Με 3 υλικά και μια «εξωγήινη» σος: Το καλύτερο σάντουιτς στον κόσμο επιτέλους και στην Ελλάδα

Καταφτάνει προσεχώς με γαλλικό αέρα και την υπογραφή ενός ιντερνετικού φαινομένου…

Στο TikTok έχει κοντά 170.000 followers, στο Instagram 190.000, ενώ στο YouTube μετράει 110.000 suscribers – όλα αυτά την ώρα που γραφόντουσαν αυτές οι γραμμές. Είναι ο TheGreekMasterChef, είναι ο Φλούτσου. Ο κατά κόσμον Γιώργος Θεοδωρόπουλος σαρώνει. Ένα ιντερνετικό φαινόμενο. Με ένα εντελώς προσωπικό στιλ, παγιώνεται ως σημείο αναφοράς για όλους τους μύστες του street food εκεί έξω, σουβλάκια, σάντουιτς, πίτσες και όλα αυτά τα ωραία, τα υπέροχα, τα μαγικά…

Είναι μάλλον και κυρίως αυτή η αμεσότητα. Μιλάει χωρίς φίλτρο προσποίησης, είναι ο εαυτός του, τον φαντάζεσαι άνετα ως τον φίλο που θα αράξετε δίπλα δίπλα, θα «μασαμπουκιάσετε» και θα τα πείτε, ωραία, μες στο χαβαλέ. ΟΚ, όλο αυτό συνοδεύεται και με κάμποσα… μπινελίκια, όμως αυτό ακριβώς εντάσσεται στο πλαίσιο της αυθεντικότητας που είναι το σήμα κατατεθέν του Φλούτσου. Έχοντας δουλέψει πολλά χρόνια σε κουζίνες, ξέρει πολύ καλά το αντικείμενο. Και αγαπάει, ολοφάνερα, το φαγητό. Τον βλέπεις να δοκιμάζει, να κρίνει και πείθεσαι στο 100% γι’ αυτό που σου λέει. Είναι ταλέντο, χάρισμα.

Όπως αποκάλυψε, λίαν συντόμως θα ανοίξει το δικό του μαγαζί. Καλορίζικο, ευχόμαστε. Και άρχισε ήδη το promotion. Με ένα από τα σάντουιτς που ετοιμάζει για το μενού. Ένα έχουμε να πούμε αφού είδαμε πρώτα το βίντεο: Δεν κρατιόμαστε για το opening! Τι έχει κάνει εδώ ο Φλούτσου; Πήγε στο Παρίσι και δοκίμασε ένα από τα πλέον φημισμένα street food στη γαλλική πρωτεύουσα. Το viral σάντουιτς του La Baguette du Relais. Η μπαγκέτα «αγκαλιάζει» γλυκά γλυκά 3 όλα κι όλα υλικά: Μοσχαρίσια μπριζόλα κομμένη μαστορικά σε μικρά κομμάτια (με ό,τι ψήσιμο προτιμάει ο καθείς), τραγανές τηγανητές πατάτες και το game changing στοιχείο, μια «εξωγήινη» σος, πράσινου χρώματος, την οποία αποκαλούν «μυστική» και δεν μοιράζονται τη συνταγή τους.

Ο Φλούτσου λοιπόν, μυήθηκε στο περίφημο “L’entrecote steak” σάντουιτς. Και όχι μια μόνο φορά. Πήγε ξανά και ξανά. Επειδή, πρώτα και κύρια, έπαθε την πλάκα της ζωής του. Για αυτό που είναι το νοστιμότερο σάντουιτς που έχει δοκιμάσει ποτέ, όπως συνόψισε. Το έβαλε πείσμα λοιπόν να φτιάξει μόνος του την ίδια ακριβώς σος. Με τη βοήθεια της γευσιγνωσίας και της τεχνογνωσίας που έχει έπειτα από τόσα χρόνια στις κουζίνες, μετά από τόσες μάσες. Αποστολή εξετελέσθη. Στην αρχή κατά 90%, τώρα πια στο 100%, αποκάλυψε στους ακόλουθους του πως πέτυχε να δημιουργήσει μια σος με την ίδια, ταμάμ, γεύση. Δεν είπε τι περιέχει κιόλας, αλλά το λες και λογικό. Τόσο πολύ παιδεύτηκε για να το φτιάξει.

Κι ύστερα, αυτό το σάντουιτς φιλοδοξεί να είναι το best seller του μαγαζιού που ετοιμάζει, ο βασικός λόγος που θα σπεύδουν τα πλήθη. Όπως δηλαδή συμβαίνει στο Παρίσι. Απλά εν Αθήναις, με τον δικό του τρόπο. Δεν ξέρουμε για σένα, εμείς πάντως «ψηθήκαμε» φουλ και αδημονούμε να δοκιμάσουμε το δημιούργημα του Φλούτσου. Με αέρα γαλλικό και στιλ ελληνικό!