Φονικό reunion: Ποιος σκότωσε τον Θάνο Γεωργιάδη;
Βρείτε μας στο
Αστυνομικά

Φονικό reunion: Ποιος σκότωσε τον Θάνο Γεωργιάδη;

Ένα reunion, ένας φόνος στην Κηφισιά και πολλοί ύποπτοι! Μπορείς να βρεις τον δολοφόνο;

Γράφει η Ελένη Τύπου

Στις 23:00, ημέρα Σάββατο, βρέθηκε δηλητηριασμένος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ο πλαστικός χειρουργός Θάνος Γεωργιάδης στο σπίτι του στην Κηφισιά, όπου την ώρα εκείνη  διεξαγόταν συνάντηση παλιών συμμαθητών, που διοργανώθηκε  τη μέρα αυτή στην οικία του. Την ώρα του ατυχούς συμβάντος οι καλεσμένοι – πρώην συμμαθητές του εκλιπόντος που είχαν μείνει ήταν οι ακόλουθοι:

Ελισαβετ Μπαλτά ή αλλιώς  «Το Λιζάκι» Νυν διάσημη παρουσιάστρια ελαστικού ήθους και πλαστικού στήθους.  Πρώην σελέμπριτυ του σχολείου, από αυτές που στοιχειώνουν τα όνειρα  όλων των αγοριών, και κατεβαίνουν πάντα στην προσευχή σε slow motion. Καθόταν συχνά στο ίδιο θρανίο με τον καλύτερο μαθητή της τάξης, τον Θάνο Γεωργιάδη, ο οποίος την άφηνε να αντιγράφει σε όλα τα διαγωνίσματα και κάπως έτσι αυτή κατάφερε να τελειώσει το σχολείο και ο Γεωργιάδης να περάσει στην Ιατρική και μετά να κάνει μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ.

reunion1

Παναγιώτης Τσακλίδης ή αλλιώς «ο Πάνος» Ο χειρότερος μαθητής της τάξης, αυτός που καθόταν πάντα στο τελευταίο θρανίο και κοιμόταν, και αν τυχόν ξυπνούσε ήταν μόνο για να καπνίσει. Είχε μείνει τόσες φορές στην ίδια τάξη, που αν έμενε λίγο ακόμη, θα ήταν συνομήλικος  με τους καθηγητές του. Νυν άνεργος, που ψάχνει απεγνωσμένα κεφάλαιο να στήσει δική του δουλειά, να μην έχει αφεντικά πάνω από το κεφάλι του.  Στο σχολείο μια ζωή κορόιδευε το Θάνο Γεωργιάδη και τον έλεγε Φίφι, δηλαδή φυτό και φλώρο.

Ο Άλκης Δεληγιώργης ή αλλιώς  «Ο ωραίος του σχολείου» Ο Άλκης ήταν αυτός που τον ήθελαν όλα τα κορίτσια του σχολείου, αλλά αυτός ήθελε να παίζει ποδόσφαιρο.  Ήταν ο αρχηγός όλων των φάσεων, πρόεδρος του 15μελούς, που αποφάσιζε πάντα για όλη την τάξη αν θα γίνει κενό ή αν θα φύγουν με εξάωρο. Φήμες έλεγαν πως στην τριήμερη είχε κοιμηθεί με 15 κορίτσια. Σήμερα είναι μπάρμαν σε γνωστό μαγαζί των νοτίων προαστίων και σήμερα οι φήμες λένε πώς συνάπτει σχέσεις με πλούσιες γυναίκες κατά πολύ μεγαλύτερές του. Με τον Γεωργιάδη στο σχολείο δεν είχαν ιδιαίτερες επαφές, τι επαφές άλλωστε μπορεί να έχει ο cool του σχολείου με το φυτό του σχολείου! Είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι.

Η Σόνια Πέτρου ή αλλιώς  «Η Ψώνια»  Η Σόνια ήταν ο trend – setter του σχολείου. Ό,τι φορούσε ή ό,τι έλεγε, γινόταν τάση την επόμενη μέρα. Προερχόταν από πλούσια οικογένεια, γι’αυτό και είχε ένα νωχελικό ύφος ευπορίας που σε έκανε να αισθάνεσαι ένα ταπεινό τίποτα. Όλα τα παιδιά πήγαιναν για Πάσχα στο χωριό τους, στην Αιτολωακαρνανία,  η Σόνια πήγαινε με τους γονείς της στο Παρίσι. Κάποτε ήταν η κακομαθημένη κόρη, σήμερα είναι η κακομαθημένη σύζυγος. Μάλιστα και ο πατέρας και ο σύζυγός της, έχουν την ίδια ηλικία.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

rich-woman

Η Μαίρη Ρόδα ή αλλιώς « Η χοντρή» Η Μαίρη ήταν το σφουγγάρι όλου του σχολικού μπούλινγκ. Εξαιτίας των πολλών παραπάνω κιλών της, αντιμετώπιζε συνέχεια προβλήματα, ειδικά όταν έβγαζε ταπεράκι με τυρόπιττα από την τσάντα της. Σήμερα είναι αισθητικός σε ακριβό ινστιτούτο ομορφιάς, παντρεμένη με δυο παιδιά. Για το Θάνο είχε πάντα μια συμπάθεια, λόγω αλληλεγγύης. Επειδή ήξερε πως είναι να σε κοροϊδεύουν όλοι. Αυτήν την κορόιδευαν για το σώμα της, αυτόν για το μυαλό του.

Χρόνια τώρα για τον υπαστυνόμο Σοφιανό, το Σάββατο ήταν μία μέρα όπως είναι και η Δευτέρα και η Τρίτη. Εδώ και δύο ώρες ανέκρινε τους καλεσμένους του Γεωργιάδη.  Και αφού είχε γίνει μια σύντομη έρευνα για όλους και είχε μάθει από τους ίδιους για τη σχέση που είχαν με το γιατρό από το σχολείο ακόμη, προχώρησε και σε άλλες ερωτήσεις, αν ήξεραν οποιαδήποτε πληροφορία παραπάνω, που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για την υπόθεση.

reunion3

Μαίρη:
Λοιπόν, θα σας πω κάτι που ξέρω, και είναι εγγύηση γιατί το έχω μάθει από πελάτισσα που μένει στη Βουλιαγμένη, δίπλα ακριβώς στη Σόνια. Ε λοιπόν, η Σόνια τα έχει με τον Άλκη, έχει βουίξει ο τόπος. Βρεθήκαν στο facebook μετά από 10 χρόνια και έβγαλαν τα απωθημένα της τριήμερης δεν ξέρω.

Άλκης:
Συγγνώμη, γιατί περνάμε από ανάκριση; Υποψιάζεστε κάποιον από μας; Κύριε Σοφιανέ, να σας πω πως κανείς ποτέ δε σκοτώνει παλιό συμμαθητή του, το μόνο που μπορεί να γίνει με παλιό συμμαθητή, είναι να τον συναντήσεις καμιά φορά, τυχαία, στο λεωφορείο.

– Οι Πληροφορίες μου λένε, πως μία συμμαθήτρια σας, δεν τη συναντάται μόνο στο λεωφορείο, κύριε Δεληγιώργη. Έχετε σχέση με τη Σόνια;

Σόνια:
Ξεσπάει σε γέλια στο άκουσμα αυτής της αποκάλυψης. – Ποιος τα διαδίδει αυτά; Η Μαίρη η νυχού; Που στο δωμάτιό της δεν είχε αφίσα του Brandon από το Beverly Hills, αλλά του Άλκη.  Δεν κοιτάτε καλύτερα το Λιζάκι, που πήγε να φτιάξει τη μύτη της στον Γεωργιάδη και από ελληνική της την έκανε αρμένικη. Ούτε να τον πληρώσει δεν ήθελε, η ίδια μου τα έλεγε. Και άσχετο, αλλά έχει κοιμηθεί με όλο το χώρο, για να μπει στο χώρο.

reunion4

Λιζάκι:
Ε ναι, το παραδέχομαι, δε μου έκανε καλή δουλεία. Για να καταλάβετε πριν η μύτη μου ήταν καλύτερη. Αλλά όχι και να τον σκοτώσω γι’αυτό. Εγώ θα σας πω κάτι άλλο, μου το είπε εμπιστευτικά χθες ο Πάνος, ζήτησε λέει δανεικά από το Θάνο τις προάλλες για να ανοίξει δική του επιχείρηση, και ο Θάνος του είπε: « Όταν με έλεγες φυτό καλά ήταν;; Και τώρα μου ζητάς βοήθεια;;» Η αλήθεια είναι πώς τρία χρόνια που ήμασταν στην ίδια τάξη, έτσι τον έλεγε.

-Και τελικά δεν του έδωσε τα χρήματα;

– Από ό,τι ξέρω, όχι.

Πάνος:
Κοιτάξτε να δείτε, εγώ μια μπίζνα δικιά μου θέλω να ανοίξω, γιατί μας έχουν καταστρέψει οι αλήτες.

– Είναι αλήθεια, πως ζητήσατε δανεικά από το Γεωργιάδη και δε σας τα έδωσε;

– Ναι, δε μου τα έδωσε ο κωλόφλωρος, συγγνώμη, ο Θάνος εννοούσα, αιώνια η μνήμη του. Αλλά τι σχέση έχει αυτό; Να δείτε που η χοντρή τον έφαγε.

– Γιατί;

– Δεν ξέρω, από την κακία της, που είναι χοντρή.

reunion5

Μαίρη:
– Με υποψιάζεται ο Πάνος;; χαχαχα! Καλά, δεν κοιτάει που είχε μείνει 5 φορές στην 2α. Ρωτήστε τον πόσο κάνει εφτά επί οχτώ, ψέματα θα σας πει, και όποιος λέει ψέματα κύριε Σοφιανέ…

Και πράγματι, κάποιος έλεγε ψέματα. Ο Σοφιανός είχε βρει μια ξεκάθαρη ανακολουθία στις καταθέσεις. Αλλά η φράση που για κάποιο λόγο είχε διεκδικήσει τη σκέψη του ήταν η φράση του Άλκη, που ηχούσε ως: «Κανείς ποτέ δε σκοτώνει παλιό συμμαθητή του, το μόνο που μπορεί να γίνει με παλιό συμμαθητή, είναι να τον συναντήσεις καμιά φορά, τυχαία, στο λεωφορείο.»  Η εξόφθαλμη ανακολουθία σε μια κατάθεση, ταίριαζε απόλυτα στη φράση που είπε ο Άλκης. Αλλά πώς γίνεται να συμβαίνει κάτι τόσο τερατώδες; Εκείνη τη στιγμή το βλέμμα του έπεσε στο κορνιζωμένο δίπλωμα πλαστικής χειρουργικής από το Χάρβαρντ, που ήταν κρεμασμένο στην πιο περίοπτη θέση του γραφείου του Θάνου Γεωργιάδη. Να πως γίνεται!  Σκέφτηκε ο Σοφιανός, που συνέδεσε όλα τα κομμάτια του παζλ…

 

Διαβάστε τη λύση του μυστηρίου εδώ