jumanji
Βρείτε μας στο

Αν κάναμε μια μικρή σφυγμομέτρηση και ρωτούσαμε δέκα άτομα να μας πουν ένα χαρακτηριστικό των μεσημεριών των παιδικών τους χρόνων, τότε όλα θα είχαν μια κοινή ανάμνηση. Τρεις παρά δέκα, λίγο μετά το μεσημεριανό (ή κατά την διάρκεια του μεσημεριανού), τηλεόραση ανοιχτή, οι μεγάλοι να ακούνε μόνο, τα πιτσιρίκια να βλέπουν κιόλας. Ένα επιτραπέζιο, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς και δύο παιδιά. Το Jumanji είναι η πιο old time classic ανάμνηση Ελλήνων που πέρασαν παιδική ηλικία στα 90’s. Αυτό, το Jack και το Mrs Doubtfire μας σύστησαν τον πολυτάλαντο Ρόμπιν.

Όλες αυτές οι αναμνήσεις παίρνουν άλλη υπόσταση στη σημερινή εποχή. Σε ένα Χόλιγουντ που έχει ανάγκη από περισσότερη παραγωγή, από περισσότερες ιδέες, υπάρχουν εκείνοι που αναλαμβάνουν το δυσκολότερο έργο. Να ψαχουλέψουν το παρελθόν σαν πλάνητες. Ο Ντουέιν Τζόνσον χαίρει της εκτίμησης και αποδοχής όλου του σινεφίλ κοινού. Όχι γιατί οι ταινίες του σημαδεύουν το σινεμά. Αλλά γιατί κάθε φορά σηματοδοτούν τις αποστάσεις μας από τους παιδικούς μας εαυτούς. Με το Baywatch κάτι τέτοιο επιχείρησε να αναστήσει. Το πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Η φάση αυτή του καλάρεσε και τώρα ενώνει δυνάμεις με τον Τζακ Μπλακ για κάτι εξίσου ή και περισσότερο δυνατό.

Το Jumanji 2, εκμεταλλευόμενο τα χαρίσματα του σύγχρονου σινεμά, μπορεί να ενταχθεί στη νέα εποχή και να ποντάρει σε μια διαφορετική πτυχή. Της πιο αληθοφανούς αναπαράστασης των ζώων και των καταστάσεων που ζωντανεύει το επιτραπέζιο.

Ο Τζόνσον, ο Μπλακ, ο Κέβιν Χαρτ και η Κάρεν Γκίλαν θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτή την κάπως εξελιγμένη εκδοχή του Jumanji: Welcome to the Jungle, με το πρώτο trailer να αναμένεται μες στον Ιούλιο. Κατά πάσα πιθανότητα η ComicCon θα έχει την τιμή να το προβάλλει πρώτη. Κρίνοντας μάλιστα από τα ειωθότα της εποχής, που θέλουν τα franchises να ξεκινούν το promo και το anticipation τους ένα χρόνο πριν, με 3-4 trailer, τότε θα χτιστεί ένας μεγάλος μύθος γύρω από το sequel. Ένας μύθος που στην βάση του θα έχει αναμφίβολα και τον φόρο τιμής προς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς.

Όπως είπε ο Τζακ Μπλακ στο Hollywood Reporter, η ιστορία θα μπει για τα καλά αυτή τη φορά μέσα στη ζούγκλα του Jumanji, αντί να φέρνει κομμάτια της ζούγκλας στην σοφίτα. Εκεί, στη ζούγκλα, θα εμφανιστεί και ο Γουίλιαμς. Όχι με φυσική παρουσία. Αλλά ο χαρακτήρας του Άλαν Πάρις θα βοηθήσει τους ήρωες να φτάσουν στο τέλος. Με στοιχεία που έχει αφήσει κρυμμένα στη ζούγκλα, θα έχει έναν ρόλο-κλειδί για το στόρι.