Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)
Βρείτε μας στο
Βιβλίο

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Οι αριθμοί πωλήσεων αυτών των προκαλούν ίλιγγο. Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι φέτος το καλοκαίρι και δεν ξέρετε τι, αυτά τα βιβλία λογικά αξίζουν...

Μπορεί να είναι ξεχασμένο ως… «σπορ», μπορεί ο κινηματογράφος και η τηλεόραση να το έχουν μετατρέψει σε μια υποτιμημένη κατάσταση αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα: το βιβλίο ζει και βασιλεύει.

Χρειάζεται υπομονή και χρόνο αλλά το να διαβάζεις ένα βιβλίο είναι μια ασχολία που αν την πάρεις στα σοβαρά είναι δεδομένο πως θα την ερωτευτείς και ειδικά το καλοκαίρι η αξία της γίνεται όλο και περισσότερο ξεκάθαρη.

Τα βιβλία που ακολουθούν είναι αυτά που έχουν σπάσει κάθε κοντέρ πωλήσεων, που αποτελούν τα μεγαλύτερα best sellers όλων των εποχών. Έχουν κάνει πωλήσεις που προκαλούν ύλιγγο. Και αν ψάξεις κάτι για να διαβάζεις στην παραλία και δεν έχεις διαβάσεις κάποιο από αυτά, διάλεξέ το άφοβα: τόσα εκατομμύρια άνθρωποι αποκλείεται να κάνουν λάθος.

Αυτά είναι τα δέκα πιο εμπορικά βιβλία όλων των εποχών:

10/ Γίνε πλούσιος με τη δύναμη της σκέψης, Napoleon Hill – 70 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Ένα από τα πιο κλασικά βιβλία στον τομέα της φιλολογίας της ενθάρρυνσης, το βιβλίο του Χιλ που επηρρέασε κόσμο και κοσμάκη, γράφτηκε το 1937 ύστερα απο προτροπή του επιτυχημένου βιομήχανου Άντριου Κάρνεγκι. Πάνω-κάτω, ο Χιλ λέει πως να έχεις αληθινά αισθήματα πίσω από τους στόχους σε καθιστά απόλυτα δεσμευμένο στο να τους επιτύχεις. Με λίγες περισσότερες λέξεις προφανώς…

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

09/ O Κώδικας Ντα Βίντσι, Dan Brown – 80 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Το ήδη κλασικό βιβλίο του Νταν Μπράουν, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από ιστορικούς και θρησκευτικές ομάδες καθώς μέσα από μια τυπική ιστορία αστυνομικής περιπέτειας κάνει «αιρετικές» αποκαλύψεις για την αληθινή ταυτότητα του Χριστού. Εκδόθηκε το 2003, έχει πουλήσει περίπου 80 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα και έχει μεταφραστεί σε 44 γλώσσες. Το 2006 έγινε και ταινία με τον Τομ Χανκς.

08/ Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα (Το χρονικό της Νάρνια), C. S. Lewis – 85 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Το πρώτο και πιο δημοφικές από τα επτά μυθιστορήματα της σειράς «Το Χρονικό της Νάρνια» (1950-1956), έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες και έχει φτάσει τις 85 εκατομμύρια πωλήσεις. Τυπικό μυθιστόρημα φαντασίας εξελισσόμενο σε μια χώρα που είναι πάντα παγωμένη, άλλο ένα βιβλίο που μεταφέρθηκε στο σινεμά το 2005, αλλά με μάλλον αποτυχημένα αποτελέσματα.

07/ Όνειρο του Ερυθρού Επιμελητηρίου, Cao Xueqin – 100 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Βιβλίο του 18ου αιώνα θεωρείται πως είναι ημι-αυτοβιογραφικό, και περιγράφει την άνοδο και την πτώση της οικογένειας του συγγραφέα Cao Xueqin και κατ’ επέκταση της δυναστείας Qing. Χαρακτηριστικό τόσο για τον τεράστιο αριθμό χαρακτήρων όσο και για την ακριβή και λεπτομερή παρατήρηση της ζωής και της κοινωνικής οργάνωσης της Κίνας της εποχής, το εν λόγω βιβλίο αποτελεί… must read.

06/ She: A History of Adventure, H. Rider Haggard – 100 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Τo βιβλίο αναφέρεται στη «She», μια εξαιρετικά όμορφη αλλά εκδικητική θεά της Αφρικής. Υπάγεται στην βικτωρινή λογοτεχνία του 19ου αιώνα της Αγγλίας και είναι εμπνευσμένο από τις προσωπικές εμπειρίες του συγγραφέα, Χένρυ Ράιντερ Χάγκαρντ στη Νότια Αφρική καθώς και την βρετανική αποικιοκρατία. Κλασικό μυθιστόρημα που εκδόθηκε το 1887 και έχει πουλήσει 100 εκατομμύρια κόπιες σε 44 γλώσσες.

05/ Δέκα μικροί νέγροι, Agatha Christie – 100 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Με διαφορά το πιο εμπορικό βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι, της μετρ σε ιστορίες μυστηρίου. Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Αnd Then There Were None» καθώς η λέξη «νέγρος» (nigger) αποτελεί ρατσιστική έννοια στην αμερικάνικη κουλτούρα. Εκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 6 Νοεμβρίου του 1939 και έχει πουλήσει πάνω απο 100 εκατομμύρια αντίτυπα. Πρωταγωνιστές είναι δέκα ξένοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια έπαυλη και όλοι συνδέονται με μια σκοτεινή υπόθεση ανθρωποκτονίας. Καθώς ένας ένας αρχίζει να πεθαίνει μυστηριωδώς, οι υπόλοιποι συνειδητοποιούν ότι ανάμεσά τους κρύβεται ένας δολοφόνος.

04/ Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, J.K. Rowling – 107 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Το βιβλίο στο οποίο κάνει ντεμπούτο ο πασίγνωστος Χάρι Πότερ, εκδόθηκε πρώτη φορά στα αγγλικά στις 30 Ιουνίου του 1997 και μέχρι σήμερα έχει πουλήσει 107 εκατομμύρια αντίτυπα. Ήταν το πρώτο από τα 7 βιβλία της σειράς, τα οποία, όπως όλοι γνωρίζουν, έχουν γίνει αντίστοιχες ταινίες.

03/ Ο Μικρός Πρίγκιπας, Antoine de Saint-Exupéry – 140 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Θεωρείται παιδικό βιβλίο αλλά το βάθος του είναι τέτοιο που για πολλούς αποτελεί ένα βαθιά φιλοσοφικό πόνημα. Γραμμένο από τον Γάλλο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, είναι το πρώτο σε αναγνώσεις και μεταφράσεις βιβλίο της γαλλικής γλώσσας και ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ου αιώνα στη Γαλλία.

Στο βιβλίο, ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του στην έρημο όπου και συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί με το οποίο γίνονται φίλοι. Ο καινούργιος του φίλος σιγά-σιγά τού διηγείται την επίσκεψή του σε άλλους πλανήτες, όπου υπάρχουν άνθρωποι ματαιόδοξοι αλλά και κάποιοι περισσότερο… ανθρώπινοι. Ο «Μικρός Πρίγκιπας» μεταφράστηκε σε περισσότερες από 250 γλώσσες και διαλέκτους και έχει πουλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια κόπιες παγκοσμίως.

02/ Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, J.R.R. Tolkien – 150 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Το επικό μυθιστόρημα φαντασίας του Τόλκιν που έχει αφήσει εποχή, αν και ξεκίνησε ως σίκουελ του «Χόμπιτ» (για την ακρίβεια, η ιστορία τοποθετείται 60 χρόνια μετά το τέλος του «Χόμπιτ»), έγινε μια πασίγνωστη σειρα βιβλίων με φανατικούς θαυμαστές και μια θρυλική κινηματογραφική τριλογία. Γράφτηκε σταδιακά μεταξύ 1937 και 1949 με το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Τόλκιν σκόπευε να δημοσιεύσει την ιστορία του σε έναν τόμο όμως για οικονομικούς λόγους δημοσιεύθηκε σε τρεις. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα για τον «Άρχοντα».

01/ Ιστορία δύο πόλεων, Charles Dickens – 200 εκατ. πωλήσεις

Τα 10 πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών (Pics)

Στην πρώτη θέση το αριστούργημα του μεγάλου Τσαρλς Ντίκενς. Η Ιστορία δυο Πόλεων αναφέρεται στο Λονδίνο και το Παρίσι και τοποθετείται ιστορικά πριν και μετά τη Γαλλική Επανάσταση. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τις περιπέτειες μιας σειράς ανθρώπων, στιγματισμένων από ένοχα οικογενειακά μυστικά κι από άδικες κατηγορίες κατασκοπίας και προδοσίας.

Κεντρικοί χαρακτήρες είναι η νεαρή και μεγαλωμένη ως ορφανή στο Λονδίνο Λούσι Μανέτ, ο γιατρός πατέρας της που εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή της λίγο πριν συμπληρώσει τα 18, ο σύζυγός της Τσαρλς Ντάρνι, Γάλλος αριστοκρατικής καταγωγής, αποστάτης της τάξης του και αυτοεξόριστος στην Αγγλία και ένας χαραμοφάης Βρετανός, ο δικηγόρος Σίντνεϊ Κάρτον, μάταια ερωτευμένος μαζί της.

Αρχική πηγή του Ντίκενς ήταν το έργο «The French Revolution: A History» του Thomas Carlyle. Με πάνω από 200 εκατομμύρια πωλήσεις είναι στην κορυφή της λίστας των πιο εμπορικών λογοτεχνικών έργων όλων των εποχών και μάλλον ένα βιβλία που πρέπει να διαβαστεί από όλους.