνομα και άλλη προσέγγιση.
Υπήρχαν όμως κάθε χρόνο νέα άλλα. Πολλά νέα άλλα. Μια ματιά στο τελευταίο τρίμηνο τα λέει όλα. Στην Αθήνα πρέπει να έχουν ανοίξει πάνω από 20-25 μαγαζιά, είτε εστιατόρια all the way είτε σε ντεμί καταστάσεις. Κάποια απ΄αυτά έχουν κάνει ήδη ντόρο. Έχουν άλλωστε και φημισμένους ιδιοκτήτες-σεφ. Όλα είναι νέα εγχειρήματα ανθρώπων που έχουν κερδίσει το κοινό με τη δουλειά τους σε ένα εστιατόριο και δοκιμάζουν κάτι νέο.
7 είναι αυτά που έχουν φτάσει στ΄αυτιά μας κι έχουν κάτσει στο μυαλό μας.
Zuka Athens
Στο χώρο του ιστορικού Kalua στην οδό Αμερικής 6, βρίσκεται η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας Διαμαντούλη, η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 20 χρόνια στην εστίαση της Αθήνας και της Μυκόνου. Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Σεμπάντιαν και Παολίνα Διαμαντούλη, δημιούργησαν έναν νέο χώρο υψηλής αισθητικής, με στόχο τους το Zuka να γίνει ο απόλυτος γαστρονομικός προορισμός στο κέντρο της Αθήνας.
Το Zuka Athens με τον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που επιμελήθηκε ο Θανάσης Κυρατσούς, στηρίζει ένα νέο concept, με γεύσεις και αισθήσεις που θα σας καταπλήξουν.
Ο chef Νίκος Χολέβας έχει δημιουργήσει και υπογράψει το πανασιατικό menu, ενώ ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης το ολοκληρώνει με τις γλυκιές του δημιουργίες.
Το Zuka Athens θα είναι ανοικτό Δευτέρα έως Κυριακή μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και Τρίτη έως Κυριακή μέχρι το τέλος Μαΐου. Εμφανίσεις θα πραγματοποιούν ο Νίκος Σαλέας κάθε Κυριακή και η Χριστιάνα Μπούνια από την Τετάρτη μέχρι το Σάββατο.
Για περισσότερες πληροφορίες τσέκαρε εδώ.
Mandrake House
Η νέα άφιξη στο Ψυχικό, πάνω στην Κηφισίας, αυτοπροσδιορίζεται ως gastropub και είναι όντως τέτοια. Αναμειγνύει μάλιστα την δική του κουζίνα με ένα sushi pop up menu από τα Tokyo Joe και προσφέρει πολλές επιλογές. Σε διακόσμηση έχει jungle τόνους και θυμίζει αρκετά το Gypsy Jungle στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Τα ΣΚ και σε ειδικές περιστάσεις έχει δυνατά dj sets.
Δες περισσότερα εδώ.
Harites
Από την ομάδα του Papillon στον Φάρο Ψυχικού έρχεται το κολωνακιώτικο αδερφάκι με τον βραβευμένο σεφ Γιώργο Στυλιανουδάκη να επιμελείται το μενού. Ο χώρος είναι άψογα διακοσμημένος, με εξαιρετικές τοιχογραφίες που σε κερδίζουν. Η κουζίνα δεν ξεφεύγει από πιάτα με επίκεντρο τις ελληνικές γεύσεις, αλλά σε μια πιο εστιατορική εκδοχή τους.
Μάθε περισσότερα για τις Harites εδώ.
Γιώργος Στυλιανουδάκης: Για μένα η ελληνική κουζίνα είναι στόχος
Ovio
Ο Πάνος Ιωαννίδης που τόσο έχει λατρευτεί μέσα από το MasterChef, είναι ως γνωστόν ένας τρομερός γνώστης της ιταλικής κουζίνας και δη των ζυμαρικών. Γι΄αυτό το Ovio που άνοιξε πριν από ενάμιση περίπου μήνα – ή πριν από ένα χρόνο, αν σου αρέσει να κάνεις αυτό το αστείο θείου που κάθεται με τη νεολαία την Πρωτοχρονιά – επικεντρώνεται σε αυτό. Πίτσες, ζυμαρικά, πλατό με ιταλικά αλλαντικά και τυριά για τη μέση και φυσικά ετικέτες κρασιών. Όχι μόνο από Ιταλία. Κυρίως από Έλληνες παραγωγούς, αλλά και ιταλικής προέλευσης.
Εξερεύνησέ το εδώ.
Sera Fait
Αν είσαι για πίτσα και ζυμαρικά, έλα στο Sera Fait. Ο Βασίλης Ζαρκάδης κινεί τα γαστρονομικά νήματα σε έναν all day χώρο που ενδείκνυται για οποιαδήποτε επιθυμία και διάθεση.
Μάθε περισσότερα εδώ.
Ρόδακας
Αν και ο χώρος θυμίζει παλιά Αθήνα, τα παλιά αρχοντικά με ένα νεοκλασικό ύφος, ο Ρόδακας δεν έχει πάνω από δίμηνο που ξεκίνησε τη διαδρομή του στο Μετς. Ελληνική κουζίνα, προτάσεις που σε αυτές τις πρώτες ημέρες συγκινούν και δίνουν υποσχέσεις. Κοτόπουλο μιλανέζι, πανσέτα μαύρου χοίρου, σύγκλινο Μάνης, μοσχάρι στιφάδο, ντολμάδες αυγολέμονο είναι μερικές ενδεικτικές επιλογές.
Ανακάλυψε τον Ρόδακα εδώ.
Proveleggios
Ο έτερος ψηλός Καππαδόκης του MasterChef άνοιξε το νέο του εγχείρημα στον Κεραμεικό, μαζί με τον Κώστα Πισσιώτη, του Nolan τέκνο επίσης. Εκτός από το ότι θα φτιάχνουν δικά τους τυριά, μπύρες και παγωτό, σε αυτό το κτήριο του Αριστομένη Προβελέγγιου θα υφίστασαι καθημερινές εκπλήξεις. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχει σταθερό μενού. Εξ ου και είναι πειραματική η κουζίνα. Δεν θα πηγαίνει σε πολύ extreme γεύσεις απαραίτητα. Απλώς τη μία μέρα θα κινείται σε μαγειρευτά, άλλη μέρα θα βρίσκεις πιάτα ξυλόφουρνου, άλλες ποικιλία πιάτων με επίκεντρο το κρέας κοκ.
Για τα περαιτέρω έχε το νου σου εδώ.