Rings
Βρείτε μας στο

Ο χρόνος αρχίζει να μοιάζει απίστευτα γρήγορος. Κάθε μέρα που περνάει βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην πρώτη προβολή της νέας σειράς Lord of the Rings. Οκ, απέχουμε ένα χρόνο τουλάχιστον απ΄αυτό, αλλά σκεφτείτε ότι όταν το πρωτομάθαμε ήταν πριν τα Χριστούγεννα. Πέρασαν ήδη 5 μήνες από τότε και πλέον μπορούμε να μιλάμε κάθε φορά για ένα νέο δεδομένο. Και, όπως συμβαίνει συνήθως, στην αρχή θα έρθουν τα πιο σημαντικά. Το πιο σημαντικό όλων είναι η ιστορία που θα επικεντρωθεί η σειρά. Τα βιβλία του Τόλκιν έχουν άπειρες που θα μπορούσαν να σταθούν σε μια σεζόν ολόκληρη.

Μεγάλη επιθυμία των φανατικών είναι το στόρι Μπέρεν και Λούθιεν. Ή κάτι άλλο από το Silmarilion. Αυτό που κυκλοφορεί έντονα τις τελευταίες μέρες και παρουσιάζεται ως έγκυρη πληροφορία είναι ότι το Lord of the Rings του Amazon θέλει να δώσει χώρο στον χαρακτήρα του Άραγκορν. Να επενδύσει σε όλο το σκοτάδι που κυρίευε τον ήρωα στις τρεις ταινίες, μέχρι να σώσει τη Γκόντορ και να κάτσει στο θρόνο.

Ο Άραγκορν δρούσε ως ένας τυχοδιώκτης, ένας Φύλακας του Βορρά. Δεν σκεφτόταν με τίποτα να κυνηγήσει την κληρονομιά του. Κάποιες φορές ένιωθε και υπαίτιος για την επιβίωση του Σάουρον, όντας ο μακρινός απόγονος του Ισίλντουρ. Οι περιπλανήσεις του πριν συναντήσει τον Λέγκολας θα αναπτυχθούν στην πρώτη σεζόν του Lord of the Rings.

Για όσους έχουν δει όλες τις ταινίες, στο τέλος της τριλογίας Hobbit, ο πατέρας του Λέγκολας του συστήνει να πάει στον Βορρά και να βρει τον Άραγκορν. Να τον βοηθήσει, να του δώσει μια καθοδήγηση, ώστε σιγά σιγά να αντιληφθεί πως πρέπει να διεκδικήσει το θρόνο των προγόνων του.

Lord of the Rings: Σε ποια ιστορία θα εστιάσει η νέα σειρά του Amazon;

Ποια είναι η ιστορία ενός εκ των τελευταίων Ντουνεντάιν;

Ο Άραγκορν είναι άμεσος απόγονος, γιος του Άραθορν. Η Ιβόργουεν είναι η γιαγιά του, η οποία προέβλεψε από τη μέρα της γέννησης του ότι μια μέρα θα έχει στην καρδιά του φυλαχτό με πράσινη πέτρα. Μια τέτοια πέτρα είχε φέρει από το Βάλινορ ο Γκάνταλφ και την είχε δώσει στην Γκαλάντριελ, ώστε εκείνη με τη σειρά της να την δώσει στον επονομαζόμενο Ελέσαρ.

Όταν ο Άραγκορν ήταν δύο ετών αποχωρίστηκε τους γονείς του και πήγε στον Έλροντ, άρχοντα των Ξωτικών, για να τον αναθρέψει με άλλο όνομα. Η επίθεση στον Άραθορν που τον είχε αφήσει μονόφθαλμο, επέτασσε ο Άραγκορν να «θαφτεί». Έτσι του έδωσαν άλλο όνομα. Εστέλ. Ελπίδα στη γλώσσα των ξωτικών. Ónen i-Estel Edain, ú-chebin estel anim ήταν τα τελευταία λόγια της μητέρας του προς αυτόν. Στα 21 του ο Άραγκορν έμαθε την αλήθεια και κάπου εδώ ξεκινάει η περιπλάνηση του στις τέσσερις πλευρές του ορίζοντα.

Μετά από παρότρυνση του Γκάνταλφ κατευθύνεται στο Σάιρ κι εκεί γίνεται γνωστός ως Γοργοπόδαρος. Πιο μετά υπηρετεί στην φρουρά του Θένγκελ του Ρόαν και του Εκθέλιον του Β΄, πατέρα του Ντένεθορ που έγινε αργότερα Επίτροπος της Γκόντορ. Ως υπηρέτης του Εκθέλιον κατευθύνθηκε στις σκοτεινές περιοχές όπου η αύρα του Σάουρον και του Μόργκοθ κυριαρχούσε στις ψυχές των πλασμάτων. Επιτέθηκε στην Ούμπαρ και επιφορτίστηκε με το έργο να μάθε τα κόλπα του σκότους και να μελετήσει τις ψυχές των ανθρώπων στο καλό και το κακό.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Όταν επέστρεψε στο Ρίβεντελ, ζήτησε σε γάμο την Άργουεν, κόρη του Έλροντ. Εκείνος του υποσχέθηκε να δώσει τη συγκατάθεση του μόνον όταν γίνει βασιλιάς της Γκόντορ. Γιατί μόνο ένας τέτοιος θα ήταν άξιος για την Άργουεν.

Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία του παρελθόντος του Άραγκορν. Δεδομένου ότι το Amazon έχει προγραμματίσει τουλάχιστον 5 σεζόν, είναι πιθανό να δούμε πολλές ιστορίες του Άραγκορν ή κάθε σεζόν να είναι αφιερωμένη σε ένα διαφορετικό background. Οτιδήποτε κι αν συμβεί, αν συμβεί σωστά, θα είναι ευλογία για όλους εμάς.