Μεγάλες αλήθειες
Βρείτε μας στο

Πώς περνάει ο καιρός ρε παιδιά; Σαν χθες ήταν που τελειώναμε την δευτέρα γυμνασίου και σήμερα είμαστε μαθητές τρίτης. Καλά, όχι εγώ που γράφω. Πολλά άλλα παιδιά. Εγώ αν πήγαινα τώρα τρίτη γυμνασίου θα έπρεπε να έχω μείνει 11 φορές. Παρά το γεγονός ότι έχει περάσει κοντά μια δεκαετία από την τελευταία φορά που ήμουν σε αγιασμό, θέλω να ελπίζω ότι τα περισσότερα από όσα θα ακολουθήσουν ισχύουν ακόμα. Οι μεγάλες αλήθειες.

Για πόσο θα ισχύουν δεν ξέρω και μάλλον σε 2-3 χρόνια το πολύ θα πρέπει να απαγορευτεί σε 25 something να γράφουν για το σχολείο. Μέχρι τότε βουτάμε στο παρελθόν – κοντινό ή μακρινό – και απλά υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που θα φέρναμε ξανά στη ζωή μας. Το καλύτερο από αυτά είναι το γεγονός πως αποτέλεσαν προθάλαμο των ακόμα καλύτερων μας χρόνων. Αυτή είναι μια από τις μεγάλες αλήθειες που αφορούν την πρώτη μέρα του σχολείου. Είτε είσαι νέοπας είτε απλώς επιστρέφεις.

Μεγάλες Αλήθειες Alert!

1. Τα περισσότερα αγοράκια έχουν βγάλει ένα χνούδι κάτω από τη μύτη και πάνω από το χείλος. Όσο μεγαλύτερη η τάξη, τόσο μεγαλύτερο το χνούδι. Αντίστοιχα τα κοριτσάκια έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται και εσύ ως αγοράκι δεν ξέρεις πλέον ποια σου αρέσει περισσότερο. Κάπου δεξιά σου είναι το κοριτσάκι που πέρσι του έριξες χυλόπιτα. Κοίτα πως ομόρφυνε. Σιγά μη γυρίσει να σε κοιτάξει τώρα.

Back to School: Οι 10 μεγάλες αλήθειες της πρώτης μέρας στο σχολείο

2. Μετά τον αγιασμό διαλέγεις που ανήκεις. Στην ομάδα εκείνων που θα φύγουν κατευθείαν ή σε αυτούς που θα φάνε το πρώτο «μπιφτέκι» της σεζόν και θα κουβαλάνε βιβλία και θα φτιάχνουν τις αίθουσες;

3. Πάντοτε υπάρχουν νέες προσθήκες καθηγητών. Και συνήθως είναι πάνω από 3-4. Εννοείται πως η ώρα του αγιασμού καταναλώνεται σε ψιλή κουβέντα για το ποιος είναι ο ένας, ποιος ο άλλος, πώς είναι, τι φοράνε και όλα τα σχετικά.

4. Όταν τελειώσει ο αγιασμός και το «μπιφτέκι», είσαι πάλι μπροστά σε ένα δίλημμα. Θα γίνεις outlaw και θα πας να παίξεις μπασκετάκι με τους κλασσικούς 4-5 νέρντουλες που έπαιζες και πέρσι, ή θα χωθείς στο μπούγιο και θα πέσει μπουγέλο;

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

5. Αν είσαι δεύτερη ή τρίτη χρονιά λογίζεσαι πια στους παλιούς. Ξέρεις τους μεγαλύτερους ή είσαι ο μεγαλύτερος. Σκανάρεις τους νεοφερμένους και σταμπάρεις στόχους. Φέτος θα βγεις στα 5 τακτικά μέλη του 15μελούς ο κόσμος να χαλάσει.

Back to School: Οι 10 μεγάλες αλήθειες της πρώτης μέρας στο σχολείο

6. Είσαι πάντοτε νευριασμένος με τη μάνα σου. Γιατί έκρυψε τα καινούργια σου παπούτσια, γιατί δεν σου πήρε καινούργια παπούτσια, γιατί δεν είχε πλύνει τη μπλούζα που σου αρέσει και για πολλούς ακόμα λόγους.

7. Ο διαγωνισμός πιο ωραίας τσάντας ξεκινάει. Ωραία δεν σημαίνει απαραίτητα καινούργια. Σημαίνει πάνω απ΄όλα πιο «αλήτικη», πιο «πειραγμένη». Η σχολική τσάντα είναι ο προθάλαμος της εξάτμισης στο πρώτο σου αμάξι.

8. «Εκείνη η ωραία καθηγήτρια που μας έκανε αγγλικά πού να πήγε;»

9. «Πόσα παιδιά να είμαστε φέτος στην τάξη; Άραγε έφυγε κανείς; Ήρθε κανένας καινούργιος;»

10. «Ωχ, άλλαξε ο τύπος στο κυλικείο. Δεν πιστεύω να μην φτιάχνει εκείνη την τρομερή ζαμπονοτυρόπιτα…»