House of The Dragon: Μια βουτιά στην ορμή του πολέμου με ένα καταιγιστικό φινάλε
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

House of The Dragon: Μια βουτιά στην ορμή του πολέμου με ένα καταιγιστικό φινάλε

Η πρεμιέρα της 2ης σεζόν ξεκίνησε πολύ νωθρά, αλλά έκανε μια τελική ευθεία στη μέγιστη ταχύτητα

Όταν μια σειρά κάνει κοντά 2 χρόνια να βγάλει την 2η σεζόν της, όπως το House of The Dragon, χρειάζεται μια επανάληψη σε βασικά γεγονότα της 1ης σεζόν για να δεις πού κινούνται τα πράγματα.

Στην περίπτωση του House of the Dragon που έχει και τόσα ονόματα και μια πολυπλοκότητα στις μεταξύ τους σχέσεις, η ανακεφαλαίωση είναι ακόμα πιο σημαντική. Για μια σπάνια φορά όμως για τα δεδομένα του σύμπαντος του Μάρτιν όπως αποτυπώνεται τηλεοπτικά από την πρώτη σεζόν του Game of Thrones, το 1ο επεισόδιο της 2η σεζόν ήταν συμπυκνωμένο και κατατοπιστικό.

Συμπυκνωμένο για τα δεδομένα του House of The Dragon, αφού τα 55 λεπτά δεν είναι και εύκολη διάρκεια για να την χωνέψει ο μέσος θεατής σήμερα. Εν προκειμένω όμως, είναι μια χαρά διάρκεια, υπό την έννοια πως μετά το πρώτο αργό και κάπως βαρετό μισό του 1ου επεισοδίου της 2ης σεζόν, έρχεται ένα δεύτερο μισό με σημαντικές εξελίξεις.

Από δω και πέρα θα φύγουν αρκετά spoilers, οπότε αν δεν έχεις δει το επεισόδιο, δικό σου πρόβλημα. Ποιος σου είπε να τριγυρνάς στα ίντερνετς ενώ δεν έχεις δει το επεισόδιο; Αν δε σε προστατεύεις εσύ, γιατί να σε προστατεύσουμε εμείς; Μη σκέφτεσαι μόνο τον εαυτό σου!

Για την ανακεφαλαίωση λοιπόν, βρισκόμαστε χρονικά λίγο μετά την δολοφονία του γιου της Rhaenyra από τον Aemond Targaryen, κάτι που προκαλεί την δίψα της για εκδίκηση και στενεύει τον κλοιό του αποκλεισμού του Γουέστερος, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προμήθειες και τρόφιμα.

Η Rhaenyra έχει παρατήσει το δικό της βασίλειο κι έχει σπεύσει για να επιβεβαιώσει πως ο γιος της είναι νεκρός. Και βρίσκει ένα φτερό δράκου μόνο και κάποια από τα ρούχα του. Οπότε, έχοντας επιβεβαιώσει πως τον σκότωσε ο Aemond, ζητά εκδίκηση.

Και για κάτι τέτοιες δουλίτσες, ο αρμόδιος είναι ο Daemon που κάνει και το ρεπορτάζ του ο ατιμούτσικος και μαθαίνει πράγματα για δύο πρόσωπα-κλειδιά που ζουν εντός του Γουέστερος και θα κληθούν να πάρουν εκδίκηση στο όνομα της Rhaenyra.

Οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος, λέει το ρητό, οπότε ένας γιος δικός της νεκρός, ισοφαρίζεται μόνο με έναν γιο της Άλισεντ νεκρό.

Κόντρα στα πολυδιαφημισμένα μεγαθήρια: Το τηλεπαιχνίδι που σκίζει σε τηλεθέαση χάρη στον παρουσιαστή του
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Κόντρα στα πολυδιαφημισμένα μεγαθήρια: Το τηλεπαιχνίδι που σκίζει σε τηλεθέαση χάρη στον παρουσιαστή του

Ο αντιπαθέστατος Aemond είναι ο στόχος, αλλά οι δύο πληρωμένοι δολοφόνοι θα προτιμήσουν την εύκολη λύση του να σκοτώσουν τον γιο του Aegon Targaryen, κάτι που θα ενισχύσει την εκδίκηση και την αντεκδίκηση.

Με τις σκηνές ερωτικού περιεχομένου να είναι μόλις 2 στο επεισόδιο, με τους δράκους να έχουν μικρή συμμετοχή, το επεισόδιο μοιάζει μέχρι τα μισά του, με απαγγελία από τη Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου.

Αυτό που είναι πολύ δυνατό σε ακόμα ένα επεισόδιο της σειράς, είναι οι ερμηνείες των ηθοποιών, με τον Ματ Σμιθ να είναι καταπληκτικός στις εκφράσεις του και στις κινήσεις του ως Daemon Targaryen, το ίδιο κι ο Ράις Άιφανς στον ρόλο του Otto Hightower.

Στο επεισόδιο αυτό έχουμε και μια αναφορά στο…μέλλον, που για εμάς είναι παρελθόν, δηλαδή τους λόγους που χτίστηκε το Τείχος της Νυχτερινής Φρουράς στον Βορρά, που είναι οι White Walkers.

Το ξεκίνημα του House of the Dragon είναι ελπιδοφόρο ως προς την ποιότητα της αφήγησης που στο τελευταίο 20λεπτο είναι άριστη. Και γι’ αυτό, το πιστεύουμε, με την 2η σεζόν της, η σειρά μπορεί να ξεπεράσει το Game of Thrones. Και χωρίς να χρειαστούν σκηνές με όργια και άλλες σεξουαλικές περιπτύξεις σε χαμαιτυπεία.