Τα έμαθε από τους μεγαλύτερους δασκάλους του είδους: Τα 2 μυστικά του Πέσκια που φτιάχνει το πιο λαχταριστό πιτόγυρο της Αθήνας
Βρείτε μας στο

Το περίμενες ότι θα έβλεπες έναν από τους διάσημους σεφ της Αθήνας, έναν θρύλο του MasterChef, να ασχολείται με τα σουβλάκια και τον παραδοσιακό γύρο; Ο Χριστόφορος Πέσκιας αποδεικνύει μέσα από το νέο του μαγαζί ότι στο φαγητό δεν υπάρχουν στεγανά και όρια, ούτε φυσικά ταμπέλες.

Το νέο σουβλατζίδικο του Χριστόφορου Πέσκια με το όνομα «Κάψα» είναι μια πρόσφατη προσθήκη στον χώρο της γαστρονομίας στην Αθήνα. Ο Χριστόφορος Πέσκιας, γνωστός για την δημιουργική του προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα, επιδιώκει να προσφέρει μια καινοτόμο εμπειρία στο παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι.

Το «Κάψα» χαρακτηρίζεται από την χρήση υψηλής ποιότητας υλικών και την εφαρμογή μοντέρνων τεχνικών μαγειρικής. Ο Πέσκιας επιχειρεί να αναβαθμίσει την κλασική γεύση του σουβλακιού, προσφέροντας γευστικούς συνδυασμούς που συνδυάζουν την παραδοσιακή γεύση με τη σύγχρονη κουζίνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΚΑΨΑ (@kapsa.souvlaki)

Η νέα Μύκονος για τους τουρίστες: Το νησί με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι φέτος top προορισμός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Η νέα Μύκονος για τους τουρίστες: Το νησί με τις ωραιότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι φέτος top προορισμός

Το κατάστημα βρίσκεται στο Σύνταγμα και προσφέρει ένα ποικίλο μενού με επιλογές που περιλαμβάνουν κλασικά σουβλάκια, αλλά και πιο δημιουργικές παραλλαγές. Οι κριτικές μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικές, με έμφαση στη γεύση και την ποιότητα των υλικών.

Το κρέας που χρησιμοποιείται για τα σουβλάκια και τον γύρο προέρχεται από αξιόπιστους και πιστοποιημένους προμηθευτές, οι οποίοι εξασφαλίζουν ότι τα προϊόντα τους πληρούν αυστηρά κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας. Συνήθως προτιμώνται ελληνικά κρέατα, γνωστά για την ποιότητά τους.

Οι σάλτσες παρασκευάζονται με παραδοσιακές συνταγές χρησιμοποιώντας αγνά υλικά. Για παράδειγμα, το τζατζίκι και άλλες παραδοσιακές σάλτσες παρασκευάζονται καθημερινά με φρέσκα υλικά.

Η στρατηγική του «Κάψα» να συνεργάζεται με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές υψηλής ποιότητας έχει στόχο να προσφέρει στους πελάτες μια αυθεντική και γευστική εμπειρία που συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις.

Το εργαστήριο Σταμάτη στο Περιστέρι είναι γνωστό για την παραγωγή υψηλής ποιότητας πίτας και προμηθεύει πολλές γνωστές επιχειρήσεις εστίασης, μεταξύ των οποίων και την «Κάψα» του Χριστόφορου Πέσκια. Το εργαστήριο αυτό έχει εδραιώσει τη φήμη του στον χώρο της αρτοποιίας και της παραγωγής πίτας λόγω της έμφασης που δίνει στην παράδοση και την ποιότητα.

Η συνεργασία της «Κάψα» με το εργαστήριο Σταμάτη αντικατοπτρίζει την επιθυμία του Χριστόφορου Πέσκια να προσφέρει μόνο το καλύτερο στους πελάτες του, εξασφαλίζοντας ότι κάθε πίτα που χρησιμοποιείται στα πιάτα του έχει την ποιότητα και τη γεύση που αξίζει στους επισκέπτες του μαγαζιού.

Στο «Κάψα» του Χριστόφορου Πέσκια, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από αγαπημένα πιάτα που συνδυάζουν την παραδοσιακή γεύση του ελληνικού σουβλακιού με δημιουργικές πινελιές και υλικά υψηλής ποιότητας. Μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα στο μενού περιλαμβάνουν:

Κλασικό Σουβλάκι: Με τρυφερό χοιρινό ή κοτόπουλο, μαριναρισμένο σε αρωματικά βότανα και ψημένο στην εντέλεια. Συνοδεύεται από παραδοσιακά συνοδευτικά όπως πιτάκια, τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα.

Σουβλάκι Μοσχαρίσιο: Ένα πιο εκλεκτό πιάτο με ζουμερά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, συχνά μαριναρισμένα σε πιο σύνθετα μπαχαρικά και βότανα για βαθύτερη γεύση.

Χορτοφαγικό Σουβλάκι: Για τους χορτοφάγους, το «Κάψα» προσφέρει επιλογές όπως σουβλάκι με ψητά λαχανικά, χαλούμι ή μανιτάρια, συνοδευόμενα από φρέσκα λαχανικά και σάλτσες.

Γύρος Χειροποίητος: Ο γύρος αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές, με χειροποίητο γύρο χοιρινού ή κοτόπουλου, καρυκευμένο με αυθεντικές γεύσεις και ψημένο αργά για να διατηρεί την υγρασία και τη γεύση του.

Μερίδες Κρεατικών: Εκτός από τα σουβλάκια, στο «Κάψα» θα βρεις και μερίδες κρεατικών όπως μπριζολάκια χοιρινά, κοτόπουλο φιλέτο, και άλλα.

Σαλάτες και Ορεκτικά: Συνοδευτικά όπως χωριάτικη σαλάτα, ντάκος, και διάφορα παραδοσιακά ορεκτικά είναι διαθέσιμα για να συμπληρώσουν το γεύμα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ikon5 eats (@ikon5)

Πραξιτέλους 34 και Σκουλενίου, [email protected]
Ανοιχτά: Καθημερινά 12:30 μ.μ. με 12:30 π.μ.