shadow
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Shadow: Ο Ζανγκ Γιμού επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει άριστα

Μετά το διάλειμμα με την χολιγουντιανή μπλοκμπαστεριά του Great Wall που τελικά δεν έγινε μπλοκμπαστεριά.

Κάθε χρονιά επιφυλάσσει στον δυτικό κινηματογράφο ένα μεγάλο ταρακούνημα από την Άπω Ανατολή. Το 2015 ήταν το τρομερό Assassin του Χου Χσιάο-Χσιέν. Πέρσι ήταν το Handmaiden του Παρκ Τσαν-Γουκ. Για το 2017 θα είναι το The Day After του Χονγκ Σανγκ-Σου ή το Before We Vanish του Κιγιόσι Κουροσάουα. Κάτι μου λέει ότι για το 2018 το Shadow του Ζανγκ Γιμού θα κερδίσει επάξια αυτόν τον τίτλο. Ιδίως αν σκεφτούμε ότι έχει περάσει μια τριετία από τότε που ο Κινέζος σκηνοθέτης έδειξε όλο το εύρος της μαγικής του ικανότητας. Μιλάω φυσικά για το Coming Home, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα πολύ κοντά με το Assassin, οπότε μοιράστηκε τη θέση που ανέφερα.

Στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Σαγκάης που ξεκίνησε χθες ο Γιμού έδωσε ένα μικρό preview από την ταινία Shadow που βρίσκεται σε στάδιο μεταπαραγωγής και δεν αναμένεται να βγει στις αίθουσες πριν την αυγή του 2018, εκτός κι αν την κρατήσει λίγο παραπάνω για τις επόμενες Κάννες. Αυτό που οδηγεί σε ένα αβίαστα θετικό συμπέρασμα για την ταινία είναι ότι θα πρόκειται για ένα δράμα πολεμικών τεχνών, κάτι στο οποίο ο Γιμού είναι μάστερ. Θιασώτης και από τους σύγχρονους θεμελιωτές του είδους.

Παρόλο που δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες για το Shadow, αυτό που είναι γνωστό επαυξάνει την αναμονή. Ο χρόνος της αφήγησης τοποθετείται στην περίοδο των Τριών Βασιλείων της Κίνας (220-280 μ.Χ.). Το καστ αποτελείται από τους Ντενγκ Τσάο, Σουν Λι, Ζενγκ Κάι και Γκουαν Ξιαοτόνγκ, ενώ το σενάριο υπογράφουν ο Γιμού με τον Γουέι Λι.

Shadow: Ο Ζανγκ Γιμού επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει άριστα

Στις 4 λήψεις από τα γυρίσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα στη Σαγκάη, βλέπουμε μερικά γνώριμα σκηνικά ως προς την martial art οπτική που έχει εγκολπώσει από το 200 και μετά το σινεμά της Άπω Ανατολής. Ένα μυστικιστικό σκοτάδι να «ποτίζει» τον Δυτικό με την αύρα του παρελθόντος, βροχή που πάντοτε προσδίδει πλεόνασμα δύναμης και ηχητικών συναισθημάτων στη σκηνή, στρατιώτες, λεπίδες, πτώματα χωμένα μεταξύ νερού και εδάφους σε μια ιστορία που δείχνει να αναζητά το στοιχείο της εκδίκησης. Το σχεδόν μπαρόκ «θα πάρω αυτό που με αποτρέψατε να πάρω, αυτό που μου ανήκει» πνεύμα είναι διάχυτο.

Για όλους τους πιστούς του Γιμού το Shadow φαντάζει ως υπενθύμιση. Μια υπενθύμιση του πόσο αχρείαστες είναι οι μπάρες δυτικής-απωανατολίτικης κουλτούρας. Γιατί θα βρεθείς εύκολα να μαγεύεσαι από αυτό που δεν φανταζόσουν!

Shadow: Ο Ζανγκ Γιμού επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει άριστα

Shadow: Ο Ζανγκ Γιμού επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει άριστα

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί