Annabelle
Βρείτε μας στο

Χωρίς τις μεγάλες αφίξεις αυτή η εβδομάδα σε κινηματογραφικό επίπεδο, με το Annabelle Creation να δεσπόζει και το Γυάλινο Κάστρο με Μπρι Λάρσον, Ναόμι Γουότς και Γούντι Χάρελσον σε career high να έπεται.

Annabelle: Creation (Annabelle 2)

2017/ Τρόμου/ 109′

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σάντμπεργκ

Με τους: Μιράντα Ότο, Στέφανι Σίγκμαν,  Άντονι ΛαΠάλια, Τάλιθα Μπέιτμαν, Λούλου Γουίλσον, Φιλίπα Αν Κούλτχαρντ

Ένας πρώην κουκλοποιός, ο Σαμ Μάλινς, και η γυναίκα του Έστερ, ζουν στην Καλιφόρνια. Μια μέρα τους επισκέπτεται μια μοναχή με 6 κορίτσια, που προέρχονται από ένα ορφανοτροφείο που έκλεισε, και τις φιλοξενούν. Στην διάρκεια της διαμονής τους τα κορίτσια θα γίνουν αρκετά περίεργα. Ένα από αυτά θα ανοίξει μια απαγορευμένη πόρτα. Εκεί θα βρει μια κούκλα, την Annabelle. Θα της αρέσει πολύ. Μόνο που δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι. Πρόκειται για μια κούκλα με ψυχή και προθέσεις άκρως επικίνδυνες. Σημαντική λεπτομέρεια. 12 χρόνια πριν η κόρη τους Annabelle είχε πεθάνει και ο Σαμ πέτυχε με κάποιο τρόπο να περάσει την ψυχή της στην κούκλα. Μόνο που δεν ήξερε ότι στην ουσία έβαζε έναν δαίμονα σπίτι του.

Το Annabelle Creation είναι μεν το δεύτερο μέρος, αλλά έρχεται και ως prequel, για να εξηγήσει πως φτάσαμε στην δημιουργία αυτής της διαβολεμένης κούκλας.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Βικτώρια και Αμπντούλ (Victoria and Abdul)

2017/ Κωμωδία-Αισθηματική/ 106′

Σκηνοθεσία: Στίβεν Φρίαρς

Με τους: Τζούντι Ντεντς, Αλί Φαζάλ,  Έντι Εζάρ, Ολίβια Γουίλιαμς, Μάικλ Γκαμπόν, Αντέλ Αχτάρ

Η βασίλισσα Βικτώρια ετοιμάζεται να γιορτάσει το χρυσό ιωβηλαίο της. Για τις ανάγκες των εκδηλώσεων καταφτάνει από την Ινδία ο Αμπντούλ, ένας νεαρός υπηρέτης. Η επαφή της μαζί του θα της προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο σκέψης. Η φιλία που θα αναπτυχθεί θα χαλάσει την αισθητική και το πρωτόκολλο, γι΄αυτό πολλοί θα βαλθούν να τον μειώσουν στα μάτια της. Όμως εκείνη θα αντικρύσει σε εκείνον έναν νέο, αναδυόμενο κόσμο, γεμάτο χαμόγελο και ελπίδα.

Ένα κάποιο τέλος (The Sense of an Ending)

2017/ Δράμα/ 108′

Σκηνοθεσία: Ρίτες Μπάτρα

Με τους: Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζιμ Μπρόντμπεντ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μισέλ Ντόκερι, Χάριετ Γουόλτερ

Ένα γράμμα, ένας ξεχασμένος έρωτας, ένα παρελθόν που εντυπώθηκε στο μυαλό με λάθος δεδομένα. Ο Άντονι Γουέμπστερ ετοιμάζεται να γίνει παππούς. Ένας χωρισμένος παππούς. Με τη γυναίκα του Μάργκαρετ πήραν διαζύγιο, αλλά τα πάνε καλά. Μια μέρα, καθώς γυρίζει από το μάθημα τοκετού της κόρης του, βρίσκει ένα γράμμα. Είναι η διαθήκη της Σάρα Φορντ. Η Σάρα ήταν η μαμά της κοπέλας που είχε για λίγο καιρό σχέση στο κολέγιο. Εκτός από τις 500 λίρες, η Σάρα του άφηνε ένα γράμμα από εκείνη και ένα δεύτερο που το είχε η κόρη της. Τότε ο Άντονι θα σκαλίσει ιστορίες του παρελθόντος με οδύνη. Θα γυρίσει στη στιγμή που η Σάρα τον προειδοποίησε για την κόρη της Βερόνικα και το πόσο επικίνδυνη είναι. Στη στιγμή που η Βερόνικα τον άφησε για να τα φτιάξει με τον παλιό του φίλο Άντριαν, ο οποίος αυτοκτόνησε λίγα χρόνια μετά. Όλο αυτό θα φέρει τον Τόνι ενώπιον της Βερόνικα κι απ΄αυτήν θα μάθει μια μεγάλη αλήθεια.

Πικαδέρο (Pikadero)

2015/ Δράμα/98′

Σκηνοθεσία: Μπεν Σάροκ

Με τους: Μπάρμπαρα Γκοέναγκα, Τζοσέμπα Ουσαμπιάγκα, Ζοριόν Εγκιλεόρ

Δύο νέοι στην Ισπανία της κρίσης προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα. Να ονειρευτούν μαζί, να ερωτευτούν. Ένα βράδυ, η Άνε και ο Τόμας θα βρεθούν στο σπίτι των γονιών του με σκοπό να κάνουν σεξ για πρώτη φορά. Μόνο που υπολογίζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Έναν μανιασμένο δολοφόνο της νύχτας…

Η ιστορία του Χεντάι (Inhebek Hedi)

2016/ Δράμα/ 88΄

Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Μπεν Ατία

Με τους: Ματζίντ Μαστούρα, Ριμ Μπεν Μεσαούντ, Σαμπάχ Μπουζουίτα

O Χεντάι, ένας ήσυχος νεαρός άνδρας ακολουθεί ένα μονοπάτι ζωής προδιαγεγραμμένο. Ενώ στη χώρα του, την Τυνησία, τα πράγματα φαίνονται να αλλάζουν και να εξελίσσονται, ο ίδιος δεν περιμένει πολλά από το μέλλον του και αφήνει όλες τις σημαντικές αποφάσεις που τον αφορούν σε άλλους. Καθώς η μητέρα του ετοιμάζει τον γάμο του, ο εργοδότης του τον στέλνει σε μια παραθαλάσσια πόλη προς αναζήτηση νέων πελατών. Σε ένα σταυροδρόμι, ο Hedi ξεκινά να αποφεύγει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Σύντομα θα συναντήσει την εξωστρεφή και γεμάτη ζωντάνια Rim. Οι δυο τους ξεκινούν μια γεμάτη πάθος ερωτική σχέση. Οι προετοιμασίες για τον γάμο προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς πίσω στο σπίτι και ο Hedi θα αναγκαστεί επιτέλους να πάρει ο ίδιος μια απόφαση για τον εαυτό του.

Η πρόταση της εβδομάδας: Γυάλινο κάστρο (The Glass Castle)

2017/ Βιογραφική-Δράμα/ 127′

Σκηνοθεσία: Ντεστίν Ντανιέλ Κρετόν

Με τους: Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς, Μαξ Γκρίνφιλντ, Σάρα Σνουκ

Δύο γονείς που αρνούνται να υποταχθούν στην έννοια της οικογένειας και της γονεϊκότητας. Τέσσερα παιδιά που καλούνται να μεγαλώσουν μόνα τους. Η μαμά τους δεν θέλει να είναι στερεοτυπική μαμά. Ο μπαμπάς τους είναι καταπληκτικός όταν δεν πίνει, τους μαθαίνει πράγματα και τους λέει φοβερές ιστορίες. Όταν όμως πίνει γίνεται κακός, ψεύτης και άτιμος. Με αυτές τις μνήμες μεγαλώνουν. Η Τζένετ Γουόλς καταφέρνει να γίνει μια επιτυχημένη και πολύ δυναμική γυναίκα. Από τους δρόμους της Δυτικής Βιρτζίνια, η Τζένετ βρίσκεται στην χλιδή της Νέας Υόρκης. Εκεί βρίσκονται και οι νομάδες-άστεγοι γονείς της που έχουν καταλάβει παράνομα ένα κτήριο. Η επαφή τους μετά από τόσα χρόνια θα ξυπνήσει πολλές σκληρές αναμνήσεις για την Τζένετ.