Κουίζ – κρεμάλα: Θυμάσαι τους παίκτες της μεγάλης ομάδας του Απόλλωνα Αθηνών;

Απόλλωνα
Το σωτήριο ποδοσφαιρικό έτος 1994-1995 η ομάδα έκπληξη εκείνης της σεζόν άκουγε στο όνομα Απόλλωνας Αθηνών.

Ήταν η χρονιά που ο Απόλλωνας Αθηνών, πριν ξαναμετονομαστεί στο ιστορικό του όνομα (Απόλλων Σμύρνης), έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να ασχολείται με τα κατορθώματά του. Ήταν η πρώτη και μοναδική χρονιά της ιστορίας του που βγήκε στην Ευρώπη, τερματίζοντας στις θέσεις που οδηγούσαν στα προκριματικά του τότε κυπέλλου UEFA.

Η ομάδα που με την μαεστρική καθοδήγηση του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία τερμάτισε πάνω από την ΑΕΚ και τον Άρη, στην τέταρτη θέση. 

Συγκέντρωσε 63 βαθμούς και κέρδισε την έξοδό του στην Ευρώπη στον τελευταίο εκτός έδρας αγώνα του στην Λειβαδιά με γκολ – λύτρωση του Βελέντζα και έκανε τους φιλάθλους του που είχαν ταξιδέψει μέχρι την πόλη της Βοιωτίας, αλλά και τους υπόλοιπους φιλάθλους του, συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντος, να πανηγυρίσουν έξαλλα.

Πόσο καλά θυμάσαι εκείνη την ομάδα του Απόλλωνα; Την ομάδα που έστησε ο Γιαννης Παθιακάκης και η διοίκηση Αλαμάνου από νεαρούς και εξαιρετικά ταλαντούχους νεαρούς, εκλεκτούς ξένους και αρκετούς έμπειρους, (ακόμα και μουντιαλικούς) παίκτες;

Μπορείς να αναγνωρίσεις τις ιστορικές μορφές του συλλόγου που τον οδήγησαν στην πρώτη και μοναδική του έξοδο σε ευρωπαϊκά κύπελλα από μια απλή φωτογραφία;

Έχεις πέντε λεπτά να αναγνωρίσεις 10 παίκτες του Απόλλωνα Αθηνών της σεζόν 1994-95.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ