lucky
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσε να είναι μια ταινία του Τζιμ Τζάρμους. Θα μπορούσε να είναι μια ταινία του ίδιου του Ντέιβιντ Λιντς. Όχι. Ο Ντέιβιντ Κάρολ Λιντς – που δεν υπάρχει στοιχείο ότι συγγενεύει με κάποιο τρόπο με τον Ντέιβιντ – που τον θυμάσαι από το πέρασμα του από Walking Dead και Fargo, σκηνοθετεί το Lucky έχοντας όλες τις επιδράσεις από τους δύο προαναφερθέντες.

Με τον συνεπώνυμο του και τον Χάρι Ντιν Στάντον, ο Κάρολ Λιντς μας τοποθετεί στις ράγες μιας αναζήτησης. Στόχος είναι ο Πρόεδρος Ρούζβελτ. Όχι προφανώς ο άνθρωπος. Αλλά μια χελώνα 100 ετών που την ονόμασαν έτσι.  Η χελώνα είναι ένα από τα ελάχιστα όντα πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που μπορούν να βγάλουν κοροϊδευτικά τη γλώσσα στον άνθρωπο. Μπορεί να γεννηθεί 50 χρόνια πριν από σένα και να πεθάνει 25 μετά. Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να υπάρχει χελώνα που να έζησε την Επανάσταση του 1821. Ή την πρώτη πτώχευση του νεοσύστατου κράτους.

Η χελώνα είναι ο στόχος του Χάουαρντ (Ντέιβιντ Λιντς) και του Λάκι (Χάρι Ντιν Στάντον). Είναι ταυτόχρονα και το όχημα του δεύτερου στο Lucky. Μέσα από αυτή την αναζήτηση κοιτάζει το τέλος του. Το σημείο όπου το φως λάμπει περισσότερο από ποτέ. Στιγμιαία. Και μετά χάνεται. Και μετά χάνεσαι.

Στα απλωμένα εδάφη του αμερικανικού νότου, εκεί όπου το Φως δεν κλειδώνεται μεταξύ πολυκατοικιών, ουρανοξυστών και πυκνοκατοίκησης, ο Λάκι, ένας 90χρονος άθεος, θα κάνει το δικό του πέρασμα. Το τέρμα της διαδρομής θα κάνει ακόμα και αυτόν τον άθεο να αναλογιστεί τη δύναμη της κάθε στιγμής. Το παροδικό της ύπαρξης και την ευθραυστότητα της.

Έμπνευση της ταινίας Lucky αποτελεί ένα γεγονός που κατεγράφη στο JFK της Νέας Υόρκης. 40 χελώνες ξεκίνησαν το τελετουργικό του ζευγαρώματος προκαλώντας καθυστέρηση σε αρκετές πτήσεις. Πάνω σε αυτό ο σερίφης Χάουαρντ θα γυρίσει να πει: «Κυρίες και κύριοι, υπάρχουν πλάσματα σε αυτόν τον πλανήτη που είναι μεγαλύτερα από εμάς. Και η χελώνα είναι ένα από αυτά!»

Ο Ντέιβιντ Λιντς και ο Στάντον βρίσκονται μαζί μετά τη συνεργασία τους για το νέο κύκλο του Twin Peaks και το Indiewire κάνει λόγο για την ερμηνεία μιας ζωής, ενώ το Variety τοποθετεί την ερμηνεία του Στάντον ως το αποτέλεσμα μιας καλλιτεχνικής πορείας 6 δεκαετιών.

*Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του Lucky

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)