Στον αστερισμό του δημιουργού, εκτελεστή και «κλέφτη» Νεμάνια Νέντοβιτς
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Στον αστερισμό του δημιουργού, εκτελεστή και «κλέφτη» Νεμάνια Νέντοβιτς

Θα μπορούσες να τον αποκαλέσεις και Καλάθη με φουλ αναβαθμισμένο τρίποντο απέναντι στη Μπάγερν.

Στην τετραετία της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ο Νικ Καλάθης κατάφερε σε αρκετά ματς να συνδυάσει σκορ, ασίστ, ριμπάουντ και τρομερή συνολικά άμυνα.

Τις περισσότερες απ΄αυτές τις φορές το σκορ ερχόταν σε μεγάλο βαθμό από διεισδύσεις που του προσέφερε η συνολική λειτουργία της ομάδας. Λίγες ήταν οι φορές που το σουτ μέσης και μακρινής απόστασης συνδυάστηκε σε καλά ποσοστά με τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Στο ματς απέναντι στη Μπάγερν είδαμε ενδεχομένως αυτό που θα ήθελαν να έχουν σε πολλές περιπτώσεις τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια οι οπαδοί του Παναθηναϊκού.

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έκανε πραγματικά τα πάντα και ήταν από τους πρωτοστάτες στο τρομακτικό αμυντικό δεκάλεπτο των πρασίνων που ξεκίνησε από το 5ο λεπτό της πρώτης περιόδου και τερματίστηκε στο 5ο της δεύτερης.

Σε αυτό το διάστημα με εξαίρεση τους κακούς Μποχωρίδη – που έκανε έστω ένα κλέψιμο και μια τάπα – και Μπέντιλ, όλη η υπόλοιπη ομάδα έτρεχε παντού, χαλούσε επιθέσεις αντιπάλων και έκλεβε. Υπάρχουν δύο τρόποι να παίξεις καλή άμυνα. Ο ένας είναι να φθείρεις τον αντίπαλο σωματικά με πολύ physical game. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος να δίνεις εύκολα φάουλ αν οι διαιτητές πάνε σε αυτή τη λογική. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μπάγερν πήρε το δεύτερο μονοπάτι με το διαρκές τρέξιμο, που κι αυτό έχει τον κίνδυνο να σπάσει η παγίδα, αλλά απαιτεί να υπάρχει οξυδερκές γκαρντ στον αντίπαλο, κάτι που οι Βαυαροί δεν διαθέτουν ακόμα.

Με Νέντοβιτς και Σαντ-Ρος τα double team έδιναν κι έπαιρναν, ενώ η παρουσία των Παπαπέτρου-Ουάιτ εξασφάλιζε στον Παπαγιάννη την άνεση να βγει πιο ψηλά για να βοηθήσει στο αντίπαλο pick ‘n’ roll. Αυτή η πεντάδα είναι ενδεχομένως η καλύτερη και πιο ισορροπημένη των πρασίνων, με τον Μακ να είναι ο ιδανικός 6ος παίκτης.

Με αυτούς τους συμπαίκτες λοιπόν ο Νέντοβιτς έδειξε την πιο ολοκληρωμένη του εκδοχή και το έκανε σε σημείο του αγώνα που ο Καλάθης συνήθως πελαγοδρομούσε ή έκανε δώρα στους αντιπάλους: στο 4ο δεκάλεπτο.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Πρόστιμο 3.000 ευρώ κι αφαίρεση άδειας : Αν φεύγεις για 3ήμερο Καθαράς Δευτέρας, κόψε αυτήν την συνήθεια στο αμάξι

Στην τελική ευθεία του ματς ο Νέντο είχε 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 11 πόντους με κάρφωμα στο τέλος κιόλας και μπόλικο τρέξιμο, ενώ τα συνολικά του στατιστικά είναι πληθωρικά όσο δεν πάει: 17 πόντοι, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 5 κερδισμένα φάουλ.

Από κοντά και με αρχηγικό ένστικτο ο Ιωάννης Παπαπέτρου που σκόραρε 5 σερί πόντους σε σημείο που η Μπάγερν είχε μειώσει στους 2, ενώ επανέφερε την άμυνα σε υψηλά στάνταρ καλύπτοντας όποιο κενό πήγαινε να δημιουργηθεί.

Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να επισημανθεί ως αρνητικό απέναντι στη Μπάγερν, αυτό είναι η ανεκδιήγητα αφελής άμυνα του Μήτογλου στο τρίτο δεκάλεπτο και μάλιστα παρά τις εντολές του Βόβορα. Δύο σερί φορές βγήκε στο τρίποντο για να γίνει double team, άφησε όμως αναίτια τον αντίπαλο σέντερ και η Μπάγερν σκόραρε 5 πόντους σε δύο επιθέσεις, ενώ σε άλλες τρεις ανισορροπία-απόρροια της απροσεξίας του Μήτογλου προκάλεσε ζημιά.

Σε κάθε περίπτωση απέναντι στη Μπάγερν ο Παναθηναϊκός έδειξε μετά από πολύ καιρό μέταλλο ομάδας και πλάνο στόχευσης στην επίθεση, με τους γκαρντ να διαβάζουν τα περισσότερα miss match και να έχουν ψυχραιμία που αποτυπώθηκε στις δύο επιθέσεις στο τέλος του ημιχρόνου και στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.