Πριν από την Πλημμύρα: Ο Ντι Κάπριο στην πιο δύσκολη αποστολή του...
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Πριν από την Πλημμύρα: Ο Ντι Κάπριο στην πιο δύσκολη αποστολή του…

Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο στην πιο δύσκολη αποστολή του: Να πείσει τον κόσμο ότι ο χρόνος του πλανήτη τελειώνει…

Τι κοινό έχουν ο πάπας, ένας πρώην πλανητάρχης, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Λεονάρντο ντι Κάπριο; Είναι μερικά μόνο από τα πρόσωπα που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ που πρωταγωνιστεί ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός.

Ναι, αυτή τη φορά ο Λίο δεν θα μας απασχολήσει για μια ακόμη οσκαρική ερμηνεία ή για τη συλλογή του με τα αγγελάκια της Βικτώρια αλλά σε διαφορετικό ρόλο θα προσπαθήσει εκμεταλλευόμενος την λάμψη του να στρέψει τα φώτα στο μείζον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.

lio2

«Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει και συμβαίνει τώρα. Ο χρόνος τελειώνει, το ρολόι έχει σημάνει την τελευταία ώρα για τον πλανήτη» θα δηλώσει ο Ντι Κάπριο αποκαλύπτοντας πως ο στόχος του δεν ήταν να κάνει ένα ακόμη οικολογικό ντοκιμαντέρ αλλά να συγκεντρώσει τις αποδείξεις των καταστροφικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και να θέσει το ερώτημα κατά πόσο η ανθρωπότητα μπορεί να βρει λύσεις.

Το 2014 έχοντας την αρχική ιδέα πλησίασε τον σκηνοθέτη Φίσερ Στίβενς, δημιουργό του ντοκιμαντέρ «The Cove» για το κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία, και του πρότεινε να κάνουν την ταινία με τον ίδιο πρωταγωνιστή. Και οι δυο πιστεύουν πως η απήχηση του Ντι Κάπριο έχει τη δύναμη να ευαισθητοποιήσει και να αγγίξει ένα ποσοστό του κοινού.

lio3

Ο Στίβενς δήλωσε πως η αφοσίωση του χολιγουντιανού ηθοποιού στο συγκεκριμένο ζήτημα ήταν βαθύτερη από όσο μπορούσε να φανταστεί. Μάλιστα ενώ γύριζαν ο Ντι Κάπριο πηγαινοερχόταν στα γυρίσματα της Επιστροφής ανακαλύπτοντας πως τελικά δεν χρειάζεται και πολύ ύπνο. Στο «Πριν την Πλημμύρα» (Before the Flood) – τίτλος εμπνευσμένος από τον πίνακα του Ιερώνυμου Μπος The Garden of Earthly Delights – o Ντι Κάπριο ταξιδεύει από τη Γροιλανδία ως την Κίνα και το Αρχιπέλαγος Κιριμπάτι και γίνεται αυτόπτης μάρτυρας όλων των φαινομένων που αποδεικνύουν την κλιματική αλλαγή.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Στη διάρκεια των ταξιδιών του συναντάται και συνομιλεί με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες, ακτιβιστές, επιστήμονες αλλά και απλούς πολίτες που βιώνουν τις συνέπειές της. Από τον πάπα Φραγκίσκο ως τη γυναίκα στην Ινδονησία που ρισκάρει τη ζωή της για τη σωτηρία του δάσους και από τον Μπαράκ Ομπάμα ως τον δισεκατομμυριούχο Έλον Μασκ που προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που ενεργοδοτείται ο κόσμος, όλοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

lio1

«Αν ήταν ταινία θα μπορούσαμε να καθορίσουμε το τέλος αλλά είναι ζωή και δεν μπορούμε να υποκριθούμε πως ξέρουμε πως θα τελειώσει» θα δηλώσει ο οσκαρικός ηθοποιός προειδοποιώντας για τις επερχόμενες καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Οι συντελεστές προσπάθησαν και κατάφεραν τελικά να βγει το ντοκιμαντέρ στον αέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές θέλοντας να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει πως αν εκλεγεί θα αποσύρει το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή. Το «Πριν την Πλημμύρα» (Before the Flood) θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο National Geographic Channel.