netflix
Βρείτε μας στο

Εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό χάρτη λίγο μετά το Vinyl. Σχετικά ταυτόχρονα με το Atlanta. Φαίνεται όμως πως το τηλεοπτικό πεδίο δεν αντέχει τόσο πολλή μουσική. Το Atlanta συνεχίζει και βραβεύεται. Το Vinyl έμεινε στον ένα κύκλο, κάτι που αποφασίστηκε από το 6ο μόλις επεισόδιο. Το The Get Down φαινόταν να περνάει τον σκόπελο μόλις βγήκε το δεύτερο μέρος της πρώτης σεζόν από το Netflix. Από εδώ είχαμε γράψει ότι κατάφερε με έναν μοναδικό τρόπο να γίνει πολύ καλύτερο από όσα μας είχε δείξει. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία σημασία πλέον.

Το Netflix αποφάσισε να διακόψει εντελώς το The Get Down σύμφωνα με το Variety. Οι λόγοι είναι προφανείς. Το να πληρώνεις 120 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά – η ακριβότερη παραγωγή του δικτύου – για να παίρνεις τηλεθέαση μόλις 3.2 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι πολύ δυσανάλογο. Εκτός από τα ποσοστά, υπήρχαν μεγάλα θέματα σε επίπεδο παραγωγής και σεναρίου, με το άρθρο να αναφέρει ότι ορισμένες φορές το σενάριο κάθε επεισοδίου χρειαζόταν πολύ rewriting.

Ο δημιουργός του Get Down, ο Μπαζ Λούρμαν εξήγησε την δική του οπτική γιατί το σόου δε θα μπορούσε να πάει παραπέρα. «Αγαπητοί φανς. Θέλω να σας μιλήσω με ανοιχτή καρδιά και να σας δώσω να καταλάβετε πόσο γεμάτος και συγκινημένος νιώθω κι εγώ αλλά και κάθε άτομο που έβαλε το είναι του σε αυτή την παραγωγή, από το πάθος και την αφοσίωση σας για το μέλλον του Get Down, να δείτε το επόμενο κεφάλαιο, να ξεκινήσουμε από τώρα τη συνέχεια. Θέλω να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν προβλέπεται να συμβεί.

Όταν μου ζητήθηκε να συμμετάσχω σε αυτό και να βρεθώ στο επίκεντρο, αναγκάστηκα να αναβάλλω τη σκηνοθεσία μιας ταινίας για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η αποκλειστικότητα ήταν ένα προαπαιτούμενο από το Netflix και τη Sony που υπήρξαν τρομεροί υποστηρικτές σε όλο αυτό. Με σκοτώνει που δεν μπορώ να διχοτομήσω τον εαυτό μου και να είμαι διαθέσιμος και για τα δύο. Νιώθω τόσο βαθιά συνδεδεμένος με όλα τα άτομα που δουλέψαμε σε αυτή την αξιοσημείωτη εμπειρία. […] Όσον αφορά στο μέλλον της σειράς, το πνεύμα του και η ιστορία που έχουμε αρχίσει να λέμε, έχουν ήδη αυτονομηθεί. Έχουν τη δική τους ζωή.  Μια ζωή που θα συνεχίσει να αφηγείται κάπως, κάπου, κάποτε από εσάς τους απίστευτους υποστηρικτές».