Ξεχύνεται το λιωμένο τυρί με το γύρο: Ένα σουβλατζίδικο στον Βύρωνα ξεπουλάει κάθε βράδυ με αυτό το έργο τέχνης (Pics)
Βρείτε μας στο

Όταν πριν από μερικούς μήνες γράφαμε για το πιτσόγυρο που μπορεί να βρει κανείς στον Βύρωνα, αυτό που ακολούθησε ήταν…ορμητικό. Ο ενθουσιασμός τρομερός, η πείνα στα ύψη, η ικανοποίηση στο έπακρο.

Αυτό φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για την Παλιά Γευστική Γωνιά, το περίφημο σουβλατζίδικο που μας έφερε αυτό το πολυπόθητο προϊόν στην πρωτεύουσα.

Ο Θοδωρής και η Δώρα Παπανικολάου, του μπαμπά τους Θανάση προεξάρχοντος που είναι ο ιθύνων νους στο μαγαζί, είπαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Κυριολεκτικά.

Κι αυτό γιατί αποφάσισαν να ανοίξουν το πιτσόγυρο και να βάλουν από πάνω ακόμα ένα πιτσόγυρο. Αποτέλεσμα αυτού να έχουμε την σκεπαστή-πιτσόγυρο, κάτι που δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού. Όχι μόνο στην Αθήνα, μα και στην Αττική, για να μην γράψω στη χώρα και γίνω υπερβολικός.

Ξεχύνεται το λιωμένο τυρί με το γύρο: Ένα σουβλατζίδικο στον Βύρωνα ξεπουλάει κάθε βράδυ με αυτό το έργο τέχνης (Pics)

Ξεχύνεται το λιωμένο τυρί με το γύρο: Ένα σουβλατζίδικο στον Βύρωνα ξεπουλάει κάθε βράδυ με αυτό το έργο τέχνης (Pics)

Βλέπεις πως ξεχύνεται το λιωμένο τυρί με την πιπεριά και τη ντομάτα από την πίεση της σκεπαστής, έχοντας απορροφήσει τον γύρο που σου αποκαλύπτεται σαν έκπληξη..;

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Αυτή η σκεπαστή είναι πλέον η κορωνίδα σε ένα μέρος όπου μπορείς να βρεις πολλές περισσότερες γευστικές επιλογές, σε περίπτωση που θες να παίξεις μπάλα πιο «συντηρητικά» με απλά τυλιχτά.

Δύο επιλογές που θα βρεις με ξεχωριστή αναφορά στον κατάλογο είναι το τυλιχτό Αλέκτωρ και το Γεύση, τα οποία περιέχουν δύο σος που σου ανοίγουν νέους γευστικούς ορίζοντες. Δημιουργός και των δύο ο κύριος Θανάσης, που μας ξαφνιάζει, αφού είναι η κλασική φιγούρα παλιού σουβλατζή και θα περίμενε κανείς να μένει πεισματικά στο παραδοσιακό.

Εκείνος όμως όχι απλώς το δέχεται, μα το κυνηγάει διαρκώς και δείχνει τον δρόμο στα παιδιά του που τον ακολουθούν. Άλλωστε, μια παράδοση αρκεί στην Παλιά Γευστική Γωνιά κι αυτό είναι τα παιδιά που ακολουθούν τα χνάρια του μπαμπά. Ο κύριος Θανάσης είναι στον χώρο από τη δεκαετία του ’60. Το μαγαζί το άνοιξε σε άλλον χώρο στα μέσα του ’80 και στη συνέχεια μετακόμισε λίγο πιο δίπλα, στον χώρο που βρίσκεται σήμερα.

Ξεχύνεται το λιωμένο τυρί με το γύρο: Ένα σουβλατζίδικο στον Βύρωνα ξεπουλάει κάθε βράδυ με αυτό το έργο τέχνης (Pics)

Στα δεξιά η μορφή, ο κύριος Θανάσης, και αριστέρα ο γιος του Θοδωρής

Εκτός από επιλογές με κρέας, στην Παλιά Γευστική Γωνιά μπορεί να βρεθεί κι ένας vegetarian και να επιλέξει είτε τυλιχτό οικολογικό με μπιφτέκι λαχανικών είτε το πιτσόγυρο και το πιτσόγυρο-σκεπαστή που κι αυτά έρχονται σε χορτοφαγική εκδοχή.

Ιδανική επιλογή είναι και για παρέες που θέλουν να πάρουν μπόλικα για τη μέση, να τα δουν, να γεμίσει το μάτι τους και να τα ανεβάσουν και στο Instagram άμα λάχει, για να ζηλέψουν οι ακόλουθοι.

Τα μερακλίδικα της ώρας που θα δεις στο μενού έχουν κυρίαρχο τα λουκάνικα με πράσο που δεν σταματάς εύκολα στο ένα ή στα δύο ή και στα τρία, ενώ υπάρχει και το γεμιστό μπιφτέκι που έρχεται σε ατομική και double έκδοχη και τα παϊδάκια κοτόπουλο που χορταίνεις μόνο με το υπέροχο ρόδισμα που παίρνουν στο ψήσιμο τους. Για ακόμα πιο extreme καταστάσεις, οι μερακλίδικες μερίδες έρχονται να απογειώσουν τη λιγούρα.

Δε νομίζω πως χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Σας αφήνω με ένα βίντεο όπου ψήνονται στα πιτσόγυρα στη σειρά και φυσικά με μπόλικες φωτογραφίες που θα σε κάνουν να πάρεις κατευθείαν τηλέφωνο στην Παλιά Γευστική Γωνιά.

Α, ναι. Πώς να πάρεις αν δεν στο γράψω εγώ εδώ; Αν δε μένεις κοντά στη Φορμίωνος 104 στον Βύρωνα για να πας να θαυμάσεις από κοντά, τότε με ένα τηλεφώνημα στο 2107665000, θα έχεις αυτά τα εδέσματα και – πολύ σημαντικό – σε τιμές που δεν θα τσούξουν την τσέπη σου. Αντιθέτως, αυτό που θα πάρεις, θα το εκτιμήσεις παραπάνω απ΄αυτό που θα πληρώσεις. Ιδίως τώρα που μπαίνουμε σε μήνα καραντίνας και το delivery είναι η μόνη μας διέξοδος.

Για περισσότερα τσέκαρε και τη σελίδα του στο Facebook.