μπέργκερ Burgheria Μαρούσι
Βρείτε μας στο

Εσχάτως, η ανάγκη μου για αναζήτηση εναλλακτικών επιλογών σε μπέργκερ, με έχει οδηγήσει σε μαγαζιά που δεν περίμενα ότι θα με εντυπωσιάσουν. Όχι γιατί δεν το μπορούν, αλλά γιατί εγώ είχα αρχίσει να απογοητεύομαι με τις διαθέσιμες vegan επιλογές.

Δηλαδή εκτός από το Athens Vegan Burgers στο Μοναστηράκι και το meatless των Goody’s, δεν είχα ενθουσιαστεί με κανένα άλλο από αυτά που είχα δοκιμάσει. Μέχρι που ήρθε πρώτα το Po Boys για το οποίο σου έγραψα εδώ πριν μερικές μέρες.

Και τώρα, ήρθε η σειρά για το Burgheria, ένα μπεργκεράδικο που πρέπει να είναι ο απόλυτος master στα βόρεια, ιδίως στο Μαρούσι.

Το δοκίμασα τυχαία στη δουλειά πριν μερικές εβδομάδες για πρώτη φορά. Το ότι εντυπωσιάστηκα τόσο από τις πατάτες του και τις θέωρησα τις καλύτερες που έχω φάει ως συνοδευτικό σε μπέργκερ, δεν σημαίνει ότι το μπέργκερ του δεν είναι καλό. Σημαίνει ότι εγώ μάλλον έχω εθιστεί στην τηγανητή πατάτα τόσο που αγνοώ όλα τα υπόλοιπα.

Εν πάση περιπτώσει, αφού έχω κάνει και την κοιλίτσα μου εσχάτως και ντρέπομαι κάπως να με κοιτάζω, ας μιλήσω για το Burgheria.

Το vegan μπέργκερ του είναι ο ορισμός της απλότητας. Δεν έχει κάτι περιττό, δεν υπερφορτώνεται. Είναι αυτό ακριβώς που θέλω.

Κατανοώ ότι οι περισσότεροι αδιαφορείτε για το vegan μπέργκερ, οπότε τι να σας κάνω, θα σας πω ότι έχει προφανώς επιλογές classic burgers που δεν είναι και τόσο classic, αφού τα συναντάς μόνο εδώ, όπως το Old School (100% Μοσχαρίσιο Μπιφτέκι σε Ψωμάκι Brioche Βουτύρου, Προβολόνε, Ντομάτα, Jalapeno, Μαρούλι Iceberg, Onion Rings, Smoky BBQ Sauce με Coca-Cola)  ή το Truffle (100% Μοσχαρίσιο Μπιφτέκι σε Ψωμάκι Brioche Βουτύρου, Mπέικον, Κατσικίσιο Τυρί, Καραμελωμένα Κρεμμύδια, Truffle Mayo).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burgheria Athens (@burgheria_athens)


Έχει όμως και τις fusion επιλογές, όπου συνδυάζονται γεύσεις από διαφορετικές κουζίνες. Στο Meet Me In Seoul έχουμε για παράδειγμα συνάντηση Αμερικής με Νότια Κορέα, λες και είμαστε στο Parasite. Στήθος κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών σε brioche βουτύρου, ψητές πιπεριές, ψητά κρεμμύδια, kimchi sauce, coleslaw, μαγιονέζα είναι τα υλικά του.

Στο Meet Me In Dubai (Στήθος κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών σε brioche βουτύρου, πίκλες αγγουριού, coleslaw, curry sauce) έχουμε την Ινδία να συναντά την Αμερική.

Τα buns στο Burgheria είναι αφράτα και ιδανικά επίσης.

Αν μπορούσα να πω κάτι αρνητικό, αυτό αφορά στην αντιστοιχία τιμής ποσότητας. Το μπέργκερ είναι πληθωρικό. Αλλά σε αυτή την τιμή θα περίμενες να συμπεριλαμβάνονται και οι πατάτες τηγανητές και όχι να χρεώνονται έξτρα με 2.5 ευρώ. Τα αποτελέσματα της ακρίβειας είναι, υποθέτω, αυτά.

Είναι όμως τόσο ωραίες οι πατάτες που λες ότι δεν πειράζει, ας πάει και το παλιάμπελο. Το ιδιαίτερο είναι πως έχει ποικιλία στις σάλτσες που μπορείς να βάλεις ως έξτρα.

Αν είσαι Μαρουσιώτης ή της ευρύτερης περιοχής, το Burgheria θα το δοκιμάσεις μια φορά και μετά δεν θα σε νοιάζει να βρεις κάτι άλλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Burgheria Athens (@burgheria_athens)