εσπαντρίγιες
Βρείτε μας στο

Μια από τις βασικές διαφορές αντρών και γυναικών στο κομμάτι της ένδυσης είναι ότι οι άντρες είμαστε πολύ στερεοτυπικοί σε πράγματα. Επιμένουμε στα κλασσικά και δεν δεχόμαστε με τίποτα κάτι το καινούργιο. Αντιθέτως, οι γυναίκες έχετε το θάρρος να φορέσετε ακόμα και αυτά τα παντοφλάκια με γουνάκι που είναι ό,τι πιο κιτς μπορεί να υπάρξει. Αλλά δεν σας νοιάζει. Το κάνετε. Ακόμα και για τους στερεοτυπικούς έρχεται η στιγμή που θα αναιρέσουν τα πιστεύω τους και θα επιχειρήσουν να δουν κάτι με άλλο μάτι. Το φετινό καλοκαίρι είναι η στιγμή να δώσεις μια ευκαιρία σε αξεσουάρ ένδυσης που τα έβλεπες όπως ο διάολος το σκόρδο. Όπως οι εσπαντρίγιες.

Οκ, ξέρω ότι μόλις είδες τον τίτλο νευρίασες. Έβρισες. Και συνεχίζεις να το κάνεις μέχρι τώρα. Δεν σου ζητάω τίποτε άλλο, μόνο μια ευκαιρία να εκφράσω το επιχείρημα μου και μετά πέταξε με στον κάλαθο των αχρήστων.

Εσπαντρίγιες

Τα 5 must-have items του καλοκαιριού: Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τις εσπαντρίγιες;

Ξεκινάω με αυτές γιατί είναι το πιο δαιμονοποιημένο αντικείμενο σε επίπεδο στυλ τα τελευταία χρόνια. Επιμένουμε όμως να αφήνουμε εκτός συζήτησης το πόσο πρακτική είναι. Γιατί το καλοκαίρι με τόση ζέστη το ανδρικό πόδι δεν παίρνει όσο αέρα πρέπει. Πας να βγάλεις το πόδι σου και σκέφτεσαι αν θα φτάσει κάποια οσμή στις μύτες των γύρω σου. Σανδάλι ή σαγιονάρα δεν πρόκειται να φορέσεις και πολύ καλά θα κάνεις. Δεν θα τα ξεφτιλίσουμε όλα.

Οι εσπαντρίγιες είναι η μέση λύση που ζητάς γι΄αυτή την εποχή. Ελαφρύ δέρμα, αφήνουν το πόδι να αναπνεύσει. Δεν έχει τύχει να φορέσω ποτέ, αλλά νομίζω ότι το φετινό καλοκαίρι θα τους δώσω την ευκαιρία. Κατανοώ όμως ότι έχω ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή. Γι΄αυτό σου προτείνω τουλάχιστον να έχεις το σκακιστικό vans.

Μπρασελέ

Τα 5 must-have items του καλοκαιριού: Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τις εσπαντρίγιες;

Στην εποχή που τα μανίκια διπλώνονται, σηκώνονται ή δεν υπάρχουν καν, τα χέρια σου είναι άδεια. Η έννοια της ένδυσης παίρνει μια άλλη υπόσταση. Δεν κοιτάς τι θα βάλεις από ρούχα. Αλλά από τα additional, τα λεγόμενα περιφερειακά. Θεωρώ πως τα αντρικά βραχιολάκια τύπου μπρασελέ κάνουν τους πήχεις να φαίνονται πιο μεγάλοι και αν είναι και γυμνασμένοι, αναδεικνύουν τις φλέβες. Δεν ξέρω για σένα, αλλά πιστεύω πως ένα χέρι με μπρασελέ είναι κάτι που μια γυναίκα προσέχει πια. Απ΄αυτό μπορείς να της δείξεις αν έχεις γούστο και πως ξέρεις να στηρίζεις πράγματα που θεωρητικά ακούγονται κάπως.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

 Καπέλο Τζόκεϊ

Τα 5 must-have items του καλοκαιριού: Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τις εσπαντρίγιες;

Δεν είσαι αναβάτης σε ιππόδρομο ούτε ο Kanye West. Οκ, το δέχομαι. Αλλά γιατί συνδέεις το καπέλο έτσι; Ειδικά στην παραλία είναι ό,τι πρέπει. Όχι μόνο λόγω του προφανούς, δηλαδή του ήλιου. Αλλά γιατί μπορεί να δώσει μια διαφορετική οπτική στα μαλλιά σου. Αν δε σε καλύπτει το τζόκεϊ, δες την επιλογή του λεγόμενου straw hat. Του italian style μάλιστα. Μόνο baseball hat μην επιλέξεις. Δεν είσαι στο Madison Square Garden αδερφέ.

Το λινό παντελόνι ή/και κουστούμι

Τα 5 must-have items του καλοκαιριού: Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τις εσπαντρίγιες;

Όλο και σε κάποια εκδήλωση θα σε καλέσουν. Κανένα γάμο, κανένα εταιρικό event. Δε θες να πας με το κουστούμι κοτλέ υφάσματος που θα σε κάνει να γεμίσεις κουβάδες ιδρώτα. Θες κάτι όσο πιο ανάλαφρο και αεράτο γίνεται. Με το λινό πετυχαίνεις κανονικό strike. Και το σώμα σου θα μπορεί να αναπνέει και εσύ θα νιώθεις άνετος.

To dad denim

Τα 5 must-have items του καλοκαιριού: Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις με άλλο μάτι τις εσπαντρίγιες;

Ούτε εγώ ήξερα τι είναι αυτό πριν γράψω το κείμενο. Πανάσχετος από μόδα είμαι, μη νομίζεις. Απ΄ό,τι κατάλαβα το dad denim είναι το τζιν που φορούσαν οι πατεράδες μας, το ξεθωριασμένο, όχι το σκούρο μπλε. Έχει επίσης και την ιδιαιτερότητα ότι δεν είναι full-length. Είναι μέχρι τον αστράγαλο. Οποιοδήποτε είδος παπουτσιού και να φοράς, εννοείται πως το τζιν παντελόνι σου θα είναι με γυρισμένα τα μπατζάκια.