4.000 αυγά την εβδομάδα, πατάτες αυστηρά διαλεγμένες: Το μαγαζί που πάνω στη λιγούρα έκανε trend το πιο απλό πιάτο
Βρείτε μας στο

Υλικά απλά και γεύση που σε παραπέμπει στα παιδικά σου χρόνια, όταν η μάνα σου καθάριζε δυο πατάτες κι έριχνε από πάνω ένα αυγό για να καλύψει την πείνα σου. Αυτό ακριβώς το ταπεινό πιάτο είναι που απογείωσαν οι αδελφοί Λιάκου, με τον κόσμο να κάνει ουρές για να το δοκιμάσει.

Όλα ξεκίνησαν το 2005. Την χρονιά δηλαδή που άνοιξε το Basegrill στο Περιστέρι. Με το Μπουρνάζι να έχει ήδη γνωρίσει τερατώδη ανάπτυξη και τα ενοίκια να είναι απλησίαστα, τα δύο αδέλφια πήραν μια απόφαση που αποδείχτηκε σωστή. Βρήκαν ένα ακίνητο εκεί κοντά, σε δρόμο κάθετο στην Εθνική οδό και… περίμεναν τους πελάτες!

Όταν αυτοί δεν εμφανίζονταν, στα πρώτα βήματα του χώρου τους, υπήρχε αρκετός χρόνος για δοκιμές. Βέβαια το μενού είχε ήδη στηθεί, αλλά πάντοτε είναι ευπρόσδεκτες οι γαστρονομικές αναζητήσεις και περιπλανήσεις.

Ένα από αυτά τα ήσυχα από κίνηση μεσημέρια, ο Σπύρος Λιάκος εξαφανίστηκε για λίγο μέσα στην κουζίνα προκειμένου να φτιάξει κάτι γρήγορο για να φάνε με τον αδελφό του, Βαγγέλη. Όταν επέστρεψε, κρατούσε δύο πιάτα με πατάτες και αυγά. Τίποτα άλλο. Είχε απλά ψιλοκόψει δυο πατάτες, τις τηγάνισε κι έριξε από πάνω 5 αυγά. Δοκίμασαν και οι δύο. Ήταν καλό, αλλά ακόμη όχι τέλειο…

Ο Σπύρος επέστρεψε στην κουζίνα και δοκίμασε να κάνει τις πατάτες ακόμη πιο λεπτές και τραγανές, με τον Βαγγέλη να συμφωνεί αμέσως. Και πάλι, όμως, κάτι έμοιαζε να λείπει. Στην τρίτη απόπειρα αντί για φρέσκες πατάτες, έριξαν ένα σακουλάκι από τα γνωστά πατατάκια σε μορφή stick. Αυτό το αποτέλεσμα ήταν και το πιο κοντινό στα γούστα τους. Πλέον το είχαν! Το μόνο που χρειαζόταν, ήταν να καταφέρουν να κόψουν τόσο λεπτές τις πατάτες, όπως και τελικά συνέβη! Λίγη ώρα αργότερα μπήκε μια παρέα που είχε την τιμή να είναι η πρώτη που δοκίμασε και… πλήρωσε για να φάει ένα πιάτο που έμελε να γράψει ιστορία!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για περίπου δύο χρόνια το πιάτο δεν βρισκόταν μέσα στο μενού, καθώς είχε αρκετή λεπτοδουλειά. Όμως σε όλο αυτό το διάστημα οι πελάτες που έρχονταν ζητώντας να φάνε «εκείνες τις πατάτες με αυγά» που είχαν ακούσει ότι σερβίρει «ένα μαγαζί στο Περιστέρι» γίνονταν ολοένα και περισσότεροι.

Πλέον οι αδελφοί Λιάκου το πήραν απόφαση και όχι μόνο προσέφεραν αυτό το πιάτο, αλλά επένδυσαν σε αυτό, φροντίζοντας να βρίσκουν σε καθημερινή βάση τις καλύτερες διαθέσιμες φρέσκες πατάτες, αλλά και αυγά, αφού όλο το μυστικό ήταν στην ποιότητα των υλικών τους. Στις δόξες του αυτό το πιάτο οδηγούσε σε παραγγελίες που έφταναν τα 4.000 αυγά την εβδομάδα, ενώ σύντομα εμφανίστηκαν «κλώνοι» του και σε άλλα εστιατόρια που ως τότε το σνόμπαραν.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Βέβαια, το γνήσιο και αυθεντικό θα το βρείτε ακόμη εκεί που γεννήθηκε. Στο Basegrill!