Carrey
Βρείτε μας στο

Είναι ένας από τους καλύτερους κωμικούς που εμφανίστηκαν ποτέ στο σινεμά. Για πολλούς από εμάς είναι ο κορυφαίος. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί βέβαια δεν έχουν καμία σημασία ή λόγο ύπαρξης. Αυτό που έχει την τεράστια ουσία είναι το ταλέντο του. Δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει. Ο Jim Carrey αποφάσιζε πότε θα το δείξει ολόκληρο και πότε θα κρατήσει το μεγάλο κομμάτι μόνο για τον εαυτό του.

Εκτός από ένα τεράστιο ταλέντο χιούμορ, ο Carrey έχει αποδείξει ότι μπορεί να αποδώσει το ίδιο άπταιστα και στο δράμα. Το Truman Show και το Eternal Sunshine το βροντοφώναξαν για χάρη του. Τα τελευταία χρόνια έχει μείνει κάπως στο παρασκήνιο. Χαρακτηριστικό δείγμα κωμικού που με το χιούμορ κρύβει το δικό του σκοτάδι, ο 55χρονος πλέον καλλιτέχνης έχει γίνει λιγάκι παραπάνω εσωστρεφής. Η αυτοκτονία της πρώην συζύγου του συνηγόρησε πάρα πολύ σε αυτό.

Τον έγραψα ως καλλιτέχνη. Δεν έγινε κάποιο λάθος. Αυτό που φαντάζεσαι όταν ακούς τη λέξη, αυτό έχει από την κορφή ως τα νύχια ο Jim Carrey. Κι επειδή ούτε ελάχιστοι το ήξεραν μέχρι σήμερα, ο ίδιος το μοιράζεται μέσα από ένα μίνι ντοκιμαντέρ που μπαίνει στον δικό του ναό. Εκεί όπου συνδιαλέγεται με το χρώμα και βρίσκει την ψυχική ηρεμία στους καμβάδες, τις τέμπερες και τα γλυπτά.

Στο υπόγειο του σπιτιού του στη Νέα Υόρκη έχει χτίσει ένα κανονικό ατελιέ. Ένα ατελιέ που ξεδιπλώνεται με το ντοκιμαντέρ που τιτλοφορείται I Needed Color. Ξεκάθαρη δήλωση με τον παρελθοντικό χρόνο. Ένας Αόριστος που είναι πολύ οριστικός και αφορά το σημείο που του γέννησε κι άλλες μαυρίλες. Υπερρεαλισμός, φοβισμός, ίχνη κυβισμού, πλαισίωση και πολλές λεπτές γραμμές. Θα μπορούσες να αποκαλέσεις το ύφος του πλεγματικό. Ακόμα και πάνω στο ανθρώπινο σώμα δημιουργεί πλέγματα. Τοποθετεί την δαιδαλώδη διαδρομή που κάνει κάθε μέρα στην ψυχή του.

«Σε μια εποχή που προσπαθούσα να θεραπεύσω μια τραυματισμένη καρδιά, έκανα το βήμα» αναφέρει έμπλεος με ηρεμία και αποδοχή του εαυτού του ο Carrey. «Αυτό που με διδάσκει η ζωγραφική είναι η ελευθερία. Από το παρελθόν, από το μέλλον, από το να μετανιώνω, από το να στενοχωριέμαι. Στη βάση της κάθε τέχνης αυτό που υπάρχει ατόφιο είναι η αγάπη».