Νο1 επιλογή των Ελλήνων φέτος: Ο προορισμός- έκπληξη με το φοβερό φαγητό που έφτασε ήδη το 100% πληρότητα για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Υπέροχο μέρος και φοβερό φαγητό!

Λίγο καιρό μοναχά ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Έλληνας. Είχαμε δύο 3ήμερα τον Μάρτιο, να σου γέμισαν τα χωριά και οι ορεινοί προορισμοί. Είχαμε 4ημερο το Πάσχα, να σου γέμισαν τα νησιά. Μετά 3ημερο Αγίου Πνεύματος, μια από τα ίδια. Είχαμε καλοκαίρι, 95άρια και άνω σε πληρότητα τα νησιά.

Δεν έχει προλάβει καν καλά καλά να κοπάσει ο καλοκαιρινός ενθουσιασμός, στη Σαντορίνη ακόμα έχουν κίνηση, αλλά και αλλού, από ξένους κατά βάση, και ο Έλληνας έχει κάνει ήδη τα κουμάντα του για το 3ημερο της 28ης Οκτωβρίου σε αυτό το 2024 που ήταν γενναιόδωρο ως προς το πού έκατσαν οι αργίες.

Οι τσέπες παραμένουν διαθέσιμες, παρά τις τόσες συναυλίες και τα τόσα ταξίδια και έχουμε γίνει πια αυτή η χώρα όπου για να κάνεις κάτι, πρέπει να το σχεδιάσεις και να το κλείσεις ένα μήνα πριν, ειδάλλως δεν πρόκειται να βρεις.

Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων που ακόμα θέλουν το αυθόρμητο στη ζωή τους, μην υπολογίζεις σε αρκετά μέρη από αυτά που σκεφτόσουν για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Φλώρινα, Γρεβενά, Παύλιανη, Καρύταινα και Δημητσάνα, για παράδειγμα, έχουν από ελάχιστα ως καθόλου καταλύματα στην Airbnb και δεν είναι και μέρη που θα βρεις ξενοδοχεία. Στα Airbnb βασίζεται ο τουρισμός τους.

Στη Δημητσάνα, πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δημοσιεύσει το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, έχει πληρότητα που, αν δεν είναι ακόμα στο 100%, θα φτάσει μες στο σαββατοκύριακο, με ό,τι έχει περισσέψει να «κλείνει».

Αράχωβα με 65% πληρότητα, Μέτσοβο με 85% και Καλάβρυτα με 86% είναι τρία μέρη όπου ακόμα υπάρχει ελπίδα για να πας κάπου με λίγο παραπάνω κρύο στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Πού να πας στη Δημητσάνα το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ως προς τη Δημητσάνα, που είναι και το θέμα του άρθρου, πρόκειται για ένα χωριό σε απόσταση 2.5 ώρες από την Αθήνα, βρίσκεται σε υψόμετρο περί τα 940 μέτρα, στην πεδιάδα του Ταΰγετου, πάνω από τον Λούσιο ποταμό και προσφέρεται για εξορμήσεις στα δάση και τα αξιοθέατα, όπως το Μουσείο Υδροκίνησης ή κάποιο από τα Μοναστήρια.


Αν ανήκεις στους τυχερούς που πρόλαβαν να κάνουν κράτηση για εκεί, μην αμελήσεις να περπατήσεις κατά μήκος του Λούσιου και να απορροφήσεις εικόνες από το φυσικό περιβάλλον που θυμίζουν Σχιστό Λαγκάδι.

Η Δημητσάνα είναι κι ένα μέρος με αφθονία σε καλά μέρη για φαγητό, όπου ξεχωρίζουν το Καπηλειό Των Αθανάτων, η ταβέρνα Τεύθις, ο Δρυμώνας, μέρος που φημίζεται για τον κρασάτο κόκκορά του, το Άλλοθι του Μάρκου που είναι σε μια μεγάλη, πέτρινη αυλή και στο Λάθος, εστιατόριο που βρίσκεται πιο απομονωμένο, στην περιοχή Καρκαλού, με πράσινο γύρω του, σαν σαλέ, μα όχι σε βουνό, σε πεδιάδα.

Το χωριό παραμένει σταθερά στις κορυφαίες επιλογές των κατοίκων της Αττικής και εν γένει της Στερεάς Ελλάδας και για 2η συνεχόμενη χρονιά θα δει τα καταλύματα να γεμίζουν μέχρι τελευταίας κλίνης!

* Photo credits: Pexels/Χρήστος Μιχαλαίνας