Το νέο τρέιλερ του Blade Runner είναι εδώ και μας προκαλεί πολλαπλές ανατριχίλες (Vids)
Βρείτε μας στο

Ζούμε και αναπνέουμε για τον Οκτώβρη. Και σε όποιον φαίνεται υπερβολική αυτή η δήλωση διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του κομματιού, παρακαλώ να αποχωρήσει από εδώ. Δεν σας αξίζει κύριε ή κυρία μου να βρίσκεστε εδώ μέσα και να με διαβάζετε. Πάμε στους υπόλοιπους: ζούμε και αναπνέουμε για τον Οκτώβρη λοιπόν σύντροφοι. Πέντε μήνες ακόμα για την κυκλοφορία στους κινηματογράφους του σίκουελ του Blade Runner!

Και αν ήμασταν όλοι διστακτικοί όταν μάθαμε πως το έπος του Ρίντλεϊ Σκοτ, αυτό το υπαρξιστικό Sci-Fi αριστούργημα που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όχι μόνο τον χώρο του Sci-Fi αλλά και ζητήματα της ίδιας της ζωής όπως η Δημιουργία, η Συνείδηση, η Νοημοσύνη, ο Έρωτας, οι πρώτοι δισταγμοί μας κάμφθηκαν όταν μάθαμε ότι σκηνοθέτης θα είναι ο Ντένις Βιλνέβ.

Ο Καναδός Βιλνέβ αποτελεί (ίσως μαζί με τον Κρίστοφερ Νόλαν) τον σκηνοθέτη του Χόλιγουντ που μπορεί να του αποδωθεί περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ο χαρακτηριστμός του ραματιστή (με την έννοια που προσέδωσε στη λέξη ο «μπαμπάς» τόσο του Βιλνέβ όσο και του Νόλαν, ο Κιούμπρικ).

Οι δισταγμοί μας υπερκαλύφθηκαν εντελώς πριν πέντε μήνες περίπου, στο πρώτο teaser:

Σκοτεινό και επιβλητικό, με μουσική που αποτελεί το ιδανικό σάουντρακ της Sci-Fi δυστοπίας, το teaser του «Blade Runner 2049» μας έβαλε για τα καλά στην πρίζα.

Και πλέον μπαίνουμε για τα καλά στην τρίτη φάση. Αυτή της οδυνηρής, ατελείωτης προσμονής πριν την λυτρωτική πρώτη θέαση. Το πρώτο trailer της ήδη ιστορικής ταινίας είναι γεγονός και έχει έρθει για να μας προκαλέσει πολλαπλές ανατριχίλες.

Ανατριχιάστε ελεύθερα:

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

O Βιλνέβ την έχει πιάσει την ουσία. Ο σεβασμός στην αισθητική και την ατμόσφαιρα του πρώτου Blade Runner είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Η ταυτόχρονη πρόθεσή να το κάνει σύγχρονο δεν διακατέχεται από κάποιο ψώνιο αλλά από τίμια geek διάθεση!

Κυρίως, το πιο γαμάτο με τα όσα μας δείχνει το trailer είναι πως… δεν μας δείχνει τίποτα! Μας αφήνει στην μπρίζα, κάνει την υπόθεση εξαιρετικά ομιχλώδη. Παίρνουμε απλά μια ιδέα αλλά όπως όλα δείχνουν μάλλον πρέπει να δούμε την ταινία για να καταλάβουμε την υπόθεσή της.

Και επειδή πέντε μήνες είναι πολλοί διάολε ας δούμε ξανά και ξανά το trailer. Ή φυσικά την παλιά ταινία:

Ήδη μπορούμε να το μαντέψουμε: όταν θα πέσουν οι πρώτοι τίτλοι του «Blade Runner 2049» θα δακρύσουμε (και τα δάκρυα μας θα χαθούν μέσα στην βροχή)…