«Κλέβει» παίκτες από τον Γκουαρδιόλα: Ο επόμενος GOAT προπονητής δουλεύει ήδη στην Αγγλία
Βρείτε μας στο

«Με τον Μικέλ, η Αρσεναλ θα γίνει ξανά Αρσεναλ».

Οταν οι δύο top του σήμερα και κάποιοι από τους κορυφαίους τεχνικούς όλων των εποχών μιλούν για σένα με αυτό τον τρόπο, μάλλον κάτι συμβαίνει. Γιατί δύσκολα ο Ζοσέ Μουρίνιο θα ήθελε απλά να κάνει PR με κίνδυνο να διασυρθεί όταν εξέφραζε τη γνώμη του. Και το έκανε αυτό όταν η Αρσεναλ ήταν 14η, όχι πέρυσι που αν είχε λίγο πιο μακρύ πάγκο θα έπαιρνε το πρωτάθλημα.

«Τακτικά γίνονται πολύ καλοί, ο Αρτέτα κάνει καταπληκτική δουλειά με αυτή την ομάδα. Επιτίθεται με 4, αμύνεται με 5, στηρίζει τους μικρούς. Εκτιμώ ότι θα είναι μεγάλη απειλή όταν καταφέρει να περάσει το πλάνο του». Ο Special One το είχε δει πιο νωρίς απ’ όλους, ενώ τις ικανότητές του γνώριζε προφανώς και ο Γκουαρδιόλα, ο οποίος τον είχε ως Νο2 στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι πριν οι Gunners τραβήξουν το λαχείο και τον κάνουν πρώτο προπονητή.

«Απλά δώστε του χρόνο, είναι εκπληκτικός» έλεγε ο Καταλανός για τον φίλο του, σαφώς ξενερωμένος που τον είχε χάσει. Ακόμα και ο Πεπ όμως δεν θα μπορούσε να φανταστεί τι μπελά θα βρει μπροστά του.

«Κλέβει» παίκτες από τον Γκουαρδιόλα: Ο επόμενος GOAT προπονητής δουλεύει ήδη στην Αγγλία

Ο Αρτέτα βρέθηκε πέρυσι πολύ κοντά στο «θαύμα», να πάρει την Premier League στη 3η ολόκληρη σεζόν του με την Αρσεναλ, όμως είχε να αντιμετωπίσει το πιο ακριβό ρόστερ ever σε συνδυασμό με τη συγκυρία των 5 αλλαγών, που όταν έχεις έναν «χρυσό» πάγκο μπορείς να κάνεις αδιανότητο rotation πριν και κατά τη διάρκεια των ματς. Εχασε τον βασικό του στόπερ, Σαλιμπά, ο Βάσκος, δεν είχε ισάξιο, κατέρρευσε στο φινάλε η άμυνα, χάθηκε το όνειρο.

Όμως χάθηκε μόνο για πέρυσι. Γιατί όπως λέει ένα ψαγμένο ρητό «ένα παιχνίδι δεν χάνεται ποτέ μέχρι να το κερδίσουμε». Και κάπως έτσι τη βλέπουν τη δουλειά στη διοίκηση καθώς έχουν καταλάβει πολύ καλά πόσο δυνατό χαρτί έχουν στα χέρια τους. Γιατί άπειρο χρήμα χαλάνε πολλές ομάδες [Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι], όμως σε λίγες βλέπεις την πραγματική πρόοδο. Η Αρσεναλ το είχε αυτό πέρυσι και θέλει να συνεχίσει έτσι.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Επειτα από μια σεζόν στην έγινε η μοναδική που περνά 248 μέρες στην κορυφή και τελικά δεν το σηκώνει, βγήκε ακόμα πιο αποφασισμένη. Ο Βάσκος προπονητής μαζί με τον τεχνικό διευθυντή, Εντου, προχώρησαν μια σειρά από εξαιρετικές κινήσεις τα τελευταία χρόνια και στις αρχές Ιουλίου έχουν κάνει ήδη τους Gunners εντυπωσιακούς στη μεταγραφική αγορά.

Πρώτος που ανακοινώθηκε ήταν ο Κάι Χάβερτς. Το wonderkid από την Γερμανία, ο πιο μικρός παίκτης όλων των εποχών που φτάνει τις 100 εμφανίσεις στην Bundesliga, ο σκόρερ του μοναδικού γκολ στον τελικό του Champions League το 2021. Κάποιος που ξέρει πως είναι να πληγώνεις την Σίτι. Το δίδυμο αν και κάποτε αμφισβητήθηκε από «επιστήμονες» fans που έστειλαν απειλητικά μηνύματα στον βασικό keeper, Ράμσντεϊλ, έχει μετατρέψει κάμποσα ταλέντα σε υπερπαίκτες και δουλεύει με βάση ένα συγκεκριμένο μότο.

«Κλέβει» παίκτες από τον Γκουαρδιόλα: Ο επόμενος GOAT προπονητής δουλεύει ήδη στην Αγγλία

«Αγοράζουμε αυτό που μπορεί να γίνει ένας ποδοσφαιριστής, όχι αυτό που είναι αυτή τη στιγμή».

Ετσι πάει και για τον Χάβερτς. Στα 24 του, πήγε στο Emirates αντί 70 εκατ. ευρώ, λιγότερα απ’ όσα τον είχε πάρει η Τσέλσι από την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Και στον σύλλογο θεωρούν ότι θα τον αξιοποιήσουν καλύτερα από τους Μπλε, όπου αγωνιστήκε με τρεις προπονητές και ουσιαστικά ποτέ δεν βρήκε τη ‘κανονική’ του θέση. Ξεκίνησε ως χαφ, έγινε επιθετικός, στην Αρσεναλ τον βλέπουν ως 10άρι στο 4-2-3-1 και έπειτα από 3 χρόνια με 139 ματς, 38 γκολ, 30 ασίστ, θεωρούν ότι μπορούν να αλλάξουν επίπεδο την καριέρα του.

«Είναι δείγμα πίστης στον Γερμανό, είναι δείγμα πίστης στον Αρτέτα» έγραψε η Telegraph.

«Κλέβει» παίκτες από τον Γκουαρδιόλα: Ο επόμενος GOAT προπονητής δουλεύει ήδη στην Αγγλία

Το εντυπωσιακό είναι ότι η μεταγραφή του Χάβερτς επισημοποιήθηκε σε ένα διάστημα που το club έδινε μάχη για τον Ντέκλαν Ράις. Τον Αγγλο μέσο που αυτά τα χρόνια έχει γραφτεί – χωρίς υπερβολή – για όλο το Νησί. Κάποια στιγμή ομάδες βρέθηκαν κοντά, η Γουέστ Χαμ δεν τον έδινε φτηνά, μέχρι που ήρθαμε στο φετινό καλοκαίρι. Η Σίτι μπήκε για να… τελειώνει με 100 εκατ. ευρώ, όμως ο Πεπ λογάριαζε χωρίς το φιλαράκι του, που έκανε raise στα 120 και θα τον μετατρέψει στην πιο ακριβή μεταγραφή Βρετανού στην ιστορία.

Ο 24χρονος αμυντικός μέσος θα αποτελέσει upgrade στο κέντρο της Αρσεναλ, η οποία αφήνει ελεύθερο τον Τσάκα και ίσως παραχωρήσει και τον Τόμας Παρτέι. Ομως πέρα από το γέμισμα του ρόστερ ενόψει και του Champions League, το πιο σημαντικό είναι ότι πλέον οι Λονδρέζοι κυρίως χάρη στον Αρτέτα δεν έχουν να ζηλέψουν κάτι από club όπως η Σίτι.

«Κλέβει» παίκτες από τον Γκουαρδιόλα: Ο επόμενος GOAT προπονητής δουλεύει ήδη στην Αγγλία

Οπως ο Ράις θα ήθελε πολύ να δουλέψει με τον Πεπ, έτσι βλέπει τη δουλειά του Αρτέτα και το σύνολο που έχει δημιουργήσει και γουστάρει να παίξει σε αυτό.

Ο Αρτέτα μπορεί να μην πήρε το πρωτάθλημα, όμως πήρε ένα τρελό boost στην καριέρα του. Με μια εκπληκτική σεζόν που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, άλλαξε το status του ως προπονητής και μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι βρέθηκε ψηλά στη λίστα της Παρί Σεν Ζερμέν και της έριξε ευγενικό άκυρο. Ακυρο γιατί γουστάρει όσο δεν πάει το σύνολο που ο ίδιος έχει δημιουργήσει και συνεχίζει να χτίζει. Ακυρο γιατί ξέρει ότι μπορεί να γράψει ιστορία στο Emirates και να γίνει ένας από τους κορυφαίους του σήμερα…