Κουίζ γεωγραφίας: 14 δύσκολες ερωτήσεις για μεγάλους εξερευνητές!
Βρείτε μας στο
Παιχνίδια

Κουίζ γεωγραφίας: 14 δύσκολες ερωτήσεις για μεγάλους εξερευνητές!

Ήρθε η ώρα να μας αποδείξεις ξανά ότι ο αναγνώστης του Menshouse δεν σταματάει πουθενά, δεν γνωρίζει την ήττα και παίζει στα δάχτυλα κάθε επιστημονικό πεδίο.

Ο Μάρκο Πόλο ήταν ο πρώτος ταξιδιώτης που έχει καταγραφεί στα κιτάπια της Ιστορίας, αλλά μεταξύ μας δεν θα έπιανε ούτε τα μισά σε αυτό το κουίζ γεωγραφίας. Δεν είναι κάποια υπερβολή ή αλαζονεία. Είναι πραγματικότητα. Βέβαια έτσι έχουμε πει και σε πολλά παλιότερα κουίζ εδώ στο Menshouse και στο τέλος μας βάλατε τα γυαλιά. Γι΄αυτό η γλώσσα μαζεύεται. Θα αρκεστώ στο βασικό: αν βγάλεις αλώβητος αυτό το κουίζ θα είσαι η Λαμποράλ Κούτσα της γεωγραφίας. Θυμάσαι από τι όμιλο επέζησε πέρσι και βγήκε δεύτερη; Είσαι το γεωγραφικό της ισοδύναμο.

14 ερωτήσεις που αφορούν χώρες που ξέρεις και άλλες που…πιθανόν δεν ξέρεις. Ή τουλάχιστον δεν είσαι βέβαιος σε ποια ήπειρο ανήκουν. Σαφώς τα ευρωπαϊκά ζητήματα τα παίζεις στα δάχτυλα, οπότε μην περιμένεις πολλά από την Γηραιά Ήπειρο. Ασία, Αφρική, Ωκεανία και Νότιος Αμερική έχουν την τιμητική τους, ενώ Βόρειος Αμερική κι Ευρώπη ένα μικρότερο μέρισμα. Κάποια από τα ζητούμενα ίσως τα έμαθες στο δημοτικό ή το γυμνάσιο. Αλλά λογικά θα τα έχεις ξεχάσει. Καλώς ή κακώς η εγγύτητα σπρώχνει τα πιο κοντινά σου μπροστά μπροστά στη μνήμη.

Αν όμως απαντήσεις σε τουλάχιστον 10 από τις ερωτήσεις, τότε θα κάνεις τον Μάρκο Πόλο να πάει σε μια γωνία εκεί που βρίσκεται και να κλαίει. Ή να σου υποκλίνεται για μια αιωνιότητα.