transformers
Βρείτε μας στο

Transformers 5: Ο Τελευταίος Ιππότης (Transformers: The Last Knight)

2017/ Δράση-Περιπέτεια/ 107′

Σκηνοθεσία: Μάικλ Μπέι

Με τους: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λόρα Χάντοκ, Άντονι Χόπκινς, Τζος Ντουχάμελ, Σαντιάγκο Καμπρέρα

Η σύγκρουση των ανθρώπων με τους Tranformers μαίνεται. Ο Optimus Prime είναι αιχμάλωτος. Το μέλλον βρίσκεται σε μια ισορροπία τρόμου, με την καταστροφή να στέκεται κάτω από τα πόδια του. Μπροστά στο δυσοίωνο σενάριο της ηγεμονίας των μηχανών, το παρελθόν θα έρθει να φέρει τις απαντήσει. Ο μύθος του Τελευταίου Ιππότη θα δημιουργήσει μια συμμαχία που θα γίνει το τελευταίο όπλο στα χέρια των ανθρώπων. Ο Κέιντ Γίντερ (Γουόλμπεργ), ο Σερ Έντμουντ Μπέρτον (Χόπκινς), η Λόρα Χάντοκ, μια καθηγήτρια στην Οξφόρδη, και η Bumblebee θα αναλάβουν να ξυπνήσουν τις έσχατες ικμάδες αντίστασης απέναντι στην κατάρρευση του κόσμου τους.

Θα είναι αυτό το τελευταίο μέρος των Transformers; Κάθε φορά έτσι λέμε και δύο χρόνια μετά οι Transformers ξανάρχονται. Ο Μάικλ Μπέι δεν ανακόπτεται από τις μέτριες κριτικές και δύσκολα δεν θα βρει μια νέα εξιστόρηση.

Με τον μπαμπά ή την μαμά 2 (Papa ou maman 2)

2017/ Κωμωδία/ 86′

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Σκηνοθεσία: Μαρτέν Μπουρμπουλόν

Με τους: Λορέν Λαφίτ, Μαρίν Φουά, Αλεξάντρ Ντεσρουσό

Έχουν περάσει 2 χρόνια και οι  φοβεροί γονείς του Papa Ou Maman έχουν χωρίσει οριστικά. Τα παιδιά τους όμως θέλουν να τους δουν ξανά μαζί και τους υποχρεώνουν να τα ξαναβρούν. Οι γονείς για μην τα στεναχωρήσουν θα δεχτούν να μείνουν μαζί αλλά θα κάνουν τα πάντα για να τους αποδείξουν ότι αυτή η συμβίωση δεν μπορεί να πετύχει. Μετά το πρώτο μέρος το 2015, μια αδιάφορη γαλλική κωμωδία επιστρέφει για να ολοκληρώσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Αδιάφορα.

Κάποτε στην Καλιφόρνια (Once Upon A Time in Venice)

2017/ Δράση-Κωμωδία/ 94′

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάλεν, Ρομπ Κάλεν

Με τους: Μπρους Ουίλις, Τζέισον Μομόα, Ελίζαμπεθ Ρομ, Τζον Γκούντμαν, Tyga, Φάμκε Γιάνσεν, Τόμας Μίντλντιτς, Άνταμ Γκόλντμπεργκ

Ο Μπρους Γουίλις, ο Τζέισον Μομόα και ο Τζον Γκούντμαν είναι καλά υλικά για μια καλή συνταγή. Η συνταγή όμως χαλάει. Ο Στιβ Φορντ (Γουίλις) είναι ένας μέτριος αστυνομικός στο Venice Beach της Καλιφόρνια, που ποντάρει πολλά στη στολή  του για να φλερτάρει. Στη στολή και στον κολλητό και wingman του, τον σκύλο του Μπάντι. Όταν η ντόπια συμμορία απαγάγει τον Μπάντι, ο Φορντ θα τεθεί στην υπηρεσία του Σπάιντερ (Μομόα), του ηγέτη της, με αντάλλαγμα την επιστροφή του φίλου του. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπερβεί το νόμο σε επικίνδυνο βαθμό. Οι κριτικοί θεωρούν τη συγκεκριμένη ταινία το «έπιασα πάτο» του Γουίλις και η αλήθεια είναι πως δεν απέχουν από την πραγματικότητα.

Ευαίσθητες Χορδές (Le coeur en braille / Heartstrings)

2016/ Ρομαντική Κομεντί/ 86′

Σκηνοθεσία: Μισέλ Μπουζενά

Με τους: Σαρλ Μπερλίνγκ, Φλοράνς Γκερίν, Πασκάλ Ελμπέ, Αλί Βαγιό, Ζαν Στακ Ντι Πακ

Η Μαρί είναι μια έφηβη αφοσιωμένη στο σχολείο και το βιολοντσέλο. Ο Βικτόρ είναι ένα δυναμικό αγόρι, αλλά με κάποιες δυσκολίες στο σχολείο. Χωρίς να γνωρίζει ότι η Μαρί χάνει σιγά-σιγά την όρασή της, ο Βικτόρ την ερωτεύεται και λίγο-λίγο, προς έκπληξή του, η Μαρί τον βοηθά. Από την στιγμή που η Μαρί τού αποκαλύπτει το μυστικό της, τα δύο παιδιά κάνουν μια συμφωνία: ο Βικτόρ υπόσχεται να την βοηθήσει να κρύψει την αλήθεια για να καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις στο ωδείο. Μια βαθιά φιλία θα γεννηθεί ανάμεσά τους και θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν τον κόσμο ολόκληρο.

Η πρόταση της εβδομάδας: Εκδίκηση με Στυλ (Going in Style)

Μόργκαν Φρίμαν και Μάικλ Κέιν είναι οι τύποι που έχουν παίξει στο 50% των ταινιών της τελευταίας 7ετίας. Όσα τρέιλερ έχεις δει, έχεις την αίσθηση ότι τους περιλαμβάνουν. Μαζί με τον Άλαν Άρκιν θα γίνουν ένα τρίο γέρων που θα αποφασίσουν να κάνουν κάτι που ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν. Παρευρισκόμενοι σε μια ληστεία τράπεζας θα πάρουν την έμπνευση για να εκδικηθούν με τη σειρά τους αυτούς που τους έκοψαν τη σύνταξη, λόγω κακής διαχείρισης. Θα γίνουν οι επόμενοι ληστές. Η ταχύτητα τους έχει εγκαταλείψει χρόνια. Οι αντοχές επίσης. Αλλά έχουν ένα ισχυρό όπλο. Είναι διατεθειμένοι να φτάσουν στο τέρμα και κανείς δεν το περιμένεις από αυτούς.

Ο Ζαχ Μπράφ σκηνοθετεί την καλύτερη ταινία της σκηνοθετικής του πορείας, μετά το High Cost of Living, και προσφέρει μια από τις καλύτερες κωμωδίες καλοκαιριού για την τελευταία 5ετία. Φυσικά με αυτό το καστ θα ήταν δύσκολο να μην καταφέρει κάτι τέτοιο. Παρόλο που το σενάριο των γερόλυκων που δίνουν απαντήσεις εσχάτως παίζει πάρα πολύ.