Παναθηναϊκός Σλούκας
Βρείτε μας στο

Μείναμε όλοι με ανοιχτό στόμα. Όχι από την πρόταση του Παναθηναϊκού, αλλά από το ότι υπήρξε συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός έπεισε τον Σλούκα να κάνει την μεγάλη μετάβαση και να γίνει ο Σπανούλης αυτής της δεκαετίας, στο μεταγραφικό μπαμ του καλοκαιριού.

Αν πάντως κάποιος διαθέτει το ελάχιστο δαιμόνιο μέσα του, θα μπορούσε να φανταστεί πως δεν θα ήταν και τόσο απίθανο να πάει ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό, παρά το ότι μέχρι την Πέμπτη ο δρόμος είχε στρωθεί για να επιστρέψει στη Φενέρ.

Ο τρόπος που έφυγε από τον Ολυμπιακό, τα λόγια που έγραψε στην ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση του τέλους, το πώς ο Ολυμπιακός του έβαλε deadline από το πουθενά κι ενώ επίκειτο δεύτερο ραντεβού (με την παρουσία του Μπαρτζώκα πάντως να μην υπάρχει στο τραπέζι…), ήταν το πρώτο στοιχείο που θα έριχνε τον σπόρο της σκέψης στον Σλούκα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kostas Sloukas (@kos_slou)


Ο Παναθηναϊκός αρκούσε απλά να περιμένει για να κάνει το χτύπημα της κόμπρας. Και φυσικά να είναι έτοιμος να διαθέσει ένα μεγάλο ποσό για να πείσει έναν χαμηλών τόνων άνθρωπο, να κάνει την αλλαγή στρατοπέδου γνωρίζοντας πως θα ακούσει τριπλάσια μπινελίκια στα social, στους δρόμους και θα έχει να αντιμετωπίσει ένα φλεγόμενο ΣΕΦ του χρόνου.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Έγιναν λοιπόν όλα εκείνα που ενεργοποίησαν το κίνητρο και τον τεράστιο αθλητικό εγωισμό του Σλούκα.

Ο Μπαρτζώκας του έκοψε κάθε συζήτηση, ο Ολυμπιακός τον οδήγησε γρηγορότερα στην έξοδο, η Φενέρ πλησίαζε συνεχώς όμως δεν εξασφάλιζε το «ναι» του Έλληνα γκαρντ, ο κόσμος του Ολυμπιακού τον κακολογούσε και αγνοούσε όσα είχε προσφέρει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos BC (@paobcgr)


Δεν ήθελε και πολύ ο πληγωμένος εγωισμός να τον πάει στην αγκάλη του Παναθηναϊκού. Μια αγκάλη στην οποία πήγε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, πρώτα χωρίς πρόταση στο τραπέζι και κατέληξε όταν άκουσε και το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.

Τα οφέλη είναι πολλά. Αγωνιστικό, σε επίπεδο Ελλήνων, απελευθέρωσης σχεδιασμού, επικοινωνιακό, αποδυνάμωσης αντιπάλου (δηλαδή της Φενέρ που θα τον έπαιρνε μα και του Ολυμπιακού που θα τον έχανε), αλλά το μεγαλύτερο όφελος είναι άλλο.

Ο Σλούκας είναι το μεγαλύτερο πειστήριο στην αγορά του ευρωπαϊκού μπάσκετ και στους μάνατζερ πως ο Παναθηναϊκός εννοεί αυτό που επικοινωνεί από τον Μάρτιο, πως η σεζόν 2023-2024 θα είναι η χρονιά της επιστροφής στην διεκδίκηση του final-4.

Πριν τη σημερινή ανακοίνωση, ο Παναθηναϊκός είχε κληθεί να αντιμετωπίσει αμφιβολίες αρκετών παικτών και είχε βρει πολλές κλειστές πόρτες, παρότι έδινε πλουσιοπάροχα συμβόλαια. Ο Σλούκας λύνει κάθε αμφιβολία. Είναι αυτό που λέμε μια εικόνα χίλιες λέξεις. Ε, εν προκειμένω, μια υπογραφή ισούται με χίλιες λέξεις και με χίλιες πόρτες να ξεκλειδώνουν.

Με τον Σλούκα ο Παναθηναϊκός φώναξε προς πάσα κατεύθυνση όχι ότι θέλει να διεκδικήσει άμεσα την Ευρωλίγκα, αλλά ότι οραματίζεται μια νέα 20ετία όπως αυτή των αδερφών Γιαννακόπουλων.

Παράλληλα, ο Σλούκας είναι το ιδανικότερο μπόλιασμα για να κάνει σούπερ χρονιά ο Λεσόρ, αλλά και ο Παπαγιάννης, εφόσον μείνει. Κι αν επιστρέψει και ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης θ’ αρχίσει να το σκέφτεται διαφορετικά, γιατί με τον Σλούκα του χρόνου θα έχει ανέβει δυο επίπεδα.

Αυτό πληρώνει τόσο αδρά ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έκανε τη βιτρίνα του ξανά εντυπωσιακή. Και ελπίζει πως τα προϊόντα που θα έχει μέσα, θα ταιριάξουν και θα φτιάξουν κάτι εξίσου εντυπωσιακό. Τα υλικά είναι εκεί. Κι ο καλός «μάγειρας». Και οι καλοί μάνατζερ.

Τα υπόλοιπα προσεχώς…