cozumel
Βρείτε μας στο

Τώρα τον χειμώνα συμβαίνει κάτι σε όλες τις παρέες. Κάθε Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ συζητάνε που θα βγουν για ποτό και η πρώτη τους ατάκα είναι «δεν ξαναπάω σε αυτό το μέρος». Και τελικά πηγαίνουν. Γιατί δεν έχουν διάθεση να αναζητήσουν κάτι άλλο. Ή δεν υπάρχει αυτό το άλλο. Αν ζούσες στο Μεξικό όμως θα είχες την ευκαιρία να κάνεις στέκι σου το Clear Lounge Cozumel.

Το πρώτο υποβρύχιο μπαρ παγκοσμίως με αυτές τις συνθήκες. Είναι cozy, είναι ζεστό, με industrial διακόσμη…Όχι, λάθος. Κάτι τέτοιο θα γράφαμε αν μιλούσαμε για ένα μπαρ της Αθήνας και ήμασταν κάποιο citylife press. Επειδή τίποτα απ΄αυτά δεν ισχύει, θα πούμε ότι δεν πρόκειται για ένα χώρο μέσα στη θάλασσα. Κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ δύσκολο να συμβεί και θα αποτελούσε διασάλευση της ζωής στον βυθό. Πρόκειται για μια εγκατάσταση έξω από την παραλία Carretera Costera στην περιοχή Quintana Roo του Μεξικό.

Το πράγμα λειτουργεί ως εξής. Πηγαίνεις με αμφίεση παραλίας και λογικά το Clear Lounge Cozumel πρέπει να είναι το μοναδικό μπαρ στον κόσμο που δεν θα φας πόρτα αν μπεις σαν τουρίστας. Αν είσαι καλοντυμένος εννοείται πως δεν μπαίνεις. Επίσης εδώ δεν χρειάζεται να υπάρχει αναλογία κοριτσιών-αγοριών. Και ολόκληρος κάμπος να μπείτε μαζί, επιτρέπεται.

Για να μπεις φοράς στο κεφάλι σου μια μάσκα Sea TREK® απ΄όπου παίρνεις το οξυγόνο σου.  Αφού πατήσεις τον «πυθμένα» κάνεις μια βόλτα στον χώρο για να τσεκάρεις τι κόσμος πάει εκεί και να δεις αν έχει κανένα καλό κορίτσι να κάνεις κίνηση γυπαετού. Αν και ο γυπαετός δεν μπορεί να λειτουργήσει στο νερό. Το καλό είναι βέβαια ότι υπάρχουν μικροί πίνακες για να γράψεις πάνω και να ανταλλάξεις καμιά κουβέντα με τους φίλους. Οπότε αν δεις ότι σε παίρνει γράψε ατάκα πεσίματος, στόχευσε και αν δεις ότι δεν τσουλάει βγάλε μπουρμπουλήθρες για να σπάσεις τον πάγο. Ή κέρασε την ένα smoothie οξυγόνου, γιατί εδώ δεν έχει ουίσκι κόλα και τα συναφή. Θετικό είναι ότι δεν μπορείς να μεθύσεις με οξυγόνο. Οπότε πίνεις άφοβα. Μόλις περάσουν οι πρώτες γύρες από υποβρύχια, τότε μπορείτε να χορέψετε. Η κίνηση θα είναι πιο δύσκολη μες στο νερό και θα θυμίζει κάτι από μπλουζ.

Το κατάστημα διαθέτει και υποβρύχια επιτραπέζια παιχνίδια όπως τζένγκα. Είναι δηλαδή και playhouse. Όπως αντιλαμβάνεσαι ο χρόνος παραμονής σου στο Cozumel δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Όσο αντέχει η φιάλη οξυγόνου που φοράς. Το συνολικό κόστος για αυτή την εμπειρία είναι στα 67 δολάρια κάτι που σημαίνει πως δεν θα την βγάλεις φθηνά. Πάνω κάτω σα να μπαίνεις σε κλαμπ στο Μπόντρουμ. Επίσης, αν υποθέσουμε ότι τυχαίνει να μη μένεις στο Μεξικό, τότε θα πάει λιγάκι παραπάνω το κόστος μέχρι να φτάσεις εκεί.

Αλλά όταν φτάσεις πιες ένα και για μας. Άσπρο πάτο. Κυριολεκτικά!

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)