3 ελληνικές start up που έκαναν τους ιδιοκτήτες τους πλούσιους
Βρείτε μας στο
Ελλάδα

3 ελληνικές start up που έκαναν τους ιδιοκτήτες τους πλούσιους

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός εταιρειών start up έχει ξεπεράσει τις 60 στην Ελλάδα ενώ το συνολικό ποσό επένδυσης είναι πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ!

Οι start up εταιρείες είναι μια υποτιμημένη κατάσταση στην Ελλάδα. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια αυτό μοιάζει να αναποδογυρίζει και υπάρχει μια τάση που θέλει όλο και περισσότερους ανθρώπους να επιχειρούν να βγάλουν λεφτά μέσω της συγκεκριμένης μεθόδου. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς τα έχουν καταφέρει και με το παραπάνω…

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία για το θέμα, τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο αριθμός εταιρειών τέτοιου τύπου έχει ξεπεράσει τις 60 ενώ το συνολικό ποσό επένδυσης είναι πάνω από τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί: κάποιοι έγιναν πλούσιοι από τις start up εταιρείες που ίδρυσαν.

Τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα:

HOTELGENIUS

3 ελληνικές start up που έκαναν τους ιδιοκτήτες τους πλούσιους

Πρόκειται για μια εταιρεία που ουσιαστικά παράγει ένα λογισμικό που μπορεί να καλύψει στο 100% τις διαδικτυακές ανάγκες οποιασδήποτε ξενοδοχειακής μονάδας. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο η Hotelgenius έχει εκτοξευτεί για τα καλά καθώς το ποσό χρηματοδότησής της από διάφορους επενδυτές αγγίζει συνολικά τα 600.000 ευρώ! Πλέον, η Hotelgenius κάνει κουμάντο στον τομέα της στην Ελλάδα και… παίζει μπάλα σε πανευρωπαϊκά επίπεδα.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

VERTITECH

3 ελληνικές start up που έκαναν τους ιδιοκτήτες τους πλούσιους

Ξεκίνησε από την Καβάλα και έχει γίνει μια πανελλαδική καινοτομία! Η Vertitech ιδρύθηκε το 2007 από τον Νικόλαο Νίκου και δέκα χρόνια αργότερα είναι από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα start up. Κατά βάση διαχειρίζεται εκπαιδευτικά συστήματα αλλά εξειδικεύεται και στον τομέα ανάπτυξης λογισμικών. Το εκπαιδευτικό προϊόν «Classter» που χρησιμοποιούν ήδη πολλές ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα τεχνολογιών αλλά και «Vertischool» που ήδη έχει εγκατασταθεί σε πολλά ιδιωτικά σχολεία αποτελούν τις ναυαρχίδες της.

POCKEE

3 ελληνικές start up που έκαναν τους ιδιοκτήτες τους πλούσιους

Από τις πιο επιτυχημένες και ταχύτατα αναπτυσσόμενες start up εταιρείες στην Ελλάδα, το Pockee έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή να αποτελεί βασικό συνεργάτη όλων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ελλάδας: αυτή τη στιγμή δεν νοείται να ανοίξεις ένα σούπερ μάρκετ χωρίς το Pockee να είναι κομμάτι της λειτουργίας του μαγαζιού σου. Το Pockee είναι μια εφαρμογή που σου επιστρέφει χρήματα από τις καθημερινές σου αγορές στο σούπερ μάρκετ! Όσο… βολικό και αν είναι κάτι τέτοιο ισχύει στο έπακρο.

Να και η αντίστοιχη διαφήμιση: