Άκη Πετρετζίκη υπάρχουν και όρια: Το «έγκλημα» του πρώτου Έλληνα masterchef με τα μελομακάρονα
Βρείτε μας στο

Eίναι κάποια πράγματα στη ζωή που πρέπει να θεωρούνται ιερά. Πάνω από θρησκείες, πάνω από οικογένειες , πάνω από ιδεολογίες, πάνω από ομάδες, πάνω από πολιτικές, πάνω από έρωτες. Ένα από αυτά τα ιερά είναι τα μελομακάρονα.

Ναι, τόσο δραματικά τα αγαπάμε τα μελομακάρονα και είμαστε όλοι έτοιμοι στο Menshouse να τα υπερασπιστούμε απέναντι σε όποιον επιχειρήσει να τα πολεμήσει, να τα αλλοιώσει, να τα διαφθείρει, να τα μεταλλάξει. Και αυτοί είναι πολλοί.

Μιλάμε για ένα γλυκό που βρέθηκε στα 50 καλύτερα γλυκά του κόσμου σύμφωνα με δημοφιλείς οδηγούς, δεν παίζουμε με τη γεύση τους, τα υλικά τους και την υφή τους. Ας βρούμε να παίξουμε με κάτι άλλο. Τους κουραμπιέδες ας πούμε. Εξάλλου οι κουραμπιέδες δε θα μπορούσαν να σταθούν ποτέ δίπλα στα μελομακάρονα, αν η γλώσσα σας έχει ακόμα όλες τις αισθήσεις γεύσεις. Όλα αυτά μάλιστα τα έχουμε απαντήσει στο Menshouse όταν κάναμε το θέμα «Μία άβολη συνέντευξη με έναν κουραμπιέ».

Ο βασιλιάς των Χριστουγέννων και όχι μόνο, είναι τα μελομακάρονα. Αλλά αν κάποιοι πονηροί, αν κάποιοι αλεπουδιάρηδες δεν τα προστατεύουν προσπαθώντας να πουλήσουν ευρηματικότητα στη ζαχαροπλαστική, αν προσπαθούν να πουλήσουν νέες συνταγές που έβγαλαν από την κοιλιά τους, τότε ο βασιλιάς είναι γυμνός. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μείνει γυμνός ο Βασιλιάς.

Είναι σαν να παίρνεις τα μούσια από τον Άγιο Βασίλη και να τον δεις ξυρισμένο. Ε ΟΧΙ! Δε θέλουμε να δούμε τον Αγιοβασίλη με τα μούτρα 12χρονου αμούστακου που ξεκινάει να βγάζει χνούδι στην προεφηβεία. Έτσι ακριβώς δε θέλουμε πειραματισμούς στα συνταγή των μελομακάρονων.

Κάποια brands εταιρειών ή και ανθρώπων που έτυχε για μία περίοδο της ζωής τους να έχουν εμπορικό αντίκρισμα σε συγκεκριμένο κοινό, μπορεί για λίγο καιρό να σε κοροϊδέψουν ώστε να καταναλώσεις οτιδήποτε. Εκμεταλλευόμενοι τον διαφημιστικό τους αντίκτυπο, την αναγνωρισιμότητα και την ανάγκη για ντεμέκ εναλλακτικότητα από την πλευρά των καταναλωτών. Θύματά τους η παράδοση, εν προκειμένω η παράδοση στη γέυση.

Ξέρετε όμως πού μας οδήγησε αυτό; Μας οδήγησε στο να παίρνουν τον «γύρο» όπως τον ξέρουμε, τον κρεατένιο γύρο με τον οποίο γαλουχηθήκαμε και μεγαλώσαμε βλέποντάς τον να περιστρέφεται με άξονα περιστροφής μία μεταλλική σούβλα και να τον μεταλλάσουν κάποιοι σε γύρο από σολομό. Ή γύρο από μανιτάρια. Ή ακόμα χειρότερα, γύρο από κουνουπίδι.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν που βεβήλωσαν τον γύρο αποφάσισαν να πιάσουν στα χέρια τους τα μικρά αυτά θαύματα της ζαχαροπλαστικής, τε μελομακαρονάκια. Ναι καλά καταλάβατε. Είναι ο Άκης Πετρετζίκης αυτός που θα πρέπει να έχει λόξιγκα όσο αναφερόμαστε στους ανθρώπους που θέλουν το κακό των μελομακάρονων, άρα και το κακό της ανθρωπότητας. Μετά τον γύρο από κουνουπίδι αποφάσισε μία τέτοια ημέρα πέρυσι μελομακάρονα από βρόμη και λιναρόσπορο. Ω ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ! ΤΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ.

«Παρά τις προσπάθειές σας μέσα στο ΣΚ, δεν με προσέξατε αρκετά, και τελικά σας τα έφτιαξα… 🙃 Μελομακάρονα με βρόμη και λιναρόσπορο, για να μετρήσουμε μαζί αντίστροφα: 48 μέρες για Χριστούγεννα! 🎅 🎄», είχε γράψει στο προφίλ του και έναν χρόνο πριν και ένα έτος μετά παραμένει ασύλληπτος.

Αυτό είναι το μέλλον των παιδιών σας; Αυτή θα είναι η συνέχεια του 21ου αιώνα. Αντί για ιπτάμενα αυτοκίνητα και ανοσία της αγέλης στον κορωνοϊό που μας υποσχέθηκαν θα ζούμε σε μία δυστοπία από μελομακάρονα βρόμης και λιναρόσπορου; Ή θα πέσουμε ακόμα πιο χαμηλά; Αν είναι έτσι καλύτερα να βγούμε στους δρόμους να γλείφουμε τα βρύα και τις λειχήνες από τις υδροροές και να λέμε ότι βρήκαμε μία γαμάτη και πρωτότυπη γεύση για να δροσιζόμαστε και να καταργήσουμε το νερό. ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΔΕΣ. Να θέλουμε να καταργήσουμε το νερό.

Φτάνει πια! Φτάνει. Να το πούμε και μία τρίτη φορά να το εμπεδώσετε. ΦΤΑ-ΝΕΙ! Κάτω τα χέρια από τα μελομακάρονα. Αυτή είναι μία γενική οδηγία, όχι μόνο για τη συνταγή. Κάτω τα χέρια σας, τα θέλουμε όλα για εμάς. Θα φάτε και εσείς μόνο αν περισσέψουν. Που σιγά μην περισσέψουν. Εσύ Άκη Πετρετζίκη όμως δε θα φας ούτε αν περισσέψουν. Να πας να φτιάξεις μελομακάρονα από τσουκνίδα και μπαμπάκι. Αυτό να κάνεις.